Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ποια "Αραβική Άνοιξη"; Ιδιοτελή συμφέροντα...


M ΤΕΛΙΚΑ, πέτυχε η εξέγερση της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο την περασμένη άνοιξη; Όλοι μίλησαν για μια Αραβική Άνοιξη, για μια σειρά εξεγέρσεων στις χώρες αυτές… Η στήλη είχε διαφορετική άποψη γι’ αυτή την «Αραβική Άνοιξη», που μόνο Άνοιξη δεν ήταν…
D Ο λαοί αυτοί βέβαια, πίστεψαν σ’ αυτές τις εξεγέρσεις, όμως ακόμα παραμένει άγνωστο από ποιους ξεκίνησαν, πώς ξεκίνησαν και γιατί έγιναν! Τα αποτελέσματά τους γνωστά! Στην Συρία σκοτώνονται χιλιάδες στο βωμό της ελευθερίας!

N Όλοι είδαμε την τρομακτική πτώση του καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι και της οικογένειάς του και φυσικά τον αποτρόπαιο σοδομισμό του με ξιφολόγχη και τον λιντσάρισμά του… καταστάσεις απαράδεκτες από κάποιους που θέλουν να λέγονται επαναστάτες…
Ø … ένα μπουλούκι δολοφόνων ήταν τελικά, που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για δημοκρατία στη χώρα… αλλά για ξεκαθαρίσματα μεταξύ ομάδων και άλλων… που ίσως κάποτε έρθουν στο φως της δημοσιότητας!
˜ Όμως αυτή η εξέγερση της πλατείας Ταχρίρ επανέρχεται… εκεί όπου κάποιοι υποσχέθηκαν την πτώση του Μουμπάρακ, υποσχέθηκαν ήρεμη κυβερνητική μετάβαση και φυσικά εκλογές!
Δέκα μήνες μετά, υπάρχει μόνο ένα στρατιωτικό καθεστώς που εξελίσσεται σε μια δικτατορία χωρίς όρια… χειρότερη προφανώς από το καθεστώς Μουμπάρακ! Γίνεται ολοφάνερο πια, ότι ο στόχος της πτώσης του Μουμπάρακ, δεν είχε να κάνει με το καθεστώς του… αλλά προφανώς με κάτι άλλο… ποιο μεγάλο, διαφορετικό!
@ Και βγαίνει τώρα εκείνος ο Αιγύπτιος στρατηγός, Αμπντέλ Μόνεϊμ Κάτο, σύμβουλος της Υπηρεσίας Υποθέσεων Ηθικής (πω πω πω) των Ενόπλων Δυνάμεων και δηλώνει: «Αντί να ανησυχεί ο κόσμος για την πρόοδο της χώρας, ενδιαφέρεται για κάποιους ταραξίες του δρόμου που το μόνο που τους αξίζει είναι να του ρίξει κανείς στους φούρνους του Χίτλερ»!
m Αυτή είναι η μετά Μουμπάρακ εποχή στην Αίγυπτο! Χιτλερίσκοι, ηγεμονίσκοι, ηγετίσκοι, δικτατορίσκοι! Μικροπρεπή ανθρωποειδή… που νομίζουν ότι θα κυβερνούν για πάντα! Και δυστυχώς προς το παρόν κυβερνούν!
L Και ακριβώς εδώ φαίνεται, ότι εκείνη η Αραβική Άνοιξη, δεν ήταν Άνοιξη … αλλά μια εξέγερση που έκρυβε πίσω της ιδιοτελή συμφέροντα και παραπλάνηση του λαού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ