Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ζούμε σε … Ονειρούπολη τελικά; Ο κόσμος γύρισε ανάποδα…


M Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατάσταση στη χώρα είναι απίστευτα ρευστή! Τόσο ρευστή δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον μετά την Μεταπολίτευση! Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές… βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο!
Ø Το μεγάλο πρόβλημα που παραμένει, όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις, είναι η «επόμενη μέρα»! Το πώς θα διασφαλιστεί η δημοκρατία και οι δημοκρατικές διαδικασίες! Το πώς θα κινηθούν οι πολιτικοί μας, τα κόμματα και πώς όλοι μαζί δεν θα αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει!

C Πάνω απ’ όλα, το κύριο ζήτημα είναι, να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Πολίτες και πολιτικοί, έχουμε την μεγάλη ευθύνη, να βγάλουμε την χώρα από τον δύσκολο δρόμο.
D Τελικά, σ’ αυτή την πόλη, ζούμε σε άλλον κόσμο, σ’ άλλον πλανήτη! Την ώρα που ο κόσμος χάνεται, η χώρα καταρρέει, ο λαός βουλιάζει, ο Δήμος Δράμας χ εχθές, καλούσε σε «κατεπείγουσα» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τρία θέματα:
Ø Πρώτο θέμα: «Πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης Ονειρούπολη Δράμας». Δεύτερο θέμα: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2011» και τρίτο θέμα: «Παράθεση γεύματος στα πλαίσια συνάντησης συνεργασίας μεταξύ αντιπροσωπειών του Δήμου Δράμας και της τουρκικής πόλης Οσμάνγκατζί».
L Εδώ δεν ξέρουμε αν σήμερα, αύριο ή μεθαύριο, είμαστε στο ευρώ ή εκτός ευρώ! Εδώ δεν ξέρουμε αν σήμερα, αύριο ή μεθαύριο, η χώρα γυρίσει στη δραχμή με τις γνωστές συνέπειες…
I … κι εμείς ονειρευόμαστε … Ονειρουπόλεις…

M Η χώρα, κρατάει τη φωτιά μέσα στα χέρια της. Από εκείνη την στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, οδήγησε την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι έθετε την Ελλάδα στον δρόμο της πτώχευσης…
F … στον δρόμο της πλήρους πτώχευσης! Αλλά προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά… και γι’ αυτό συνέχισε να βαδίζει στα μονοπάτια αυτά τα δύο τελευταία χρόνια!
Ø Φαίνεται όμως ότι δεν του έβγαιναν οι διαδικασίες… Προφανώς ο στόχος του ήταν άλλος τελικά… όχι να σώσει την χώρα, αλλά να την βυθίσει…
N Γι’ αυτό έρχεται τώρα, και με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος ρίχνει οριστικά πλέον τη χώρα στο βάραθρο της πτώχευσης…
D Και όχι μόνο της Ελλάδας, καθώς, εφόσον γυρίσουμε στη δραχμή, πρόκειται να υπάρξουν τεράστιες σεισμικές δονήσεις σε όλη την ευρωζώνη, με κίνδυνο την πλήρη κατάρρευση της Ευρώπης!
Ø Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παίξει το παιχνίδι μέχρι το τέλος! Η Αμερική οδηγεί τα νήματά του… χωρίς να ξέρουμε τους στόχους και τους σκοπούς που έχει!
N Έχει γαντζωθεί στην εξουσία τόσο γερά, που μόνος τρόπος να πέσει είναι να ζητήσουν την άμεση παραίτησή του οι υπουργοί της κυβέρνησης και να άρουν την εμπιστοσύνη τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα το βράδυ!!!
¯ Χθες μάλιστα, όπως είναι ήδη γνωστό, ομάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κτλ. Ομάδα βουλευτών μάλιστα, ζητούσε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο!

D Η κατάσταση δεν μπορεί πια να σωθεί! Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι! Και πάνω απ’ όλους, το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους μας οι πολιτικοί της χώρας. Αυτοί που κυβερνούν ή βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Και όλοι έχουν άμεσες ευθύνες για την πορεία της χώρας…
K Χρειάζεται να μιλάμε με καθαρά λόγια! Οι πολιτικές πράξεις θα πρέπει να είναι πεντακάθαρες… ολοκάθαρες… χωρίς αστερίσκους και γκρίζες περιοχές! Ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα, έχουμε όλοι τις ευθύνες μας.

D ΤΙ κωλοτούμπα ήταν αυτή η χθεσινή από τον Σαμαρά; Στον όνομα, δήθεν, της εθνικής ομοψυχίας… ζήτησε την άμεση ψήφιση, ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, της δανειακής σύμβασης της 26 Οκτωβρίου 2011! Αυτός δεν έλεγε μέχρι χθες ότι δεν επρόκειτο να την ψηφίσει; Ότι οδηγούσε τον λαό στον διχασμό;
L Και αιφνιδίως, βγαίνει και θέτει ζήτημα άμεσης ψήφισης, κατόπιν να γίνει διάλυση της Βουλής, να πάμε σε μεταβατική κυβέρνηση και μετά να γίνουν εκλογές; Μήπως … αυτό οδηγεί στο παιχνίδι του Παπανδρέου που ήθελε να περάσει την νέα δανειακή σύμβαση με υπερψήφισή της από την Βουλή;
F Θυσιάζεται… δηλαδή, ο Σαμαράς, για την … σωτηρία της πατρίδας; Αυτός δεν έλεγε «όχι» σε όλα όσα του ζητούσε ο Παπανδρέου; Τι έγινε βρε παιδιά; Αλήθεια, τι νόημα θα έχει να πέσει η κυβέρνηση, να πάμε σε μεταβατική και εκλογές, αν η δανειακή σύμβαση υπογραφεί ήδη από την παρούσα Βουλή; Έχει νόημα;… Ή μήπως αυτό ήταν το κόλπο;


C Ε, αφού και η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε την εκπομπή της με πολιτικά σχόλια, τότε η πολιτική  κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρισιμότατη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ