Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Habemus puppet…*



Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη χώρα έχει ξεφύγει κυριολεκτικά. Και κάποιος πρέπει  να την συμμαζέψει… και αυτός δεν μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος συμφωνείται από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, με σχεδόν μηδαμινή συμμετοχή των υπόλοιπων κομμάτων ή αρχηγών κομμάτων!

Κι όμως, όλες αυτές οι πρωτόγνωρες πολιτικές ανακατατάξεις και διαδικασίες που συμβαίνουν αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη χώρα, δεν έχουν προηγούμενο! Μπορεί να είναι μια μεγάλη και βαριά κουβέντα, αλλά έχω την εντύπωση ότι έτσι μπορούμε να δώσουμε ένα στίγμα: ζούμε τις πλέον σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας. Μπορεί να φαίνεται ότι κάποια πράγματα γίνονται μπροστά στο φως της δημοσιότητας, στην πραγματικότητα όμως, η πλειοψηφία των διαβουλεύσεων σε όλα τα επίπεδα γίνεται κρυφά, μυστικά, σε διαδρόμους που κανείς σήμερα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει!
Οι ξένες δυνάμεις (Γερμανία και Γαλλία) εκβιάζουν την κατάσταση και κινούν πλήρως τα νήματα. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και αξιωματική αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας, έχουν καταντήσει μαριονέτες, κυριολεκτικά, στα χέρια της Γερμανίας κυρίως, αλλά και του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέτει ήδη τις βάσεις νέων μορφών διακυβέρνησης της Ευρώπης! Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι μόνο ένα πείραμα, που αύριο θα εφαρμοστεί στην Ιταλία, στην Ισπανία, ή σε χώρες που δεν θα υπακούσουν στις εντολές διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να πω την αλήθεια, δεν με έχουν πείσει όλοι αυτοί για την βιασύνη της κατάστασης: Η πίεση των αγορών, η ανάγκη να βγει άμεσα μια κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης» ή «εθνικής σωτηρίας», που τελικά θα είναι μια κυβέρνηση – μαριονέτα, η οποία θα εκτελέσει συγκεκριμένες εντολές και μετά θα παραιτηθεί για να προκηρυχθούν οι εκλογές! Η έξοδος από την ευρωζώνη και το ευρώ, έπρεπε να είναι όπλο στα χέρια της Ελλάδας και όχι όπλο από τους Ευρωπαίους και τους κερδοσκόπους των αγορών στον κρόταφο της χώρας.
Γενική παραδοχή είναι ότι αποτύχαμε πλήρως, έστω και χωρίς να αναφέρουμε ονόματα. Αυτό που καταφέρθηκε σήμερα στην Ελλάδα, είναι να διογκωθεί απίστευτα η συμπολίτευση και να συρρικνωθεί απίστευτα η αντιπολίτευση! Πάνε να εφαρμόσουν για μερικούς μήνες, για όσο δηλαδή τους βολεύει να περάσουν και να ψηφίσουν τα μέτρα που θέλουν, δημιουργώντας ένα καθεστώς με σούπερ συμπολίτευση, η οποία θα ψηφίσει όσα είναι να ψηφίσει στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, και μια αντιπολίτευση συρρικνωμένη, η οποία δεν θα εισακούεται στη Βουλή ούτως ή άλλως.
Αυτό που κύρια προσπαθούν να σώσουν, είναι το δικομματικό σύστημα που τόσο βαθιά σημάδεψε αυτόν τον πολύπαθο τόπο. Ένα σύστημα σαθρό και διεφθαρμένο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Ένα σύστημα που χρόνια τώρα διέφθειρε τους πολίτες του, μέσα από τις πολιτικές και μικροκομματικές πελατειακές του σχέσεις. Ο καθένας απ’ όλους αυτούς τώρα, προσπαθεί απλά να σώσει το τομάρι του και το τομάρι του ομογάλακτου – αντιπάλου του! Γιατί αν χαθεί ο ένας, θα χαθεί και ο άλλος! Μπορεί να παρουσιάζονται ως αντίπαλοι, στην πραγματικότητα όμως είναι παιδιά του ίδιου συστήματος, πρεσβεύουν τις ίδιες θέσεις, υπακούν στους ίδιους νεοφιλελεύθερους νόμους της αγοράς και δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αγνοήσουν τις εντολές των ξένων διευθυντηρίων που τους κατευθύνουν. Γιατί πολύ απλά, χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούν να υπάρχουν!
Οι μάσκες έχουν πέσει, τα προσχήματα τέλειωσαν και η Δημοκρατία έχει μπει στη γωνία! Φοβούνται να κάνουν εκλογές, όπως ο διάβολος το λιβάνι! Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι, οι εκλογές αυτή την στιγμή θα τους εκμηδενίσουν. Γι’ αυτό ακριβώς και η πίεση από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο είναι αφόρητη, ώστε «να τα βρουν» μεταξύ τους!
Και επειδή κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη στις 28 Οκτωβρίου 2011 κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, επειδή ακριβώς κατανόησαν πλήρως το νέο μεγάλο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και έτρεξαν να προλάβουν τα γεγονότα, πριν τους προλάβει η νέα «μούντζα», το επόμενο γιουχάισμα, το σκληρότερο γρονθοκόπημα του κόσμου προς την πολιτική τους τακτική! Γι’ αυτό τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα, προσπαθώντας να εκπληρώσουν και τις εντολές του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου και να μην «φάνε το ξύλο της χρονιάς τους» σε επόμενο ξεσηκωμό! Αλλά προφανώς, αυτό δεν πρόκειται να το γλυτώσουν, αν σύντομα δεν πάνε σε εκλογές!
 Θανάσης Πολυμένης

 [Το κείμενο γράφτηκε το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2001 και δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας SEVEN της Δράμας, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011. Η διευκρίνιση αυτή, επειδή τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα πια...] 

[*Habemus puppet όπου puppet = μαριονέτα!!! Παράφραση του γνωστού Habemus Papam = έχουμε Πάπα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ