Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μικροί εκπαιδευτικοί μικρές ιδέες... Μεγάλοι εκπαιδευτικοί μεγάλες ιδέες...


M ΕΝΤΑΞΕΙ… η Παιδεία μας δουλεύει μια χαρά! Μετά από ενάμιση μήνα, τα όργανα της ελληνικής εκπαίδευσης έκαναν τον καθήκον τους: τιμώρησαν τον 16χρονο μαθητή από την Βερδικούσσα που ύψωσε μια μούντζα… αντί του καθιερωμένου χαιρετισμού με στροφή της κεφαλής δεξιά…

J … προς τους επισήμους της παρέλασης, και του «έριξαν» μία μέρα αποβολής από το σχολείο του!!! Η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου και εξευτέλισε όσο τίποτα άλλο αλλά και σχολίασε με τον τρόπο του, την πολιτική τάξη της χώρας!
D Έτσι λοιπόν, η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε κοινή συνεδρίαση με του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και εκπροσώπων της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να του επιβάλουν την ποινή αποβολής για μία ημέρα.
F Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον πανελλήνιο Τύπο, 12 παρόντες εκπαιδευτικοί ψήφισαν υπέρ της ποινής, 6 πρότειναν να του γίνει απλώς επίπληξη, ενώ 2 να μην του επιβληθεί καμία ποινή! Ο μαθητής εργάζεται το πρωί σε οικοδομικό συνεργείο για να βοηθήσει την πολύτεκνη οικογένειά του!
L Κρίμα… κρίμα γιατί υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί που παραμένουν αυστηρά στο γράμμα του νόμου και δεν μπορούν να δουν τις εξελίξεις που τρέχουν μπροστά στα μάτια τους! Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με υπομονή…
Ø … αγόγγυστα, και δεν ενδιαφέρονται να εκφέρουν άποψη! Ο πρότερος έντιμος βίος του μαθητή, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσωπική του ζωή, ο τρόπος που επιβιώνει, δεν τους λένε απολύτως τίποτα!
I Πάτησαν στο γράμμα του νόμου, του κανονισμού και απλώς τιμώρησαν. Η ποινή είναι ασήμαντη θα έλεγα… αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί! Η ποινή παραμένει … βαριά και σοβαρή, κάτω από τις συνθήκες τις οποίες εξελίχθηκε το όλο ιστορικό της ενέργειας του μαθητή… να σχολιάσει με τον τρόπο του τις καταστάσεις!
H Κρίμα γι’ αυτούς τους εκπαιδευτικούς… που δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν… πόσο ανελεύθεροι είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ