Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Κυβέρνηση "τρόπος του λέγειν..."

● ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ λίγο χιούμορ, που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα προχθές το πρωί, στην πρωινή εκπομπή του Mega. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής Καμπουράκη και Οικονομέα, πώς βλέπει το ανοιχτό υπουργικό συμβούλιο, απάντησε: «Τη μόνη χρησιμότητα που έχει, είναι ότι βλέπεις τον κύριο Παπανδρέου και ταυτόχρονα μπορείς να μαντάρεις τις κάλτσες σου. Εγώ χθες, ας πούμε, σκούπιζα». Κι όταν ο Οικονομέας τη ρώτησε: «Αλήθεια, εσείς σκουπίζετε στο σπίτι;», εκείνη απάντησε: «Τρόπος του λέγειν…»

● ΛΟΙΠΟΝ… Μπορεί στην Ελλάδα να προσπαθεί η κυβέρνηση να μας καθησυχάσει με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια, σε μια προσπάθεια να μείνει η ίδια στον αφρό, κυρίως, αφού η ομολογία της αποτυχίας όπου νάναι πλησιάζει, έχουμε κι αυτούς απ’ έξω που μας απειλούν ως χώρα!

Μετά το δημοσίευμα των FT την Τρίτη που έλεγε ότι η Ελλάδα ακολουθεί τα χνάρια της Αργεντινής και καλό θα είναι να βγει οικιοθελώς από τη ζώνη του ευρώ σειρά είχε έκθεση της Deutsche Bank. Ο διεθνής οίκος με αφορμή την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη στην οποία διατηρήθηκαν σταθερά στο 1% τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ, αναφέρεται σε πιθανές πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να αποχωρήσει οικιοθελώς από την Ευρωζώνη.

Σημειώνει μάλιστα ότι θα είναι το κεντρικό ερώτημα που θα τεθεί από δημοσιογράφους στον κεντρικό τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναλυτή Μαρκ Γουόλ της Deutsche Bank, μια από τις κρίσιμες ερωτήσεις που θα τεθούν στον πρόεδρο της ΕΚΤ θα είναι «εάν και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να αποχωρήσει οικιοθελώς από την Ευρωζώνη».

Για πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων της κυβέρνησης κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor , το οποίο ελέγχεται από την CIA. Η νέα ανάλυση, αναφέρεται λαμβάνοντας αφορμή το πρωτοφανές χτύπημα μπροστά από την Βουλή, αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2008 από ομάδες αριστερών και αναρχικών.

Με ένα τέτοιο χτύπημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ενός «συμβολικού στόχου, όπως το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτές οι ομάδες εμφανίζονται να είναι ικανές να χτυπήσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε». Πέρα από μια σύντομη αναφορά αντίστοιχων χτυπημάτων του 2009, συντάκτες της ανάλυσης εκτιμούν ότι οι επιθέσεις αυτές μπορούν να αποδοθούν στην επισφαλή οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, καταλήγοντας ότι «το πρόβλημα της Αθήνας έγκειται στο γεγονός ότι το κοινωνικό άγχος είναι σε υψηλό επίπεδο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της χώρας, ενώ το πακέτο των νέων φόρων μαζί με τις περικοπές σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας θα αυξήσουν αυτήν την ένταση».

Και η ανάλυση καταλήγει, προοιωνίζοντας -αν και δυνητικά διατυπωμένο- ότι τα αυστηρά μέτρα είναι δυνατό να στρέψουν τους πολίτες στην βία, εκφράζοντας έτσι την αποδοκιμασία τους για τις κυβερνητικές πολιτικές και αναδεικνύοντας έτσι την ανικανότητα της κυβέρνησης. Κοντολογίς αναταραχές προβλέπουν οι ισντρούκτορες των Αμερικανών. Ίδωμεν.

● ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, τις ημέρες αυτές ζούμε στον αστερισμό των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Ο πρωθυπουργός έκανε βέβαια τη δική του …αυτοκριτική, αλλά ο κόσμος ξέρει και βλέπει συγκεκριμένα πράγματα και όχι αερολογίες!

● Απέσυρε τις …αποσύρσεις των παλιών αυτοκίνητων, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων να μείνουν με τις πινακίδες στο χέρι! Απέσυρε τον Κοτούπη, τον γενικό γραμματέα τον οποίο είχε διορίσει την προηγούμενη, διότι …συνελλήφθη να βρίζει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου μέσα από το facebook.

● Θα μπορούσε να αποσύρει τα δυσβάσταχτα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, αλλά προτίμησε να εισπράξει το χαράτσι του Σουφλιά, και μετά να πει ότι ήταν λάθος, και ότι θα το δει από του χρόνου. Απέσυρε τον Ρόβλια από υφυπουργό, πριν ακόμα πάρει αρμοδιότητες, επειδή έκανε λέει ρουσφέτια για μεταθέσεις αξιωματικών.

Απέσυρε την πρότασή της για φορολόγηση των καταθέσεων αφού έφυγαν 5 δις ευρώ για άλλη γη και άλλα μέρη! Απέσυρε την πρόταση της Κατσέλη για ενιαίο 15% ΦΠΑ ...επειδή ο κόσμος έκανε όνειρα ότι θα φάει φθηνό χαβιάρι. Κι ακόμα, απέσυρε το πάγωμα στους μισθούς των 2.000 ευρώ το μήνα, επειδή θύμωσε ο Χρήστος Παπουτσής. Φυσικά, για πάγωμα των μισθών των γκόλντεν μπόις ή μείωσή τους ούτε λόγος έγινε.. Θα ήταν αναγκασμένοι να το αποσύρουν και αυτό!

● Κι ακόμα, απέσυρε προχθές εν μία νυκτί, έπειτα από εσωκομματικές ταλαντεύσεις, τους φόρους στα τσιγάρα, στα ποτά και στα ξενύχτια και στις γονικές παροχές, για να τα ξαναφέρει λίγες μέρες αργότερα!

● Μιλώντας για τις πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι πρώτες 100 μέρες που χάθηκαν, αλλά οι μέρες που έρχονται» και σημείωσε: «Δεν χρειάζεται να δείξουμε πόσο γρήγορα διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις τους».

● Είπε ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου φροντίζει και διαψεύδεται καθημερινά η ίδια: «Το αποδεικνύουν καθημερινά οι υπουργοί του που αλληλοδιαψεύδονται και όταν νομίζουν ότι συμφωνούν μεταξύ τους, τότε ακυρώνονται από τον ίδιο τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο».

● Είπε κι άλλα πετυχημένα ο Αντώνης Σαμαράς όπως: «είναι δύσκολο να κάνεις αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που αντιπολιτεύεται τόσο θεαματικά τον ίδιο τον εαυτό της και δείχνει τέτοια ανεξάντλητη εφευρετικότητα να αυτοαναιρείται κάθε μέρα αποσύροντας το πρωί τροπολογίες που υποβάλει το βράδυ, όπως έγινε σήμερα με το απίστευτο φιάσκο της τροπολογίας για τις γονικές παροχές».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση δανείζεται με διπλάσια βραχυπρόθεσμα επιτόκια απ' ότι δανειζόταν πριν λίγους μήνες η ΝΔ και πως το πρόβλημα δεν είναι οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που διαψεύστηκαν. «Είναι η ακυβερνησία που εγκαθιδρύθηκε» συνέχισε, επισημαίνοντας πως όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ θυμίζει το χειρότερο παλιό εαυτό του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία αναγέννησης και ανασυγκρότησης και «το πρόβλημά μας δεν είναι απλά να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές αλλά να δώσουμε από τώρα ελπίδα, κατεύθυνση και προοπτική σε μια χώρα που διαπιστώνει όλο και περισσότερο ότι γίνεται ακυβέρνητη Πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ