Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τελικά, υπάρχουν «σταγονίδια» στη Νέα Δημοκρατία ή όχι;


Άγαλμα του Κεμάλ πρόκειται να τοποθετήσει, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με σκοπό να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες στην δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση πόλη. Ο δήμαρχος φέρεται να δήλωσε ότι η πόλη έχει πολλά οθωμανικά μνημεία και ότι αποφάσισε να προβάλει την οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά με απώτερο στόχο την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.


M ΜΑΛΛΟΝ βιάστηκε να διαγράψει τον Χατζηγάκη ο Σαμαράς, δίνοντας έτσι βάση στα όσα είπε για «ακροδεξιά στοιχεία»! Όταν διαγράφεις κάποιον από το κόμμα, δεν είναι γιατί σε ενοχλεί ο ίδιος, αλλά σε ενοχλούν αυτά που λέει! Άρα αυτό σημαίνει ότι έχουν μια κάποια βάση τα λόγια του!
F Κι εδώ ακριβώς ο Σαμαράς έδειξε το άγχος που το διακατέχει τις τελευταίες μέρες… τόσο με τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της «λαϊκής δεξιάς» Ν.Δ., αλλά και με όσα του σέρνουν πλέον οι ασκοί του Αιόλου που άνοιξε σε βάρος του, με το να κάνει μεταβολή στα αντιμνημονιακά του λεγόμενα, δίνοντας την θετική του ψήφο στην κυβέρνηση Παπαδήμου!

D Ο καλύτερος τίτλος των ημερών για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν από την «Ελευθεροτυπία»: «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους»!
O Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στα κόμματα εξουσίας. Οι βουλευτές της Ν.Δ., θα πρέπει να ξεχυθούν στους δρόμους και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των εκλογικών τους περιφερειών…
… προκειμένου να εξηγήσουν και να πείσουν τον κόσμο, γιατί στήριξαν την … κατοχική πλέον, κυβέρνηση Παπαδήμου! Θα πρέπει να εξηγήσουν, γιατί συναινούν στην εγκατάσταση μιας τέτοιας κυβέρνησης, δίνοντας αφενός κυβερνητικό βήμα στην ακροδεξιά (ΛΑ.Ο.Σ.)…
˜ … κι από την άλλη, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτόν, την οριστική εγκατάσταση ξένης διοίκησης η οποία θα ελέγχει την χώρα για τα επόμενα χρόνια!
@ Στην αντίπερα όχθη, οι μεγάλες αλλαγές πρόκειται να συντελεστούν στο ΠΑΣΟΚ! Πρώτο θέμα η αποπομπή Παπανδρέου, το συντομότερο δυνατόν! Ήδη οι πρώτες φωνές έχουν ξεκινήσει να ζητούν από τον ίδιο να κάνει το επόμενο βήμα που θα πρέπει να τον οδηγήσει στην παραίτηση από την αρχηγία του κόμματος και στη συνέχεια την πλήρη έξοδό του απ’ αυτό!
m Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ψηφίστηκε, ως ο μόνος σωτήρας από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους… (μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ) αλλά στο τέλος, αυτοί οι ίδιοι θα τον αποπέμψουν και μάλιστα… μετά βδελυγμίας!
L Ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε τις εντολές του. Υπερέβη ακόμα και τις πλέον αντεργατικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και βύθισε την Ελλάδα ακόμα βαθύτερα στον βούρκο της χρεοκοπίας, εξωθώντας τους Έλληνες στην φτωχοποίηση του νοικοκυριού τους!
F Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα κυβερνάται από ένα τριπλό σχήμα διοίκησης: Πρώτη η Ομάδα Εποπτείας. Εγκατεστημένη για λόγους ασφαλείας στις Βρυξέλες, η οποία αποτελείται από 120 εκπροσώπους της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και του ΟΟΣΑ, με μόλις δύο ή τρεις Έλληνες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εντολές στην Αθήνα.
" Δεύτερη, η Συντονιστική Ομάδα, αποτελούμενη από πέντε-δέκα ξένους και εγκατεστημένη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα «συναποφασίζει» με τον πρωθυπουργό. Στην ουσία θα του δίνει απευθείας εντολές!!!
N Τρίτο όργανο αυτής της … κατοχικής διοίκησης, οι Ομάδες Επαφής, 80, δηλαδή, έμπιστοι του γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, χωρισμένοι σε ομάδες πέντε έως έξι ατόμων ανά υπουργείο, οι οποίοι θα διοικούν το κάθε υπουργείο και θα ελέγχουν τον αντίστοιχο υπουργό, αν εκτελεί σωστά και γρήγορα τις εντολές τους.
I Αν αυτό δεν λέγεται ζυγός υποδούλωσης, τότε πώς λέγετε; Όλα αυτά έχουν αποφασιστεί από τον Οκτώβριο από το διευθυντήριο της Ευρώπης στις Βρυξέλες και έχουν ήδη δημοσιευθεί στον ελληνικό Τύπο. Και κανείς δεν θα έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα… γι’ αυτούς που αμφιβάλλουν δηλαδή!!!
Κι έτσι φτάσαμε στον τραπεζίτη – τεχνοκράτη Παπαδήμο. Του οποίου ο ρόλος παραμένει ακόμα σκοτεινός, καθώς είναι το άτομο εκείνο το οποίο γνώριζε πλήρως την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όταν η κυβέρνηση Σημίτη έσπρωχνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη!
M Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», δημοσίευσε χθες άρθρο, στο οποίο αναφέρεται στη σχέση της γνωστής τράπεζας Goldman Sachs και τη σχέση της με τον Λουκά Παπαδήμο, τον Μάριο Μόντι (που ανέλαβε να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ιταλία) και του Μάριο Ντράγκι (από 1 Νοεμβρίου 2011) ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αντικαθιστώντας τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
@ Στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να πούμε απλά: Τυχαίο; Δεν νομίζω… Η «Le Monde», όμως, το αναλύει λίγο περισσότερο! Η γαλλική εφημερίδα λοιπόν, συνδέει τους τρεις κυρίους, Λουκά Παπαδήμο, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι άμεσα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ως στελέχη της και τους χαρακτηρίζει ως «μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs».
" Και η «Le Monde» μας εξηγεί πώς ακριβώς στήθηκε ο ιστός της αράχνης από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα. Όταν ο Μάριο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στην Ευρώπη, το 2002-2005, η τράπεζα είχε στήσει ένα δίκτυο στην Ευρώπη και βοήθησε στο μαγείρεμα του χρέους της Ελλάδας.
N Το όνομα του Ντράγκι ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή. Ήταν ο άνθρωπος που κάθισε στην καρέκλα του αντιπροέδρου της τράπεζας από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη με το μαγείρεμα του ελληνικού χρέους. Ο Ντράγκι διαβεβαίωσε όταν ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου το 2002, ότι δεν είχε αναμιχθεί στην παραποίηση των ελληνικών στοιχείων από την Goldman Sachs, δύο χρόνια νωρίτερα.
Έπειτα, ακολουθεί ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος της τράπεζας από το 2005 και τρίτος στη σειρά ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, που σύμφωνα με την εφημερίδα, «συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs», στην απόκρυψη δηλαδή του ελληνικού χρέους!
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρόσωπο του Πέτρου Χριστοδούλου. «Διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην trader της εταιρίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ø Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Goldman Sachs δεν αφήνει ποτέ τους ανθρώπους της να αποκαλύπτουν τη σχέση μαζί της, ακόμα κι όταν τους έχει ανατεθεί κάποια θεσμική αποστολή, όπως στην περίπτωση του Μάριο Μόντι, ο οποίος είχε αναλάβει το 2010 μία έρευνα για την ευρωπαϊκή αγορά και την οποία του είχε αναθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

" ΜΑ ποιος είναι τελικά αυτός ο Καρατζαφέρης; Βγήκε προχθές και μας είπε ότι, από τον Φεβρουάριο του 2009 ακόμα, είχε προτείνει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, την λύση Παπαδήμου, κάτι που επανέλαβε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου φερόταν έτοιμος να παραιτηθεί!!! Όλα αυτά στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά «Νέοι Φάκελοι».
N «Χαίρομαι που ο Λ. Παπαδήμος είναι στο τιμόνι. Θα δείξει τις δυνατότητές του», είπε χαρακτηριστικά ο Καρατζαφέρης, προσθέτοντας πως πρόκειται να στηρίζει τον νέο πρωθυπουργό συνεχώς και αδιαλείπτως. Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι η λύση Πετσάλνικου είχε πλέον δρομολογηθεί, ενώ ο ίδιος δεν συμφωνούσε για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Κάποια άλλη στιγμή, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στην κυβέρνηση επειδή «έπρεπε να υπάρχει ευρύτητα για να λειτουργήσει το πράγμα», ενώ επεσήμανε ότι ουσιαστικά είχε το ρόλο της συγκολλητικής ουσίας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ