Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ύβρις, Νέμεσις, Κάθαρσις

Δημοσίευσα στον "Πρωινό Τύπο" της Δράμας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011


ΜΕ μια λέξη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην Ελλάδα σήμερα, επικρατεί ο πλήρης παραλογισμός! Κι όμως, είναι η λάθος λέξη. Κανένας παραλογισμός… Παίζεται το χειρότερο πολιτικό παιχνίδι όλων των εποχών… Στην Ελλάδα σήμερα, είμαστε ιστορικοί μάρτυρες, του χειρότερου, του πιο βρόμικου, του πλέον ύπουλου και του πλέον ξεπουλημένου πολιτικού παιχνιδιού στην Ιστορία της χώρας!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ευρισκόμενος πλέον σε ολοφάνερη διατεταγμένη υπηρεσία, κινεί τα νήματα – άγνωστο ποιοι κινούν τα δικά του – για να οδηγήσει την χώρα στο χάος! Ήδη την έφερε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης… στο πρόθυρα του γκρεμού… Μας δείχνει ξεκάθαρα πια, πόσο ικανός είναι να διαλύσει την χώρα μέσα σε 24 ώρες και να την οδηγήσει στην δραχμή και στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχια. Είναι πλέον ο μοιραίος άνθρωπος για ολόκληρο τον Ελληνισμό! Η θέση του θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνην του Εφιάλτη, που με την προδοσία των «300» του Λεωνίδα, οδήγησε στην καταστροφή!
Ο ελληνικός λαός και ο Ελληνισμός, βρίσκονται όμηροι στο πολιτικό παιχνίδι ενός ανθρώπου, που φλερτάρει άμεσα με το χάος, λες και ο κυβερνητικός θώκος τού ανήκει… με κληρονομικό δίκαιο!!! Ανέβηκε στην εξουσία μέσω εκλογών – σαφώς – εξαπολύοντας τα χειρότερα ψέματα, σε έναν λαό που πίστευε ότι ενώ βάδιζε προς την ανάπτυξη, άρχισε να ασχολείται με την επιβίωσή του. Και όλα αυτά τα ψέματα αποδείχθηκαν την επόμενη κιόλας ημέρας από την ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. Από το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» μέχρι το ψευδέστατο «λεφτά υπάρχουν», ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την πλήρη πολιτική και ιστορική ευθύνη, για το ότι οδήγησε την χώρα στο καθεστώς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο καθεστώς της Τρόικας, στην υποθήκευση στους δανειστές της και στην απώλεια μέρους της κυριαρχικής ανεξαρτησίας της. Ποτέ άλλοτε σ’ αυτόν τον πλανήτη, καμιά άλλη χώρα, δεν δανείστηκε με τόσο εξευτελιστικούς όρους. Ποτέ καμιά χώρα, ούτε καν εκεί στην Αφρική, ούτε στην μακρινή Ασία, ούτε στη Νότια Αμερική, δεν υπέγραψε ποιο εξευτελιστικούς όρους, υποθηκεύοντας εμπράγματα δικαιώματα της πατρίδας προς τους δανειστές της.
Η Ελλάδα, δια του κ. Παπανδρέου, υπέγραψε να εκχωρήσει – άγνωστο ακόμα μέχρι σήμερα – τόσο κυριαρχικά δικαιώματα, δικαιώματα ανεξαρτησίας σε οικονομικό κυρίως επίπεδο, αλλά και γη και ύδωρ, προκειμένου να μπορέσει να εξοφλήσει τα τεράστια ποσά δισεκατομμυρίων που δανείστηκε!!!
Με αισχρά ψεύδη και παραπλανητική πολιτική, κατάφερε να ψηφίσει το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, φορομπηχτικές πολιτικές, κεφαλικούς φόρους και χαράτσια, κατάφερε να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, εξώθησε και συνεχίζει να εξωθεί στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ κοντεύει να διαλύσει ολόκληρο τον δημόσιο τομέα! Και ακόμα, με το άρθρο 37, κατάφερε να φέρει τις εργασιακές στον Μεσαίωνα… για να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ξεροκόμματο… Για να μην υπολογίζουμε την αύξηση του ΦΠΑ, και τις φοβερά αυξημένες τιμές στα προϊόντα καθημερινής οικιακής χρήσης, διατροφής και επιβίωσης!!!
Όλα αυτά μοιάζουν ασυνάρτητα μεταξύ τους, μοιάζουν να γίνονται χωρίς κανένα σχέδιο, φαίνεται να γίνονται στην τύχη το ένα μετά το άλλο. Υποτίθεται ότι έτσι διατάσσει η Τρόικα ή το ΔΝΤ, υποτίθεται ότι αυτά πρέπει να γίνουν γιατί διαφορετικά δεν θα σωθούμε! Κι όμως, μ’ αυτή την πολιτική, η χώρα έχει πλησιάσει πλέον και έχει ήδη αγγίξει, το χάος, την πλήρη φτώχεια και την πλήρη εξαθλίωση.
Κι όμως, είναι ένα από τα μεγαλύτερη σχέδια εξόντωσης της χώρας, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συστηματικά και σταθερά, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, πείθοντας τους υπουργούς και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, οδηγούν την χώρα στη διάλυση! Για άλλη μια φορά, απειλούν με την δραχμή! Για άλλη μια φορά, απειλούν με την φτώχεια! Αλλά τελικός τους σκοπός είναι να φύγει η χώρα! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και στα πλάγια Γιώργος Παπανδρέου…
Όταν όλα αυτά τελειώσουν, όταν η χώρα επανέλθει στην σταθερότητα, θα πρέπει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι συν αυτώ, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και να δικαστούν, για το ότι οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση. Μετά την ύβρη, πρέπει να ακολουθήσει η νέμεση και η κάθαρση! Αυτό το ύπουλο παιχνίδι δεν μπορεί να μείνει έτσι! Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη, πρέπει ο λαός αυτός να Δικαιωθεί και να ηρεμήσει!!!
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ