Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ζωή του Κιμ Γιονγκ-Ιλ σε φωτογραφίες

Ένα πραγματικά ενδιαφέρον φωτογραφικό αφιέρωμα για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας που πρόσφατα πέθανε, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, από το THE INSIDER


Kim1
1945: O Kιμ Γιονγκ-Ιλ με τους γονείς του. Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του, ο πρώην ηγέτης γεννήθηκε σε ένα μυστικό στρατόπεδο της Βόρειας Κορέας στις 16 Φεβρουαρίου 1942.

Kim2Πίνακας που δείχνει τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ πάνω στο άλογο του πατέρα του, ενώ τους ακολουθεί η μητέρα του. Ο Κιμ ήταν τριών ετών όταν τελείωσε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και η Κορέα ξανακέρδισε την ανεξαρτησία της. Την ίδια χρονιά, η οικογένειά του μετακόμισε στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ.
Kim3Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση μεταξύ του 1950 και 1960 στην Πιονγκγιάνγκ.
Kim4Τον Σεπτέμβριο του 1960, ο Κιμ άρχισε πανεπιστημιακές σπουδές στον τομέα της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο το 1964.
Kim6Μετά την αποφοίτησή του, ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ξεκίνησε την ανοδική πορεία του στα κλιμάκια του  Εργατικού Κόμματος της Κορέας, που βρισκόταν στην εξουσία. To 1970 έγινε αντιπρόεδρος του κόμματος.
Kim7
Το 1983 εκδόθηκε το βιβλίο «The Great Teacher of Journalists», με θέμα τη ζωή του Κιμ.
Kim8Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ–Ιλ, παρευρίσκεται μαζί με τον πατέρα του, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, σε γιορτή για τον εορτασμό της 6ης συνέλευσης του Εργατικού Κόμματος της χώρας.
Kim9
Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, δίπλα στον πρωτότοκο γιο του, Κιμ Γιονγκ-Ναμ, σε οικογενειακή φωτογραφία στην πόλη Πιονγκγιάνγκ.
KimtainiaΟ Κιμ σε γυρίσματα ταινίας στην Πιονγκγιάνγκ.
Kim10
1988: Ο Κιμ γνωρίζει μέλη του στρατιωτικού σώματος της Πιονγκγιάνγκ.

Kim11Στις 24 Δεκεμβρίου 1991, ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ορίστηκε ως ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.  Στις αρχές του επόμενου έτους, ο πατέρας του, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, δήλωσε δημόσια ότι ο γιος του ήταν πλέον υπεύθυνος για τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Kim12
Πιονγκγιάνγκ, 1992: Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μαζί με τον πατέρα του, επιθεωρούν ένα στάδιο ποδοσφαίρου.

Kim13Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ διευθύνει τα σώματα στρατού.

Kim14Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ με τον πατέρα του σε βουνά της Βόρειας Κορέας.
Kim1517 Νοεμβρίου 2004:  Προπαγανδιστική φωτογραφία δείχνει τον Κιμ σε χωράφια σιτηρών.
Kim16
15 Ιουνίου 2000: O πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάε-Γιουνγκ, με τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ δίνουν τα χέρια μετά το τέλος τριήμερης Συνόδου Κορυφής.
Kim17
24 Οκτωβρίου 2000: Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ κάνει πρόποση με την τότε υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ σε δείπνο στην πόλη Πιονγκγιάνγκ.
Kim1811 Ιανουαρίου 2003: Πορτρέτο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ προβάλλεται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ για να υποστηρίξουν την αποχώρηση της Βόρειας Κορέας από τη Διεθνή Συνθήκη μη διάδοσης  πυρηνικών όπλων.
Kim19Ο Κιμ σατιρίζεται στην ταινία του Τρέι Πάρκερ "Team America-World Police" το 2004.
Kim20
13 Ιανουαρίου 2003: Ο Κιμ απεικονίζεται πλαισιωμένος από πυρηνικούς πυραύλους στο εξώφυλλο του περιοδικού "Time".

kim21
 2006: O Κιμ Γιονγκ-Ιλ με τους στρατιώτες της Κορέας.
kim222 Απριλίου 2007: Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ διευθύνει την 11η ανώτατη συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων Mansudae της Πιονγκγιάνγκ.
kim23
Καλλιτέχνες στην Πιονγκγιάνγκ δημιουργούν το σχήμα που έχει η Κορεατική χερσόνησος στο χάρτη, υποδηλώνοντας την ανάγκη ένωσης των δύο επιμέρους τμημάτων της χώρας.
kim24
23 Ιανουαρίου 2009: O Κιμ Γιονγκ-Ιλ παρευρίσκεται σε γεύμα με Κινέζους αξιωματούχους, παρά τις φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του.
kim25
2009: Φωτογραφία του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου της Βόρειας Κορέας, στην οποία φαίνεται ο ηγέτης μόλις του ανακοινώνουν τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ