Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αηδόνης - Κεφαλίδου για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ...




M ΓΙΑ ΤΟ ζήτημα της συζήτησης για διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις χθες από τη Δράμα, στο περιθώριο της διημερίδας για την ανάπτυξη στη Δράμα, ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης. Σε ερώτηση που του έγινε κατ’ αρχάς για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, ότι, «ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη…»
C … ο Χρ. Αηδόνης είπε: «Καμία μάχη επιγόνων δεν μπορεί να μετατρέψει την δημοκρατική παράταξη σε αρένα!», για να διευκρινίσει αμέσως μετά:
 «Θεωρώ ότι στον δημόσιο διάλογο, σε μια στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται, νομίζω ότι στην σκηνή πρέπει να υπάρχουν υπεύθυνες φωνές… Και για να το εξειδικεύσω λίγο, υπεύθυνες φωνές είναι εκείνες, οι οποίες, πρώτα απ’ όλα αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, δεύτερον, μπορούν να αναλάβουν το μερίδιο της δικής τους ευθύνης και τρίτον συμβάλλουν καθοριστικά ώστε να μπορέσει αυτή η χώρα να λύσει τα προβλήματά της».
F Σε άλλη ερώτηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες ο κ. Αηδόνης είπε: «Δεν με φοβίζει η εσωκομματική αντιπαράθεση. Είναι προϊόν εσωκομματικής διαδικασίας και ένα υποπαράγωγο δημοκρατικού διαλόγου. Έχουμε περάσει στο παρελθόν πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι και αυτή τη φορά θα  μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι η ενότητα, η προοπτική και η συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης».
Ø Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης, γέλασε και απάντησε: «Όχι, δεν με φοβίζει το ενδεχόμενο καμίας διάσπασης. Πιστεύω ότι  υπάρχει ένας δημοκρατικός φρουρός κι αυτός είναι ο λαός!»
¯ Σε άλλη ερώτηση, για το αν έχει ακούσει ότι υπάρχει μία σύμπραξη βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ότι ετοιμάζουν νέο κόμμα… ο κ. Αηδόνης ρώτησε τους δημοσιογράφους: «Αυτές είναι συνωμοτικές πληροφορίες; Δεν τις γνωρίζω…», απάντησε και γελάει. Όταν του λένε ότι δημοσιεύθηκαν στον Τύπο είπε: «Έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, ότι, ό,τι γράφεται στον Τύπο τις περισσότερες φορές δυστυχώς δεν είναι αλήθεια!!!»
˜ Αναφερόμενος στο ζήτημα των … πολλών μνηστήρων για τη θέση του αρχηγού του κόμματος, είπε: «Είναι πάρα πολύ καλό ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν στελέχη πρώτης γραμμής που ενδιαφέρονται και πιστεύω ότι με την δική τους συμβολή, την συμβολή από την πρώτη γραμμή, θα μπορέσουν πραγματικά να δώσουν νέες απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας». Και κατέληξε: «Θεωρώ ότι εκείνο το οποίο δεν πρέπει να κάνουμε στον χώρο μας, είναι να μπούμε στο κέλυφος της εσωστρέφειας και να εξαφανιστούμε!!!»

M ΔΗΛΩΣΕΙΣ όμως για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έκανε στο περιθώριο της διημερίδας για την ανάπτυξης της Δράμας, και η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, η οποία μεταξύ άλλων τονίσει ότι «αυτό που γίνεται είναι πανηγύρι» και ότι «επιβάλλεται να πάρει την πρωτοβουλία ο Γιώργος Παπανδρέου…»
C Πιο συγκεκριμένα, η κα Κεφαλίδου, επεσήμανε ότι, όλο αυτό που γίνεται για τη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ… «είναι η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος… Βγαίνουμε πρώτα στα (τηλεοπτικά) παράθυρα και μετά αποφασίζουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε στο σπίτι μας. Δεν έχει ξεκινήσει (ο διάλογος) και γι’ αυτό επιβάλλεται να πάρει την πρωτοβουλία ο πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου…»
@ … «… για να μπορέσει να σταματήσει αυτό το πανηγύρι που βλέπετε να εξελίσσεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες…»
F «… είναι πανηγύρι διότι, όταν ο καθένας λέει την άποψή του γιατί δεν έχει την δυνατότητα να την πει οργανωμένα, ή γράφει την άποψή του, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν βοηθάει. Μπορούμε όμως και οφείλουμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα… και ξέρετε, όσο και αν δεν το θέλουμε, γιατί είναι μια διαδικασία εξαιρετικά σύνθετη, εξαιρετικά επώδυνη πρέπει να γίνει άμεσα και σίγουρα πριν τις εκλογές…»
H «Πρέπει να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα και αυτά που διαδραματίζονται και γίνονται!» Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η κα Κεφαλίδου τόνισε:
K «Όπως βλέπετε υπάρχει μια τεράστια δυναμική στις εσωκομματικές διεργασίες που γίνονται στον χώρο μας. Επειδή ακριβώς υπάρχουν και τα τεράστια εθνικά προβλήματα, χρειάζονται πολύ μεγάλη σοβαρότητα, πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από όλους, φωνές θα υπάρχουν, τα κορυφαία στελέχη οφείλουν να τοποθετηθούν, οι βουλευτές δεν είναι άβουλοι ούτε χειροκροτητές, πρέπει να εκφράσουν την άποψή τους και φυσικά, το επόμενο διάστημα θα ακούσουμε και θα δούμε εξελίξεις, σε μια κατεύθυνση όμως, το ΠΑΣΟΚ να μην περάσει από κλυδωνισμούς τέτοιους που θα το οδηγήσουν σε διάσπαση» …
Ø … «Και γι’ αυτό χρειάζεται από όλους μας, η όποια πολιτική άποψη να εκφραστεί με τρόπο συντεταγμένο, με τις κομματικές διαδικασίες που διαθέτουμε αλλά πάντα με αίσθηση της πραγματικότητας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, ο κόσμος που ζούμε έχει αλλάξει και φυσικά και ο πολιτικός μας λόγος επιβάλλεται να προσαρμοστεί και να δώσει λύση στα προβλήματα που είναι εξαιρετικά οξυμμένα».
¯ Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, είπε η κα Κεφαλίδου: «Δεν νομίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος δεν έχει αυτόν τον φόβο. Έχουμε δει ιστορικά, χώροι δημοκρατικοί, να περνάνε από αντίστοιχες διαδικασίες και να οδηγούνται στη διάλυση. Είναι νόμος της φύσης ότι πολύ συχνά στους χώρους αυτούς, μπορούμε να έχουμε τέτοια θέματα. Γι’ αυτό λέω ξανά ότι οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατική παράταξη που την υπηρετήσαμε τόσα χρόνια, αλλά πάντα με ρεαλισμό και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των καιρών».
˜ Ερωτώμενη για το τι φοβάται περισσότερο για τις εξελίξεις στο κόμμα, τόνισε: «Ο προβληματισμός δεν είναι σε επίπεδο προσώπων. Θα έρθει και αυτό κάποια στιγμή. Ο προβληματισμός που υπάρχει αυτή και νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι να κοιτάξουμε λίγο το τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε! Η επόμενη μέρα έχει ξημερώσει. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανταποκριθεί στα αιτήματα των καιρών! Δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα! Έχει σταματήσει να μιλάει με την κοινωνία, έχει σταματήσει να μιλάει με την κοινωνική βάση. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσουμε ταμπέλες.»…
m … «Είναι θέμα λογικής να δει κανείς, ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Κι αυτό που χρειάζεται, δεν το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, εάν θα είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης ή οποιοσδήποτε άλλος, εάν θα είναι ο κ. Βενιζέλος ή η κα Διαμαντοπούλου. Δεν είναι θέμα προσώπου! Κάποια στιγμή θα ειπωθούν και κάποιες προτιμήσεις σε επίπεδο προσώπων. Το βασικό είναι να δούμε τι κόμμα θέλουμε, τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε… Κι αν αυτό το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε, είναι αν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ