Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτα ρευστή η πολιτική κατάσταση στη χώρα...


Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στις 12:00 - Στη συνέχεια συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση των Καννών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ και το «όχι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα. Στις 12:00 συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο και εν συνεχεία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και ζητούν από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τις εξελίξεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και μέσα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κορυφαίοι υπουργοί θα ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου. 

Ήδη, είναι δεδομένη η ρήξη του κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο, ο οποίος τα ξημερώματα μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα, από τις Κάννες, δήλωσε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Πληροφορίες φέρουν ορισμένους υπουργούς να έχουν συναντηθεί ή επικοινωνήσει ήδη με τον Ευ.Βενιζέλο. 

Παράλληλα, σειρά υπουργών και βουλευτών έχουν ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν και επισήμως έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση η Εύα Καϊλή και η Έλενα Παναρίτη, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι πλήθος βουλευτών δεν στηρίζουν πλέον την κυβέρνηση. 

Ορισμένοι βουλευτές έχουν θέσει θέμα παραίτησης του Γ.Παπανδρέου. Ειδικότερα, ο Δ.Λιντζέρης δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν. Έχει κάψει την αξιοπιστία του ο πρωθυπουργός δήλωσε ο Μ.Ανδρουλάκης στον ΒΗΜΑ 99,5 και ζήτησε να διευκολύνει τις εξελίξεις, ώστε να μην αναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρωτοβουλία.

Πολλά ήταν τα στελέχη που ζητούσαν από νωρίς το πρωί τη σύγκληση των κομματικών οργάνων. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε πρώτος να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εντός της ημέρας. Ορισμένοι θέτουν και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Πλέον, αντικείμενο των συνεδριάσεων τόσο του Υπουργικού Συμβουλίου, όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται να είναι η επόμενη ημέρα, μετά τη αναμενόμενη παραίτηση της κυβέρνησης.

Ήδη, υπάρχουν προτάσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί κατ' αρχήν η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και κατ' επέκταση η εκταμίευση της 6ης δόσης και εν συνεχεία να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ