Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Να διαχωριστεί η κυβέρνηση από το Κράτος...

Το καλύτερο φωτομοντάζ των ημερών...

M ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ στο διαδίκτυο και είναι … ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ … είναι η μεγάλη αλήθεια… Μέσα στις πέντε μέρες που δεν είχαμε κυβέρνηση… τελικά, έγιναν μεγάλα και σπουδαία πράγματα… που διαφορετικά … το πιθανότερο ήταν να μην γινόταν…

C Μέσα σ’ αυτές τις πέντε μέρες ακυβερνησίας… 1. Συνέλαβαν τον Μάκαρο (κατά κόσμο Μάκη Ψωμιάδη), 2. Κατάσχεσαν περιουσία του Λαυρεντιάδη, 3. Έπιασαν λιμενικούς που πουλούσαν ναρκωτικά, 4. Απέλυσαν υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος που τα «έπαιρναν», 5. Έπιασαν γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτηρίων που χρώσταγε στην Εφορία, 6. Έπιασαν μεγαλομέτοχο εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας, για φοροδιαφυγή και το κυριότερο… 7. Δεν έχουν ανακοινωθεί νέα μέτρα!
J Πρόταση: Να διαχωριστεί αμέσως η κυβέρνηση από το Κράτος! Αφήστε το Κράτος να δουλέψει, τους εισαγγελείς, τις διωκτικές αρχές, τον δημόσιο τομέα, τις εφορίες! Να διαχωριστεί αμέσως η κυβέρνηση από το Κράτος!

F ΝΕΕΣ κινήσεις στο προσκήνιο! Είναι άγνωστο προς το παρόν, και κανείς ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, τόσο για το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου όσο και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!
K Δεν είναι τυχαίο ότι οι … παπανδρεϊκότεροι του Παπανδρέου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (βλέπε Αηδόνης κτλ.) προσπαθούν με δηλώσεις τους (βλέπε χθεσινή δημοσίευση της στήλης), να κρατήσουν τον Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του κόμματος…
Ø … γεγονός είναι όμως ότι δεν τους σώζει τίποτα! Ο Γιώργος είναι πλέον καμένο χαρτί και οι δελφίνοι δεν θα τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί… κι όπως λέμε και παραπάνω, οι νέες κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει!
G Μια απ’ αυτές τις νέες κινήσεις, είναι η δημιουργία της «Ενωτικής Κίνησης» που αποφάσισαν να συγκροτήσουν, ο ανεξάρτητος βουλευτές (πλέον) Παναγιώτης Κουρουμπλής…
¯ … με τον γνωστό μας εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, τη Νότη Μαρία και τον Νίκο Κοτζιά και τους Νίνα Κασιμάτη και Αντήνη Κοτσακά! Η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη της υπό σύσταση πολιτικής κίνησης, η οποία θα επιδιώξει την συναίνεση «όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου», πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας!
M Όλες αυτές οι κινήσεις και ίσως και άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, δεν μπορούν να θεωρούνται τυχαίες! Και φυσικά, είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από ένα τέτοιο ταρακούνημα, να δημιουργηθούν μεγάλα ρήγματα στο κυβερνητικό κόμμα!
Ø Όπως δεν μπορεί να είναι τυχαία και η επιστολή των 50 βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι αξίωναν προχθές την επιλογή «ισχυρής προσωπικότητας» για την θέση του νέου πρωθυπουργού, θέτοντας ανοιχτά και ξεκάθαρα απειλή παραίτησης» σε διαφορετική περίπτωση!
G Όταν άκουσαν το όνομα του Πετσάλνικου ως προσωπική επιλογή του Παπανδρέου, οι άνθρωποι τα πήραν στο κρανίο κυριολεκτικά… και έτρεξαν να προλάβουν καταστάσεις… δεν ήταν δυνατόν να γίνει πρωθυπουργός ο αρχικηπουρός του Γιώργου…
J … και ακριβώς φαίνεται, πόσο εναντίον των ενεργειών του Γιώργου Παπανδρέου είναι μέρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!!! Και ακριβώς εδώ φαίνεται, ότι, λίαν συντόμως θα τεθεί πλέον και θέμα αρχηγού του κόμματος…
C … διότι αν το κόμμα θέλει να αυτοκτονήσει στην κυριολεξία, τότε θα πάει στις επόμενες εκλογές με Παπανδρέου… αν όμως θέλει να διασωθεί και να περισώσει ό,τι μπορέσει από το τεράστιο τσουνάμι που το περιμένει, τότε καλά θα κάνει να βιαστεί να αλλάξει αρχηγό…
H … τώρα κιόλας… και οι δελφίνοι φυσικά δεν θα περιμένουν να κάτσουν να σταυρωθούν … όχι στο ψηφοδέλτιο, γιατί εκεί αποκλείεται να δουν σταυρουδάκια… αλλά στον σταυρό του προεκλογικού Γολγοθά τους!
F Έχω την εντύπωση ότι, η επιστολή των 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του Πετσάλνικου, πρέπει να ήταν μάλλον η χαριστική βολή για τον Παπανδρέου, και με το «μαχαίρι στο λαιμό», ώστε να καταλήξει στον Λουκά Παπαδήμο και να τον επιλέξει ως τον νέο πρωθυπουργό!

M ΤΟΥΣ έστησαν κρεμάλες! Άγνωστοι κρέμασαν κρεμάλες… στην εξέδρα των επισήμων που στήθηκε μπροστά στο δημαρχείο Καστοριάς, όπου σήμερα γιορτάζεται η απελευθέρωση της πόλης! Ο αντιδήμαρχος της Καστοριάς κ. Παύλος Κενανίδης έσπευσε να δώσει εντολή στη δημοτική αστυνομία να τις κατεβάσει αμέσως! Κάποιοι ετοιμάζονται… Κάποιοι άλλοι ήθελαν να γίνουν και πρωθυπουργοί…






D Κάλεσαν και τον Καρατζαφέρη το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο και τον άφησαν να περιμένει πέντε ολόκληρα λεπτά!!! Κι εκείνος εξοργίστηκε και σηκώθηκε και έφυγε! Αφού τους τα έχωσε έναν παρά… τα είπε νευριασμένος στα κανάλια, την επόμενη μέρα ξαναγύρισε στο Προεδρικό Μέγαρο και μπαίνοντας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα»! Ανεπανάληπτος ο πρόεδρος στις κωλοτούμπες και στους … τακτικισμούς! Έτσι λένε τώρα την ανεπάρκεια και την μικρότητα των πολιτικών της χώρας!

M ΚΑΙ ΤΗΝ ώρα που η χώρα προσπαθεί να βρει το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της, η άλλη Ελλάδα βουλιάζει συνεχώς στον βάλτο του … τακτικισμού και της ανεπάρκειας των πολιτικών της χώρας!
D Το ότι η χώρα σβήνει κυριολεκτικά, μάλλον δεν το έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους οι … μικροκομματικοί μαγαζάτορες της χώρας! Πριν από μερικές εβδομάδας, είχε γίνει γνωστό ότι, μικροί μαθητές σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας λιποθυμούσαν από την πείνα…
Ø … τώρα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας καταγγέλλει ότι για δύο μέρες οι φοιτητές του ΤΕΙ… δεν είχαν να φάνε!!! Η δήλωση από τον πρόεδρο κ. Σταύρο Καρκάνη ξεκάθαρη: «Μου είπαν φοιτητές ότι είχαν να φάνε δύο ημέρες…»
F Κι όλα αυτά, γιατί, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κόπηκαν τα κονδύλια που ήταν αποκλειστικά για την σίτιση των σπουδαστών στην Φοιτητική Λέσχη!
L Σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των 2.500 φοιτητών που σιτίζεται εκεί, θα πρέπει να μειωθεί κατά 1.000, με καθαρά κριτήρια οικονομικής οικογενειακής κατάστασης!
I Στην άλλη Ελλάδα, στην Ελλάδα που δεν γνωρίζουν από … τακτικισμούς και μικροκομματικά συμφέροντα, ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να πεινάει… και η κατρακύλα της χώρας δεν θα σταματήσει εδώ!
F Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν, κάποιος απ’ όλους αυτούς τους κυρίους που κατέχουν την εξουσία στα χέρια τους, θα πρέπει να κινηθεί αστραπιαία ώστε να λύσει τα προβλήματα…
¯ Αλλά μάλλον ζητάμε πολλά…


D Η δημοκρατία της καλτσοδέτας… Ξυνίδης, γι’ αυτό που είπε στην Εύα Καϊλή όταν αυτή ανεξαρτητοποιήθηκε: «Σιγά την καλτσοδέτα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ