Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι αγώνες των λαών και οι ιμπεριαλιστές...


M ΟΙ αγώνες του λαού δεν θα έπρεπε να διαποτίζονται από δημοκρατικά ιδεώδη, από ελεύθερες φωνές και από διακίνηση ιδεών; Όσο κι αν έχεις να παλέψεις τον μεγάλο ιμπεριαλιστικό εχθρό που προσπαθεί να επιβληθεί σε έναν λαό, δεν θα έπρεπε ο λαός αυτός να έχει και δημοκρατικά δικαιώματα και ιδεώδη; Ή μήπως όλα αυτά πάνε περίπατο;

˜ Ο λόγος για το συλλυπητήριο τηλεγράφημα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών Κορέας, το οποίο, φυσικά, με δέκα λέξεις, διαγράφει και συγχωρεί (;) την στυγερή ηγεμονία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ προς τον λαό της Βόρειας Κορέας.
 Και όλα αυτά, εφόσον ο μεγάλος φωτισμένος ηγέτης της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» (έτσι αναφέρεται) και ο λαός του, έκαναν τον μεγάλο «αντιιμπεριαλιστικό αγώνα». Αυτός είναι ο καημός μας… και όχι τα δημοκρατικά ιδεώδη, όχι οι ατασθαλίες σε βάρος του λαού, όχι τα εκατομμύρια των θανάτων ενός λαού από την πείνα…
D Ορίστε το συλλυπητήριο τηλεγράφημα της Κ.Ε. του ΚΚΕ προς την Κ.Ε. του Κόμματος Εργατών Κορέας: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της Λ.Δ. Κορέας και στο λαό της για τον θάνατο του Κιμ Γιονκ-Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας. Ο λαός της Λ.Δ. Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στον δρόμο της ανάπτυξης  που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας. Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της Λ.Δ. Κορέας. Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
Τρομερό! Ούτε Βόρεια ούτε Νότια Κορέα! Ούτε το ένα ούτε το άλλο! Λες και δεν υπάρχουν οι άλλοι, οι κακοί ιμπεριαλιστές! Ο λαός είναι ένας, αλλά οι χώρες δύο… Προφανώς η Ιστορία γράφεται κατά πως μας βολεύει ορισμένες φορές!
F Και πώς αλήθεια μπορεί να σταθεί κανείς αλληλέγγυος σε έναν λαό που δίνει έναν μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα; Με το να του γαντζωθεί στον σβέρκο ένας δικτάτορας; Με το να πεινάσουν μερικά εκατομμύρια του λαού και να πεθάνουν από την πείνα; Με το να στέλνονται οι διαφωνούντες στα γκούλαγκ και ποιος ξέρει πού αλλού και να εξαφανίζονται από προσώπου γης;
Για να μην αναφερθούμε στην τρομερή προπαγάνδα… και φυσικά, στην ανυπαρξία εκλογών, που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε οικογενειακό ηγέτη – ηγεμόνα να κυβερνάει ελέω Θεού και όπως του αρέσει και του γουστάρει!
L Ωραία ιδεώδη σύντροφοι του ΚΚΕ… οι θυσίες ενός λαού στον βωμό του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα… με δικτατορίες και φασιστικά καθεστώτα… που απλώς τα βλέπουμε από διαφορετική πλευρά… αλλά όπως και να ’χει, η πείνα παραμένει πείνα… και ο ηγεμόνας παραμένει ηγεμόνας!
D Με τον Λαμπρό Διάδοχο να περιμένει μετά τον θάνατο του πατέρα του να αναλάβει την εξουσία! Τέτοια καθεστώτα να μας λείπουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ