Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ TΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Οι εργασίες για την προετοιμασία της Ονειρούπολης
Το παγοδρόμιο με πραγματικό πάγο, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας.

Ένας μαυροπίνακας με την συμπαράστασης της «Πλατείας της Δράμας» που «χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των εξεγερμένων μαθητών» και μια κάλπη άδεια με συνθήματα του «Δεν πληρώνουμε το χρέος τους», είναι τα μόνα που έμειναν, ακόμα, να θυμίζουν την «αγανακτισμένη πλατεία» του καλοκαιρού του 2011!


Το σιντριβάνι μετατρέπεται σε φάτνη της γέννησης του Ιησού.

Οι ιστοί των σημαιών, στο βάθος, χωρίς πανό με συνθήματα. Όλα τα συνθήματα που υπήρχαν στην πλατεία, κατέβηκαν!

Εξαφανίστηκαν τα συνθήματα των «αγανακτισμένων» από την πλατεία

ΜΙΑ ΑΛΛΗ, διαφορετική όψη, παρουσιάζει πλέον η πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας. Ήδη εδώ και λίγες ημέρες, έχουν ξεκινήσει οι πυρετώδεις προετοιμασίες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας στα πλαίσια των Χριστουγέννων και φυσικά της Ονειρούπολης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 4 Δεκεμβρίου 2011.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στήνεται ήδη το μεγάλο παγοδρόμιο με πραγματικό πάγο, το οποίο θα καταλαμβάνει πλέον και το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας. Τα πανό με τα συνθήματα ενάντια της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλιστικού κεφαλαίου εξαφανίστηκαν. Τα παρτέρια ασβεστώνονται και έτσι χάθηκαν και από εκεί τα συνθήματα. Οι ιστοί με τις σημαίες δεν φιλοξενούν πλέον κανένα πανό. Τίποτα δεν θυμίζει πια την «αγανακτισμένη» πλατεία του καλοκαιριού! Η καφετέρια της πλατείας … κουκουλώθηκε κι αυτή με τον γιορτινό διάκοσμο και μοιάζει τώρα με κάστρο του παραμυθιού! Στον χώρο του σιντριβανιού στήνεται η φάτνη της γέννησης του Ιησού. Σύντομα εδώ, πιτσιρικάδες επίδοξοι παγοδρόμοι θα δοκιμάζουν τις επιδόσεις τους στον αληθινό πάγο. Τα παιδιά θα φωτογραφίζονται δίπλα στην φάτνη και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Τα μόνα που απέμειναν να θυμίζουν τους διαμαρτυρόμενους κατά του Μνημονίου πολίτες της πλατείας, είναι ένας πίνακας που δηλώνει συμπαράσταση «στον δίκαιο αγώνα των εξεγερμένων μαθητών» και εκείνη η κάλπη που είχε στηθεί με τα συνθήματα του «Δεν πληρώνουμε το χρέος». Ο χρόνος θα δείξει τη συνέχεια.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ