Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μάτια, μυαλό και βιβλία ανοιχτά… και κλειστή τηλεόραση!


M ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι … απειλές και η εκτόξευση κατηγοριών για επικείμενο πραξικόπημα από μερίδα αξιωματικών των Ευελπίδων και το φάντασμα της … χούντας, 44 χρόνια μετά το πραξικόπημα του 1967 συνεχίζει να τριγυρίζει πάνω από τα κεφάλια μας ως Δαμόκλειο σπάθη…
D Το σερί κορδόνι πήρε τώρα και σέρνει ο νυν υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος της κυβέρνησης Παπαδήμου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ fm». (Περιέργως, για κάποιον λόγο, το «ΒΗΜΑ» του Ψυχάρη, συνεχίζει να κρατάει ανοιχτό και σε … εγρήγορση το θέμα πιθανού πραξικοπήματος και «χουντοσταγονιδίων» στις Ένοπλες Δυνάμεις…)

O Επισημαίνει ο κ. Σπηλόπουλος λοιπόν, ότι «… υπάρχει μια ιστορία με τον συγκεκριμένο εύελπι…». Επισημαίνει ακόμα, ότι, «… ένα τέτοιο περιστατικό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία». Λίγο παρακάτω τονίζει: «Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσουμε να μειωθεί αυτό το υψηλό αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που αισθάνεται ο πολίτης απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ελληνικό Στρατό».
Ø Παρακάτω, ο δημοσιογράφος Νότης Παπαδόπουλος, επισημαίνει προς τον υφυπουργό ότι, ο πατέρας του συγκεκριμένου εύελπι, είναι ταξίαρχος εν ενεργεία και εμπλέκεται σε περιστατικό της δεκαετίας του 1980 (δεν αναφέρεται πότε ακριβώς)…
F …είχε ξυλοκοπήσει μαζί με άλλους 4ετούς τότε, κάποιον πρωτοετή αποκαλώντας τον κομμουνιστή! «Ακριβώς! Ο οποίος έφυγε και από την Σχολή», απαντά ο κ. Σπηλιόπουλος και ο δημοσιογράφος συνεχίζει: «Ναι, αλλά ο ταξίαρχος παραμένει στη θέση του και βλέπουμε ότι εκείνος δημιούργησε φαίνεται ένα κλίμα στο οποίο μεγάλωσε και ο γιος του, έτσι ώστε να υμνεί την χούντα».
¯ Και απαντά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: «Ναι. Γι’ αυτό είπα στην αρχή ότι είναι σοβαρό το γεγονός αυτό και ανησυχητικό και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να είναι ανησυχητικό και σοβαρό είναι και η ιστορία και η καταγωγή του εύελπι. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι’ αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο».
G Και κάπως έτσι κυλάει η συνέντευξη και τελειώνει. Αλήθεια, τι είναι εκείνο για το οποίο ανησυχούν εκεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Είναι ένας συγκεκριμένος εύελπις με τον εν ενεργεία ταξίαρχο πατέρα του πού μπορούν και γιορτάζουν μέσα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την χούντα και ψέλνουν ύμνους;
L Είναι συγκεκριμένη ομάδα ευέλπιδων και άλλων αξιωματικών, οι οποίοι νοσταλγούν στρατιωτικές δικτατορίες και έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πότε θα είναι ευκαιρία να χιμήξουν μπροστά;
˜ Και αν είναι όντως έτσι, ή τουλάχιστον έχουν υπόνοιες ότι είναι έτσι, γιατί δεν βγαίνουν με στοιχεία δημόσια να μιλήσουν, να καταγγείλουν και να ξεκαθαρίσουν την όλη κατάσταση; Η Δημοκρατία δουλεύει σωστά, όταν όλα αυτά γίνονται δημόσια, όταν οι όποιες αποκαλύψεις γίνονται υπό το φως και τα όμματα του λαού!
@ Με τον τρόπο που έγιναν οι … αποκεφαλισμοί των αρχηγών του στρατεύματος επί υπουργίας Μπεγλίτη και με τα σενάρια περί επικείμενου πραξικοπήματος και τις κουτσομπολίστικες διαδώσεις που υπήρξαν και τον τρόπο που έγιναν όλα, έτσι μόνο … για θεωρίες συνωμοσίας μπορούμε να μιλάμε και τίποτα περισσότερο!
N Και για να λέμε την πάσα αλήθεια… Υπάρχουν υπόνοιες και κατά πόσο ότι όλα αυτά τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους; Ή μήπως γίνονται όλα αυτά για να καλυφθούν άλλα περιστατικά; Όπως ας πούμε ότι οι αποκεφαλισμοί των αρχηγών έγιναν…
" … για λόγους που συνδέονται με τα δάνεια και τα οπλικά συστήματα που αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε από τους Γάλλους και τους Γερμανούς; Μήπως προσπαθούν να καλύψουν κάτι άλλο; Όταν στήνεις ένα σκηνικό, ποτέ δεν το στήνεις τυχαία σε τέτοιες περιπτώσεις… είναι συνήθως αντιπερισπασμοί για κάτι άλλο! Τι πραγματικά συμβαίνει τελικά;


M ΜΕ ΠΑΚΕΤΑ πορεύονται οι καιροί μέσω της μικρής μας τηλεοπτικής οθόνης! Ασχέτως το πόσο ή μικρή οθόνη τηλεόρασης έχει πια ο καθένας, βλέπει τα ίδια πράγματα… άλλος ένας κόσμος … ισότητας δηλαδή!
D Ακόμα μια παραξενιά της τηλεόρασης στις τόσες που έχει και κατέχει. Αλλά πάνω απ’ όλα, η τηλεόραση, κατέχει τον τρόπο του φασισμού… είναι ο τρόπος με τον οποία επιβάλει τις απόψεις της… Θέλεις δεν θέλεις, δεν μπορείς να κάνει κάτι διαφορετικό…
N … θα δεις αυτό που σου επιβάλλει, θ’ ακούσεις αυτό που έχει να σου πει! Δεν υπάρχει αντίλογος… δεν υπάρχει διάλογος… δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης σ’ αυτό! Και ν’ αντιδράσεις με οποιονδήποτε τρόπο… η τηλεόραση θα το προβάλλει με τον δικό της τρόπο…
F … είναι νοοτροπία επιβολής, είναι νοοτροπία φασισμού! Μα πάνω, η τηλεόραση, κυρίως ως συσκευή προβολής κινούμενων και στατικών εικόνων… λειτουργεί κυρίως φασιστικά: απαιτεί την προσοχή σου, την ματιά σου, την ακοή σου, την σκέψη σου προσηλωμένη, εκεί, μπροστά της! Αν κάνεις διαφορετικά θα ξεφύγεις της επιβολής της…
Είναι ο τρόπος με τον οποία λειτουργεί η τηλεόραση. Εικόνα και ήχος – ήχος και εικόνα. Εικόνα πολύχρωμη και φανταχτερή, ήχος πολύτονος, εκκωφαντικός, αδυσώπητος… εισβάλλουν στο μυαλό και στη σκέψη… εκμαυλίζουν κυριολεκτικά!
L Και ακριβώς έρχονται εκείνα τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά πως ακριβώς λειτουργεί η τηλεόραση ως μέσον επιβολής απόψεων, κουλτούρας, πολιτισμού, ηθών. Και το πετυχαίνουν μια χαρά, τουλάχιστον στην Ελλάδα!
" Από πολύ νωρίς κατάλαβαν ότι η τηλεόραση είναι ένα από τα καλύτερα μέσα ελέγχου των μαζών. Και αυτό γίνεται δεκαετίες τώρα! Και μέσα από την πολυπειρία τους, ορισμένοι έχουν ανάγει σε επιστήμη τον τρόπο επιβολής απόψεων και ελέγχου της μάζας, μέσω της τηλεόρασης. Με πάρα πολλούς, άπειρους, τρόπους!
  Να έχετε μάτια, μυαλό και βιβλία ανοιχτά και κλειστή την τηλεόραση!


M ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που έλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χούντης από τον ευρωπαίο επίτροπο Αλ. Σεμέτα αρμόδιο για τα φορολογικά θέματα, σε σχετική ερώτηση για το ελληνικό έλλειμμα.
D Η απάντηση αυτή, λέει ότι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Κομισιόν, «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2008 και του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων, καθώς την ώρα που οι νοσοκομειακές δαπάνες έπρεπε να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών (ετήσιων) χρήσεων.
@ Μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση προς την Κομισιόν ή την Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων τα δημόσια ελλείμματα των ετών  2008 και 2009, καταγράφοντας το σύνολο των μελλοντικών οφειλών και όχι μόνο τις ετήσιες πληρωμές προς τους προμηθευτές.
Και απαντώντας ο επίτροπος συγκεκριμένα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το θέμα, επισήμανε πως «τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος».
F Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής».
m Με τον τρόπο αυτόν, λοιπόν, με την καταγραφή στο έλλειμμα του συνόλου των «διακανονιζόμενων» προμηθειών των νοσοκομείων και όχι μόνο των ετήσιων, το έλλειμμα «ξεπετάχτηκε» από το 5% (αναθεώρηση Απριλίου 2009) στο 12,7% τον Οκτώβρη του ιδίου χρόνου, λίγο μετά τις εκλογές.
N Άραγε, πόση σημασία έχουν σήμερα όλα αυτά; Και γιατί δεν έγινε κάτι για να διορθωθεί; Και γιατί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μαγείρεψε έτσι τα νούμερα για να αυξήσει το έλλειμμα; Απορίες ψάλτου βηξ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ