Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι δημοσιογραφικές θεραπαινίδες ανέλαβαν να κρατήσουν τα στηρίγματα του υπαλλήλου…


M ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ οσμή τριγυρίζει στον αέρα τον τελευταίο καιρό! Από εκείνες τις περίεργες… οσμές που άφησε πίσω του φεύγοντας από τον θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Μπεγλίτης, περί υπονοιών πραξικοπήματος…
Ø … μέχρι τις πρόσφατες αποκαλύψεις του «ΒΗΜΑΤΟΣ» για πιθανά χουντο-σταγονίδια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου μια ομάδα σπουδαστών έψαλε τον ύμνο των Απριλιανών!
L Όλα αυτά τα γεγονότα, στηρίζονται ακριβώς στο ότι, παραμένουν ακόμα ασαφή και αδιευκρίνιστα, για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Και ακριβώς εδώ βρίσκεται η σημαντικότητά τους: ότι είναι ασαφή!
Συνήθως είναι οι φήμες και η αβεβαιότητα, που κρατούν τέτοια γεγονότα σε ένταση, χωρίς να απομυθοποιούνται, χωρίς να καταλήγουν κάπου, για τον λόγο ακριβώς ότι έτσι, με τον τρόπο αυτόν… ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την χώρα…
D … για τον φόβο των Ιουδαίων… Από εκείνη την στιγμή που έγιναν οι «εκκαθαρίσεις» στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας, πλανιόνται διάφορα φαντάσματα πάνω από την χώρα… χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως επίσημη διευκρίνιση!
" Είναι ακριβώς, όπως η αράχνη υφαίνει τον ιστό της! Γεγονότα που μπορεί να μοιάζουν ασήμαντα, λόγια και φράσεις που μπορεί να είναι κουτσομπολιά, φήμες, διαδώσεις ψευδών ειδήσεων… εσκεμμένως διασπειρόμενα, όλα, προς εξυπηρέτηση ορισμένων σκοπών και στόχων κάποιων!
m Ποιων όμως; Από πού εκπορεύονται και με ποιον πονηρό σκοπό διασπείρονται; Άγνωστο… προς το παρόν τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και μόνο γεγονότα μπορούμε να βλέπουμε!
F Στην Ελλάδα του 2011, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τήρησης του Συντάγματος, τα οποία έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2010, ή καλύτερα, από την πρώτη ημέρα της εκλογής της κυβέρνηση Γιώργου Α. Παπανδρέου.
D Το Σύνταγμα καταλύθηκε για πρώτη φορά, από την στιγμή που ο ίδιος ο εκλεγμένος – αιρετός πρωθυπουργός, κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και καταλύθηκε επανειλημμένα, από την ψήφιση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και άλλων νομοσχεδίων, τα οποία ψηφίστηκαν ουσιαστικά με εκβιαστικό τρόπο.
@ Και καταλύθηκε ξανά και ξανά με την επιβολή της Τρόικας, με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την επιβολή των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επιβολή των Γερμανών γκαουλάιτερ και τα λοιπά!
  Από όλα αυτά, ο λαός απείχε πλήρως. Δεν ρωτήθηκε καν! Αντίθετα, εκβιάστηκε, να δεχθεί, όλα όσα του επέβαλαν. Το αποκορύφωμα της μη τήρησης του Συντάγματος, ήταν η επιβολή της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, ενός στελέχους – υπαλλήλου της αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων Goldman Sachs, η οποία είχε και έχει άμεσα συμφέροντα στην Ευρώπη!
K Η βάφτιση της κυβέρνησης αυτής ως δήθεν «μεταβατική», διαψεύδεται καθημερινά από τα γεγονότα, καθώς, ενώ υποτίθεται ότι τα τρία κόμματα υποστήριξης (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ.) δεσμεύτηκαν για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012. Κάτι όμως που συνεχώς αλλάζει!
F Επανερχόμενοι στην αρχή του σημειώματος τώρα, φαίνεται ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Σύνταγμα και προσπαθούν να επιβάλλουν απόψεις και φόβητρα στον ελληνικό λαό!
M Οι αποκαλύψεις του «ΒΗΜΑΤΟΣ» της Κυριακής, λένε λοιπόν ότι, την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου 2011, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ομάδα σπουδαστών με επικεφαλής τον αρχηγό της Σχολής, έβγαλε από την αίθουσα Κυπρίους και αλλοδαπούς…
O … κατέβασε τις αφίσες του Πολυτεχνείου και τραγούδησε τον ύμνο της χούντας των Απριλιανών: «Μέσα στ’ Απρίλη την γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη…» Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι Ευέλπιδες αποχώρησαν επιδεικτικά. Κάποιοι άλλοι παρέμειναν στην αίθουσα και συνέχισαν να τραγουδούν…
m Ποιος καθοδηγεί όλα αυτά τα γεγονότα; Είναι αυθόρμητες εκδηλώσεις νοσταλγών; Ή μήπως τεχνηέντως προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντως προς εκφοβισμό του ελληνικού λαού, προκειμένου να κρατήσουν στην εξουσία αυτούς που θέλουν! Ποιους; Σκεφτείτε το…
G Από τη μια μεριά, μπορεί κανείς να μιλήσει κατά της χούντας και να γράψει τα χίλια μύρια όσα! Το θέμα δεν είναι να βγάζουμε αντιχουντικές κορώνες και ύμνους δημοκρατίας! Το ζήτημα είναι σοβαρό και αξίζει μεγαλύτερης προσοχής από όλους μας. Το έλλειμμα δημοκρατίας που εμφανίζεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα από όλους μας!

M ΚΑΠΩΣ αργά μεν, αλλά μερικές φορές τους ξεφεύγουν φρασούλες, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως το ότι, αρμόδια στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, παραδέχονται τώρα ότι έγιναν μεγάλα λάθη, τόσο στην εκτίμηση του ελληνικού προβλήματος όσο και στα μέτρα που ελήφθησαν για την επίλυσή του.
D Παραδέχονται ότι, το πακέτο βοήθειας που σχεδιάστηκε για την Ελλάδα ήταν «μίζερο» και ότι έπρεπε να είναι πιο διευρυμένο. Παραδέχονται το λάθος, αλλά το δικαιολογούν λέγοντας ότι αυτό το πακέτο το σχεδίασαν «οι πιο έμπειροι οικονομολόγοι του κόσμου». (Στοιχεία από «Ελευθεροτυπία» / 24 Νοεμβρίου 2011).
I Σκεφτείτε δηλαδή, να μην το είχαν σχεδιάζει «οι πιο έμπειροι» οικονομολόγοι του κόσμου, τι είχαμε να τραβήξουμε. Τι γίνεται όμως μετά την παραδοχή του λάθους; Όπως αναγράφουν και εκείνες οι ταμπελίτσες στα ταμεία: «μετά την απομάκρυνση του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!
N Παραδέχονται επίσης, ότι, δεν γνώριζαν τα οικονομικά και άλλων χωρών όπως της Ιταλίας, η οποία ακολουθεί κατά πόδας την Ελλάδα σε όλα της! Μόνο που είναι λίγο πιο «σοφοί» οι οικονομολόγοι με την Ιταλία, έχοντας το παράδειγμα στου Κασίδη το κεφάλι… της Ελλάδας δηλαδή! Όπου εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν, κυριολεκτικά, θεωρίες θανάτου!
Και έτσι ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί αν η ασθενούσα χώρα … ανεβάσει πυρετό, ουρήσει ανάποδα ή δεν κοιμάται τα βράδια! Στο τέλος θα μας ανακοινώσουν εκείνο το περίφημο: η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε! Και ο ασθενής εδώ θα είναι ο λαός! Ή μάλλον οι λαοί των «φτωχών» και «αδυνάτων» χωρών!
¯ Και καθημερινά, το σχέδιο αποκαλύπτεται. Σκέφτονται και προσπαθούν να βρουν τρόπους, να σώσουν, φυσικά, πρώτα τους εαυτούς τους! Είναι το το βασικό ένστικτο επιβίωσης: όταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου, πρέπει να επιβιώσεις ακόμα και αν οι δίπλα σου πεθάνουν! Είναι το πιο άγριο από τα ανθρώπινα ένστικτα και δεν γνωρίζει… φιλανθρωπίες! Ούτε καν τα ίδια τα ζώα είναι έτσι!
Ø Γι’ αυτό λοιπόν τώρα, κάθισαν και σκέφτηκαν τι έπρεπε να κάνουν. Και βρήκαν τον τρόπο. Αφού δεν μπορούν να διώξουμε τις «αδύνατες», «φτωχές» και «ανυπάκουες» χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα για παράδειγμα, τώρα ετοιμάζουν να δημιουργήσουν μια νέα ευρωζώνη, με στενότερη διεύρυνση.
H Ουσιαστικά συρρικνώνουν αυτό που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει, εφόσον δεν μπορούσαν να το κουμαντάρουν. Είναι μια κίνηση που ακολουθεί το βασικό ένστικτο επιβίωσης του ανθρώπου! Όταν δεν μπορούμε να προστατευτούμε στην γειτονιά μας, μαζευόμαστε στην αυλή του σπιτιού μας!
F Εκεί αναπτύσσουμε όσα όπλα έχουμε για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε, για να αποτρέψουμε την πολιορκία έναντι των εχθρών μας, έναντι των κερδοσκόπων! Στο τέλος, όταν πια ακόμα και στην αυλή του σπιτιού μας δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, θα ταμπουρωθούμε μέσα στο σπίτι και θα πολεμήσουμε μέχρι εσχάτων! Απλή λογική…
D Έτσι λοιπόν τώρα ετοιμάζουν μια νέα ευρωζώνη, στενότερη, μικρότερη και η οποία θα αποτελείται από τις πέντε, υποτιθέμενα, πιο σταθερές οικονομίες: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και Φινλανδία. Αυτό, σκέφτηκαν, ότι είναι το καλύτερο για να σώσουν εαυτούς! Γιατί, αν έφευγαν η Ελλάδα, η Ιταλία ίσως και η Ισπανία και η Πορτογαλία από την Ευρωζώνη, τότε η κατάρρευση του νομίσματος θα τους έπαιρνε αμπάριζα!
Το ότι η ίδια η Γερμανία, η μεγάλη αυτή οικονομική και καπιταλιστική δύναμη, δεν μπόρεσε να δανειστεί μέσω των δεκαετών ομολόγων που πρόσφατα κυκλοφόρησε στις αγορές, είναι ακριβώς το σημείο που σημαίνει το τέλος της Ευρωζώνης και ίσως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ φτάσαμε στο τέλος! Εδώ κάποιοι θα πρέπει πλέον να κατεβούν από το τρένο και τα τελευταία βαγόνια πρέπει να αποκολληθούν από την αμαξοστοιχία!
N Όσοι θελήσουν να παραμείνουν στην αμαξοστοιχία των πέντε χωρών, θα πρέπει να εκχωρήσουν πλήρως τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, σε όλα πλέον τα επίπεδα. Από τον πλήρη έλεγχο και την καθοδήγηση των οικονομιών, μέχρι την πλήρη εκχώρηση κυριαρχικών, ακόμη και εθνικών δικαιωμάτων!
  Είναι άγνωστο τι μπορεί να επιφέρει η φτώχεια και η ανέχεια! Το πώς θα ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω οι δανειστές – δυνάστες μας, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Έχουν τρόπους να επιβληθούν, όσο εμείς δεν αντιδρούμε! Και είναι πολλοί… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ