Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σε απόγνωση ο κόσμος...

L Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Η φτωχοποίηση είναι πλέον μπροστά μας. Η κατάσταση δυσκολεύει καθημερινά. Και αυτό φαίνεται από πάρα πολλά γεγονότα. Χαράτσια, κεφαλικοί φόροι, έκτακτες εισφορές, αυξήσεις στα καθημερινά καταναλωτικά είδη και τόσα άλλα.
Ø Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στην υγεία. Όπως έχουμε ξαναγράψει πριν από μερικές εβδομάδες, το να γεννήσεις σήμερα στο δημόσιο νοσοκομείου του Ε.Σ.Υ., δεν είναι πλέον ό,τι καλύτερο. Από εκεί που η γέννα δεν κόστιζε και τα έξοδα τα κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν!!!

L Όπως μας ενημερώνουν, άλλη μια συμπολίτισσά μας ανακάλυψε την τραγική πραγματικότητα. Εργαζόμενη ιδιωτική υπάλληλος, πήγε στο νοσοκομείο να γεννήσει. Εκεί, μαζί με τον σύζυγό της, ήρθαν αντιμέτωποι με το ταμείο, όπου τους ζήτησαν 900 ευρώ για την γέννα! Τόσο κοστολογεί πια το δημόσιο νοσοκομείου του Ε.Σ.Υ. τον φυσιολογικό τοκετό. Αν γεννούσε με καισαρική, τότε θα πλήρωναν 1.500 ευρώ!!!
M Και σαν να μην τους έφτανε αυτό… το ΙΚΑ στο οποίο είναι ασφαλισμένοι τους είπε ότι, αφενός, δεν αναγνωρίζει αυτό το ποσό και δεν πληρώνει, αλλά της έκοψε και την άδεια λοχείας… κατά 4 μήνες! Η άδεια λοχείας που πλήρωνε το ΙΚΑ ήταν 6 μήνες, και τώρα κατέβηκε στους 2 μήνες!
¯ Έτσι λοιπόν, η νέα μητέρα, καλείται πλέον να γυρίσει στη δουλειά της δύο μήνες μετά τον τοκετό, και όχι 6 μήνες μετά, όπως ήταν μέχρι πριν από λίγο! Έτσι έχει η νέα κατάσταση… την εποχή του ΔΝΤ! Σκεφτείτε τι έχει να γίνει, αν η χώρα δηλώσει χρεοκοπία και πτώχευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ