Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι…


ΜΠΑΙΝΕΙ το νερό στ’ αυλάκι… Η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου είναι γεγονός! Όπως και να την ονομάσουμε, δεν παύει να είναι πρωθυπουργός της χώρας ένας τραπεζίτης, από τους πρωτεργάτες που έβαλαν – με πλαστά στοιχεία - τη χώρα στο ευρώ και στην ευρωζώνη, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι το 2010, ουσιαστικά ένας άνθρωπος που γνώριζε την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, πριν ξεσπάσουν όλα αυτά!
Προφανώς, ήταν εκείνος που είχε κάνει και ανάλογη ενημέρωση στον Κώστα Καραμανλή και στον Γιώργο Παπανδρέου το 2009, εκείνη την εποχή δηλαδή που «ψηνόταν» η είσοδος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., για να έρθει αργότερα η Τρόικα και όλα τα υπόλοιπα!
Άρα λοιπόν ποιος έγινε πρωθυπουργός; Προφανώς όχι ο Φούφουτος που έλεγε και ο νεοδημοκράτης συνδικαλιστής Γιάννης Μανώλης! Έγινε όμως ο σκληρότερος απ’ όλους αυτούς που θα μπορούσαν να γίνουν! Είτε γιατί ο Παπαδήμος δεν είναι πολιτικός και δεν έχει ανάγκη από ψήφους. Είτε γιατί είναι «φυτευτός» από το διευθυντήριο της Ευρώπης, που τον επέβαλε ουσιαστικά μέσω απειλών και εκβιασμών, είτε γιατί τον στηρίζουν τρία εκλεγμένα κόμματα μεταξύ των οποίων και η ακροδεξιά! Και ακόμα, επειδή ακριβώς ανέλαβε να διεκπεραιώσει συγκεκριμένες εντολές μέχρι τέλους, διαφορετικά δεν φεύγει! Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο Λ. Παπαδήμος σπρώχτηκε κυριολεκτικά και από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, με τις διάφορες «πληροφορίες» που σκοπίμως δινόταν «λανθασμένες» ή όχι!
Αν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν από τις χειρότερες, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου θα είναι από τις σκληρότερες, με την ταυτόχρονη ανοχή όλων, ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση η οποία στηρίζεται και από το μη εκλεγμένο στη Βουλή κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη!
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να έφυγε από τον κυβερνητικό θώκο, παρέσυρε όμως μαζί του τον Αντώνη Σαμαρά να αφήσει πίσω του τις όποιες αντιμνημονιακές θέσεις είχε, και εγκαθιστώντας την ακροδεξιά για πρώτη φορά από το 1974 στην κυβέρνηση. Τα λάθη πληρώνονται, λέει ο σοφός λαός και είναι ακριβώς έτσι. Ποτέ δεν ήταν διαφορετικά! Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να πείσει για την αλλαγή τακτικής του, και τα στρατιωτάκια – βουλευτές θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό! Θα είναι κάτι που θα κοστίσει σε όλους…
Το παιχνίδι όμως που παίζεται εδώ είναι στημένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και όχι υπέρ της Ελλάδας, αλλά υπέρ των Τραπεζών και άλλων κερδοσκοπικών οργανισμών. Οι Παπανδρέου και Σαμαράς προσπάθησαν να το παίξουν, αλλά έπεσαν στην παγίδα. Προφανώς γνώριζαν τα βήματά τους και προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις (βλέπε Σαμαράς). Όμως η Ιστορία, τούς έσυρε με τον γάντζο! Η ακροδεξιά με τον Καρατζαφέρη, προσπάθησε απλώς να παραμείνει στο παιχνίδι και είναι η μόνη κερδισμένη από το όλο εγχείρημα. Δύο υπουργεία πήρε, που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα θα τα έβλεπε ποτέ! Ο λύκος στα αναμπουμπούλα χαίρεται…
Και την ημέρα που έκλεισε το όνομα Παπαδήμου, λίγες ώρες αργότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην πορτογαλική τηλεόραση διασαφήνιζε πια: «Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από την ζώνη του ευρώ. Στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε. (…) Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ». Άρα λοιπόν γιατί όλη αυτή η φασαρία; Γιατί κοβόμαστε δύο χρόνια τώρα, με απειλές και εκβιασμούς ότι θα φύγουμε από το ευρώ και θα ξαναγυρίσουμε στην δραχμή;
Και την ίδια ώρα που ο Μπερλουσκόνι έβλεπε την έξοδο από την κυβέρνηση, εκείνος ο Νουριέλ Ρουμπινί, ένας απ’ αυτούς που στοιχηματίζουν και κερδίζουν με τα χρέη των χωρών, ανακάλυπτε «την ανάγκη της Ιταλίας να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα»!!! Έτσι ακριβώς είχαν αρχίσει όλα με την Ελλάδα! Το παιχνίδι είναι στημένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Η κυβέρνηση στην Ιταλία άλλαξε ήδη. Αυτοί πρόλαβαν να κινηθούν διαφορετικά, βλέποντας την πτώση της Ελλάδας… τρέχοντας να προλάβουν μήπως και σωθούν! (Είχαν ήδη μπουχτίσει από τον ανήθικο και γελοίο Μπερλουσκόνι).
Η Ελλάδα μπήκε πλέον στ’ αυλάκι! Οι όποιες ταραχές και εξεγέρσεις υπάρξουν από εδώ και πέρα, θα αντιμετωπιστούν κατασταλτικά στον χειρότερο βαθμό τους! Η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο σκληρή και η φθορά σε όλα θα είναι μεγαλύτερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ