Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τώρα που τα κουρεία έγιναν ελεύθερο επάγγελμα στην Κούβα…

Τώρα που τα κουρεία έγιναν ελεύθερο επάγγελμα στην Κούβα… τι να πούμε εμείς οι καπιταλιστές!!!



M ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς γραφεία η Νέα Δημοκρατία στη Δράμα; Σύμφωνα με όσα ακούγονται, η οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα, δεν έχει τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να καταβάλει τα ενοίκια εδώ και πολλούς μήνες…
Ø … και κινδυνεύει ακόμα και με έξωση… καθώς ο ιδιοκτήτης προσέφυγε ήδη στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του… Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα, ότι, δικαστικός επιμελητής, ψάχνει να βρει κάποιον αρμόδιο για να του παραδώσει τα δικαστικά έγγραφα… αλλά μάταια!

J Ε, αν είναι να έχει τέτοια προβλήματα η Νέα Δημοκρατία με τις οργανώσεις της ανά τη χώρα… σκεφτείτε τι γίνεται με τους φορολογούμενους πολίτες… Και σκεφτείτε τι πρόκειται να συμβεί, αν κάποτε κοπούν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα…
m Άστεγες θα μείνουν οι περισσότερες κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα, καθώς δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε ενοίκια και πολύ περισσότεροι ούτε θέρμανση τον χειμώνα ούτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, ούτε τίποτα… Τέτοια κατάντια…

Κλείνουν ένας-ένας, συνολικά 75 αναμεταδότες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ), καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), έκρινε πως είναι παράνομα τοποθετημένοι και έπρεπε να διακοπεί η μετάδοσή του, επισείοντας πρόστιμο 600.000 ευρώ για την ΕΡΤ.
F Η όλη υπόθεση ξεκίνησε από έναν ιδιώτη, ο οποίος πιστοποίησε σε μια δικαστική αντιπαράθεση για τον δικό του σταθμό πως η ΕΡΑ είχε τοποθετήσει παράνομα αναμεταδότες σε όλη την Ελλάδα. Ως εδώ όλα μοιάζουν να είναι καλά…
˜ Η διακοπή όμως όλων αυτών των αναμεταδοτών, που ναι μεν είναι παράνομοι, θα δώσει βήμα στην τουρκική κυρίως ραδιοφωνία, να καλύψει το κενό στον «αέρα» των ερτζιανών κυμάτων…
O Ήδη, η διακοπή δύο αναμεταδοτών της ΕΡΑ Αιγαίου στη Λέσβο, έχει αποτέλεσμα να μεγαλώσει η φωνή της τουρκικής ραδιοφωνίας. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι, όλοι αυτοί οι αναμεταδότες τοποθετήθηκαν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο… να μην «ταπώνονται» τα προγράμματα της ΕΡΑ!!!
@ Αναμεταδότες που πρόκειται να κλείσουν στο άμεσο μέλλον, είναι στην Καβάλα και στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθούν να ακουστούν ραδιοφωνικά προγράμματα της Βουλγαρίας στην περιοχή.
D Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο για τους κατοίκους παραμεθορίων περιοχών. Και πληρώνουν για τα προγράμματα της ΕΡΤ και δεν θα τα ακούνε και θα ακούνε την τουρκική ή την βουλγαρική ραδιοφωνία!
L Είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρεθεί μια άκρη, ώστε να γίνουν όλα σωστά και όχι παράνομα; Είναι δυνατόν ολόκληρο κράτος να μην μπορεί να μεταδώσει την φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη που ζει στα πιο απομακρυσμένα σημεία των συνόρων; Τι λέμε τώρα… Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο πια…

M ΑΛΛΑΓΗ κυβέρνησης και στην Ισπανία… Χαμός στην Ευρώπη… Η μια χώρα μετά την άλλη αλλάζουν τα ρούχα τους… αλλά ο Μανωλιός παραμένει! Γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση…
C … το θέμα δεν είναι ν’ αλλάξει … ρούχα ο Μανωλιός, αλλά να αλλάξουν και τα ρούχα και ο Μανωλιός και όλα μαζί … Αν και απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν γίνεται τίποτα…
O Άλλαξε λοιπόν ο Μανωλιός στην Ισπανία… και είναι Δεξιός… σε αντίθεση με τον σοσιαλιστή Θαπατέρο… τώρα η χώρα εναποθέτει τις τύχες της στον Μαριάνο Ραχόι… μήπως και γλυτώσει από τα νύχια του χρέους… αλλά προφανώς θα δούμε τι θα γίνει κι εκεί!
Προς το παρόν πάντως, ο κ. Ραχόι δεν υποσχέθηκε τίποτα απολύτως… όμως ξεκαθάρισε ότι θα κάνει περικοπές παντού… εκτός από τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας!
G Και το θέμα είναι ότι, με το επιτεθούν στους φτωχούς και στους συνταξιούχους δεν πρόκειται να βρουν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά έχουν! Το είπε κι εκείνος ο περίφημος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ότι, η λιτότητα, όπου κι αν δοκιμάστηκε στην περίοδο της κρίσης ήταν μια αποτυχία!
J Η προστασία των συντάξεων λοιπόν, τουλάχιστον αυτών, αλλά και του κοινωνικού κράτους, είναι αναγκαία προϋπόθεση ύπαρξης των κοινωνιών και των κοινωνικών συστημάτων.
D Δεν μπορείς να διαλύσεις ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό και τις δομές του και να μαζέψεις χρήματα από υπέρογκες φορολογίες. Δεν γίνεται! Μόνο οι δικοί μας εδώ στην Ελλάδα δεν το κατάλαβαν προφανώς… ή απλά δεν τους ενδιαφέρει να το καταλάβουν…
… επειδή είναι γαντζωμένοι και κολλημένοι αλλού, σε άλλες λογικές του παρελθόντος! Αλλά και επειδή φαίνεται ολόγυμνη η τραγική τους ανικανότητα, να στήσουν και να δουλέψουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα!
L Προτιμούν να φορολογούν όλο και περισσότερους, τους όλο και φτωχότερους φορολογούμενους… μέχρι να μην τους μείνει φράγκο στην τσέπη… κι όταν δεν θα έχουν πια να φάνε… τότε θα τους τα πάρουν όλα… με κατασχέσεις και με άλλα κόλπα!
N Πρόκειται για έναν τέλειο παραλογισμό, για ένα κράτος που μισεί τους πολίτες του μέχρι θανάτου… που αδιαφορεί για το πού θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει όλη αυτή την αβάσταχτη φορολογία!

M ΜΕΓΑΛΕΣ μειώσεις σε πολλούς τομείς έρχονται με τον νέο προϋπολογισμό! Και φυσικά, ακόμα κι αν αυτός ο προϋπολογισμός γίνεται δεκτός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τίποτα δεν θα μας διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστεί κιόλας!
D Ήδη, απ’ ό,τι λέγεται, πρόκειται να καταργηθεί στην πράξη και να αλλάξει στην πορεία και να γίνει ακόμα σκληρότερος. Επίσης, όπως ήδη έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να έχει δυνατότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της…
" … δια στόματος του επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις της Ε.Ε. Όλι Ρεν. Ο οποίος έστειλε προειδοποιητικές επιστολές σε πέντε κράτη – μέλη που ενδέχεται να παραβιάσουν του χρόνου (2012), τους δημοσιονομικούς κανόνες: (Κύπρος, Βέλγιο, Πολωνία, Ουγγαρία, Μάλτα).
N Να μου το θυμηθείτε: δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο στο τέλος… και μετά θα αναρωτιούνται πώς ξέσπασε η επανάσταση…


" Τι γίνεται κ. Βενιζέλο; Γυρίσαμε στην προηγούμενη κατάσταση του 2009 ή συνεχίζουμε προς τα πίσω; Άντε να δούμε πού θα φτάσει η κατρακύλα…


Καφετέρια στη Δράμα, μείωσε τις τιμές της! Ήρθε η ώρα, όλοι να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας… και αυτές θα πρέπει να είναι και προς όφελος όλων… Αλήθεια, πότε θ’ ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες; Και κυρίως, κάποτε πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται και γενικότερα οι τιμές, κυρίως στα είδη διατροφής!!!


M ΑΣ ΠΟΥΜΕ και ορισμένες αλήθειες! Το φορολογικό σύστημα της χώρας, είναι απαρχαιωμένο… Και κυρίως είναι άδικο για την πλειοψηφία των φορολογουμένων… Όπως και πολλά άλλα σ’ αυτή τη χώρα, χρειάζεται κι αυτό μια πλήρη αναμόρφωση…
C … δεν κατανέμονται σωστά τα βάρη στους φορολογούμενους πολίτες, δεν γίνεται σωστή είσπραξη των φόρων και του ΦΠΑ και κυρίως, επιβαρύνονται οι χαμηλές και αδύναμες οικονομικά τάξεις!
Και σαν να μην έλλειπαν όλα αυτά, τόσα χρόνια, υπήρχαν τα εκατοντάδες «παραθυράκια» μέσω των οποίων μπορούσαν και μπορούν να ξεφεύγουν τα διάφορα λαμόγια αλλά και όποιος μπορούσε να το κάνει, είτε πληρώνοντας κάτι παραπάνω σε κάποιους, είτε γιατί το σύστημα είναι τέτοιο και τα λοιπά!
F Πάνω απ’ όλα όμως, θα πρέπει κάποτε επιτέλους να γίνει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα στη χώρα, ώστε και να μην γλυτώνουν τα λαμόγια, και να εισπράττονται σωστά και γρήγορα οι φόροι, αλλά κυρίως… να μπορέσουν επιτέλους να γίνουν επενδύσεις σ’ αυτή τη χώρα!
L Δεν μπορεί οι εγχώρια παραγωγή να αντιμετωπίζεται με άνιση μεταχείριση σε σχέση με την εισαγώμενη. Δεν μπορεί, οι ντόπιοι βιοτέχνες, παραγωγοί κτλ, να αντιμετωπίζονται ως κλέφτες και τα εισαγόμενα προϊόντα να χαίρουν λιγότερων φόρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ