Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κυβέρνηση πασπαρτού… ανοίγει Κερκόπορτες!!!

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ, εκ νέου, εκείνο το περίφημο νομοσχέδιο Καστανίδη για τον ρατσισμό, γνωστό και ως «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», μόνο που το ίδιο είναι άκρως… ρατσιστικό και πατάει σ’ εκείνον τον περίφημο και κατάπτυστο νόμο Γκεσσό που υφίσταται στην Γαλλία από το 1990, με τον οποίον ποινικοποιείται η «εκμηδένιση της σημασίας ιστορικών γεγονότων».

Για να το καταλάβουμε διαφορετικά, όποιος για παράδειγμα διαφωνεί με το ότι έγιναν ποτέ τα έκτροπα του Άουσβιτς, αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, τότε καταδικάζεται σε φυλάκιση και πρόστιμο και άλλες ποινές.
Αυτό λοιπόν το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» που δημιούργησε ο μέχρι πρόσφατα υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, προσπαθεί να καταπολεμήσει, ακριβώς, τις όποιες ρατσιστικές τάσεις μιας κοινωνίας που έχουν σχέση με την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κάποιου, τιμωρώντας με φυλάκιση και χρηματική ποινή, «όποιον δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου ή μέσω του διαδικτύου (…) εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει την σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας (…) κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπράθεια κατά τέτοιες ομάδες…»
Έτσι και αμφισβητήσει δηλαδή κάποιος, ότι δεν έγινε ποτέ η Ποντιακή Γενοκτονία, ή δεν έγινε ποτέ η Γενοκτονία των Αρμενίων κτλ., «εκμηδενίσει» δηλαδή την σημασία ενός εγκλήματος γενοκτονίας, ή εξυμνήσει οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά ή παρόμοιες απόψεις… «προφορικά ή δια του Τύπου ή μέσω του διαδικτύου…», τότε θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση.
Επί της ουσίας, το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», επιβάλλει την λογοκρισία προς εκείνους που προσπαθούν να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις, για ιστορικά κυρίως γεγονότα, αλλά και άλλα, τα οποία θα μπορούσαν να απασχολήσουν δημοσιογράφους, συγγραφείς, ιστορικούς και άλλους… ακόμα και άλλες ιδεολογίες αμφισβήτησης!!! Επιβάλει ουσιαστικά μια μορφή λογοκρισίας της ελεύθερης έκφρασης, της διαφορετικής άποψης επί ιστορικών κυρίως γεγονότων και όχι μόνο!
Με το πρόσχημα της καταπολέμησης της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και ποιος ξέρει τι άλλο… που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε μεγάλη άνοδο στη χώρα, εξαιτίας ίσως… αλλά και … κυρίως της οικονομικής κρίσης, δημιουργείται ένα νομικό κατασκεύασμα το οποίο … απαγορεύει δια της απαγορεύσεως… επιβάλλει λογοκρισία σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την πολιτεία, στην ιστορικότητα και άλλα πολλά! Ένα νομοσχέδιο, με πρόσχημα την καταπολέμηση του ρατσισμού, ουσιαστικά … επιβάλλει τον ρατσισμό και την απαγόρευση της «άλλης» και της «διαφορετικής» άποψης, της όποιας «αμφισβήτησης»!!!
Προσωπικά θα μπορούσα να το συγκρίνω με την θανατική ποινή. Ποιο είναι το μέγα ερώτημα με την θανατική ποινή; Μια ευνομούμενη πολιτεία, δημοκρατική, μορφωμένη, ελεύθερη που επιτρέπει την κίνηση ιδεών και απόψεων, μπορεί να δολοφονεί έναν δολοφόνο με το πρόσχημα της τιμωρίας; Υποτίθεται ότι οι σύγχρονες κοινωνίες του Δυτικού πολιτισμού, δεν είναι κοινωνίες εκδίκησης, αλλά κοινωνίες σωφρονισμού και συγχώρεσης. Όταν ένας άνθρωπος γίνεται δολοφόνος και αφαιρεί μία ζωή, προφανώς θα πρέπει να καταδικάζεται ισόβια… και όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια! Όταν όμως έρχεται η ίδια η κοινωνία και με νόμο επιτρέπει την θανατική καταδίκη του δολοφόνου… τότε ποια η διαφορά όλων ημών από τον δολοφόνο; Αυτομάτως, η ίδια η κοινωνία… μετατρέπεται σε κοινωνία δολοφόνων! Που επιτρέπουν την δολοφονία ενός ανθρώπου δια νόμου… με πρόσχημα την τιμωρία του δολοφόνου!
Με πρόσχημα λοιπόν την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της όποιας αμφισβήτησης ιστορικών γεγονότων και εγκλημάτων γενοκτονίας… ουσιαστικά λογοκρίνουμε την όποια ελεύθερη άποψη και αμφισβήτηση! Σε κοινωνίες μορφωμένες και πλούσιες σε γνώσεις, διακίνηση ιδεών και χωρίς κοινωνικές προκαταλήψεις, οι άνθρωποι οφείλουν και πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζονται… ακόμα και αν αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα ή κάποια Γενοκτονία! Η ίδια η κοινωνία, δια των αποδείξεων των λεγομένων του αμφισβητία, μπορεί μια χαρά να τον απορρίψει ή να τον αποδεχθεί… ακόμα και χωρίς τιμωρία του αμφισβητία!
Με πρόσχημα λοιπόν όλο αυτό, είναι άγνωστο πού θα μπορούσε να οδηγήσει μια ενδεχόμενη εφαρμογή της λογοκρισίας της αμφισβήτησης! Δεν μπορείς να τιμωρείς ρατσιστές με ένα … ρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αμφισβητεί ακριβώς αυτό που αμφισβητεί και ο ρατσιστής: την ελευθερία του λόγου και της διακίνησης ιδεών!!!
Να δούμε τι άλλο θα προσπαθήσουν να περάσουν με την κυβέρνηση πασπαρτού του Λουκά Παπαδήμου… θ’ ανοίξουν πολλές Κερκόπορτες ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ