Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ω!!! Σε τι κόσμο ζούμε… μπαμπά…


M «Σε τι κόσμο, μπαμπά, μ' έχεις φέρει να ζήσω, / δε μου κάνει, μαμά, επιστρέφεται πίσω, / σε τι κόσμο, μπαμπά, μ' έχεις φέρει να ζήσω, / με στενεύουν λουριά, πώς να τον συνηθίσω. // Τόσος κόπος γιατί, τόσο αίμα και δάκρυ / να μπορούσα με κάτι να τον κάνω καπνό, / όλα τέλειωσαν πια, όλα πήγαν χαμένα, / ένα μένει σ' εμένα, να του βάλω φωτιά.»

Θα μου πείτε, πού το θυμήθηκα τώρα αυτό το παλιό τραγούδι του Κώστα Μουρσελά (1974). Κι όμως, το θυμήθηκα, διαβάζοντας αυτή την τρομερή είδηση για τους άστεγους στην Ουγγαρία, της οποίας η κυβέρνηση έχει ποινικοποιήσει την έλλειψη στέγης… Τι άλλο θ’ ακούσουμε δηλαδή ακόμα!!!
D Κι όμως, υπάρχει κι αυτός ο κόσμος! Και είναι τραγικός! Και είναι παράλογος! Και είναι ανυπόφορος! Και είναι κακός! Και είναι ρατσιστικός! Και φυσικά έχουν και δικαιολογία για να το κάνουν όλο αυτό!
˜ Οι άστεγοι στον κόσμο αυξάνονται συνεχώς, και κυρίως σε χώρες του Δυτικού κόσμου, από τα δεινά μέτρα λιτότητας εξαιτίας της κρίσης που αντιμετωπίζουν. Οι άστεγοι αυξάνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουγγαρία!
G Μόνο που εκεί στην Ουγγαρία, το δεξιό κυβερνών κόμμα (καλά, είδαμε και τους εν Ελλάδι σοσιαλιστές… αλλά τέλος πάντων…), σκέφτηκε ότι οι άστεγοι δεν θα πρέπει να υπάρχουν… και όσοι είναι άστεγοι θα πρέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο 450 ευρώ(!!!;;;)
Ø Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, ισχυρίζεται ότι έχει ειδικούς ξενώνες προκειμένου να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους… όμως αυτοί οι κακοί … και εγκληματίες άστεγοι… δεν θέλουν να πηγαίνουν εκεί και τους αρέσει να κοιμούνται στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια… και αυτό βέβαια δεν είναι καλό για την πόλη της Βουδαπέστης!
¯ Μα τι κακοί και επίμονοι άνθρωποι αυτοί οι άστεγοι… Αντίθετα, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για τους αστέγους, επιμένουν ότι οι ξενώνες αυτοί δεν επαρκούν και περίπου 3.000 άτομα θα συνεχίσουν να παραμένουν στους δρόμους των πόλεων.
D Κι αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσπαθήσει να θεραπεύσει το πρόβλημα αυτό, με τους αστέγους ολοένα και να αυξάνονται λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της ανεργίας και τους Ρομά, ποινικοποιεί το πρόβλημα χωρίς να δίνει λύσεις!
F Ο ρατσισμός στο μεγαλείο του! Οι κακοί άστεγοι… που μολύνουν τις πόλεις μας! Λες κι εκείνοι αρέσκονται να κοιμούνται στα παγκάκια, στις γωνιές των πεζοδρομίων, κάτω από σκάλες, στις δημόσιες τουαλέτες…
I … και να τρώνε από τα σκουπίδια ενός πολιτισμού… που γιγαντώθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους… εκσφενδονίζοντας ανθρώπους εις το πυρ το εξώτερον!!! Τέτοιον πολιτισμό έχουμε κάνει… που αποτελείται, τελικά, μόνο από σκουπίδια!!! Και που μεταβάλει τους ανθρώπους σε ρατσιστές!

M Από την άλλη πλευρά, σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, το ελληνικό Κράτος, το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική κοινωνία… βρίσκονται ήδη σε πτώχευση! Δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο κοινωνικό κράτος σε όλη την Ευρώπη… (υπάρχει φυσικά και η Ουγγαρία, μην το ξεχνάμε…)
D Η κατάσταση πια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και αναφέρομαι κυρίως στη δημόσια Υγεία… σ’ εκείνο το περιβόητο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που με τόσο κόπο προσπάθησε κάποτε να στήσει κάποτε η χώρα και που τώρα, μέσα σε μια βραδιά μόνο, βουλιάζει κυριολεκτικά στην ανέχεια και στην μεγάλη οικονομική κρίση!
@ Μας παραμυθιάζουν καθημερινά με χίλιες δυο ανοησίες όλοι αυτοί που κυβερνούν την χώρα, λέγοντας ότι αν δεν πληρώσουμε τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους θα βουλιάξει η Ελλάδα και ότι αν πληρώνουμε το μαστίγιο που ματώνει τις πλάτες μας καθημερινά… τότε θα σωθούμε…
N … αλλά λέξη για το κοινωνικό κράτος που πήγε περίπατο στον εξαπωδώ… που βούλιαξε κυριολεκτικά η κοινωνία της χώρας… που διερράγη πλέον η κοινωνική συνοχή… που σε λίγο θα είμαστε άρρωστοι και θα πεθαίνουμε στον δρόμο – κατά κυριολεξία – αν δεν έχουμε χρήματα!
O Για το ζήτημα του τοκετού που πλέον πληρώνεται στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε ασχοληθεί και άλλες φορές. Και η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει… είναι εκτός ορίων… Τέτοιο κράτος που φτιάξατε κύριε Λοβέρδο και κύριε Αηδόνη (όσο ήσασταν υφυπουργός Υγείας) και κύριε Τιμοσίδη, να το χαίρεστε!


m Μπορείτε να πείτε όσες δικαιολογίες θέλετε, ότι δήθεν με το να ψηφίζετε αυτά τα ανάλγητα μέτρα σώζεται την χώρα… αλλά επί της ουσίας οι ασθενείς – πολίτες πεθαίνουν!
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, τα δημόσια νοσοκομεία να αρνούνται να περιθάλψουν ετοιμόγεννες γυναίκες, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν!!! Τέτοια περιστατικά καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας» καθώς και η «Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών».
 Οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο των 950 ευρώ για έναν απλό τοκετό, διώχνονται, κυριολεκτικά, στον δρόμο! Και από τα χειρότερα στην όλη υπόθεση είναι ότι, πρέπει να προκαταβάλεις το αντίτιμο και κατόπιν να γίνει δεκτή η γυναίκα για τον τοκετό! Προπληρώνεις δηλαδή…
˜ Στη συνέχεια, τα έξοδα αυτά συμψηφίζονται με το επίδομα τοκετού που είναι πολύ μικρότερο και ανέρχεται στα 600 ευρώ! Μετά από τις καταγγελίες, παρενέβη το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο με εγκύκλιό του διευκρίνισε ότι στο εξής δεν θα απαιτείται η προκαταβολή του συγκεκριμένου ποσού, αφήνοντας όμως ανοιχτό το θέμα διαφοράς ανάμεσα στο ποσό του τιμοκαταλόγου του Υπ. Εργασίας και αυτού που καταβάλλεται ως επίδομα τοκετού!
F Και μην νομίζετε ότι προς το παρόν οι εργαζόμενοι και φορολογούμενοι πολίτες κέρδισαν μια μάχη! Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, καθώς πρόκειται μόνο για δείγματα – προπομπούς μιας κοινωνίας και ενός κοινωνικού κράτους που καταρρέουν κυριολεκτικά προς τον άβυσσο!
L Σε λίγο καιρό, θα έρχεται η μαμή στο σπίτι για να ξεγεννάει την γυναίκα! Εκεί θα μας καταντήσουν οι απίθανοι υπάλληλοι των τραπεζών που κυβερνούν την χώρα! Έχουμε να δούμε σκηνές με την αείμνηστη μαμή Γεωργία Βασιλειάδου να επιβιώνουν εκ νέου… που θα μας φαίνονται σαν ψέματα…

M ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ πέφτουν το ένα μετά το άλλο στο ΠΑΣΟΚ… και τελικά δεν βρίσκεται χέρι να τα σηκώσει… Αυτοί που είναι ν’ ασχοληθούν σοβαρά μ’ αυτό το κόμμα, τότε θα πρέπει να δώσουν ένα μεγάλο δίκιο στον Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος … πασχίζει τώρα να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αλλαγής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ!
C Από την πλευρά του πάντως δεν έχει άδικο! Θα ήταν ανόητο, ένα τέτοιο κόμμα εξουσίας, να πορευθεί στις επόμενες εκλογές, αν αυτές γίνουν τον ερχόμενη Φλεβάρη, το ερχόμενο Πάσχα ή πιο μετά… με τον Γιώργο Παπανδρέου!
D Αυτό θα σήμαινε, σίγουρα, την πλήρη αποτυχία του κόμματος! Όχι ότι με έναν άλλον αρχηγό, ο οποίος θα προσπαθήσει να δείξει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα! Ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος και κανείς δεν μπορεί να αναποδογυρίσει τα αρνητικά της κυβερνητικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου!!!
Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους συντρόφους του, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα λίγα επώνυμα στελέχη του που διαγωνίζονται στα προκαταρκτικά των πολιτικών καλλιστείων» και επιμένει…
N … «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από φιλόδοξους υποψήφιους αρχηγούς, ούτε από ξαφνικά εμφανιζόμενους σωτήρες!» (…) «Οφείλει ξεκάθαρα να αποφασίσει τα συμφέροντα ποιων εκφράζει και με ποιες πολιτικές. Δεν μπορείς να δηλώνεις αριστερός και να συγκυβερνάς με την Ακροδεξία (ΛΑ.Ο.Σ.), να δηλώνεις δημοκράτης και αποδέχεσαι την συμμετοχή σου σε κυβερνητικά σχήματα που δεν έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση».
¯ Έχει δίκιο… αλλά… ποιος τον ακούει; Η υπόθεση θα καταντήσει να γίνει διαγωνισμός δελφίνων και μεγαλόφωνων δηλώσεων χωρίς ουσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ