● ΛΟΙΠΟΝ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, σας έχω σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία με μόνο δύο εκατομμύρια ευρώ. Ήρθε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση η αγγελία πώλησης μιας βίλας στη Μεσσηνία
● Κτίσμα 360 τμ και 240 τμ υπόγειο, 3 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια, dressing room, δάπεδα από μαύρο γρανίτη και δρυς Αμερικής, κουζίνα vale, τζάκι, τζακούζι, πισίνα 18χ6 μ. με υπερχείλιση και σύστημα με αλάτι. Γκαζόν 3.500 τμ., 25 ελιές και πορτοκαλιές. Σωστή ευκαιρία…
● ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Να έρχεται ο Βούλγαρος πρωθυπουργός να συνομιλεί με τους Έλληνες αγρότες για να ανοίξει το μπλόκο του Προμαχώνα! Μα, τελικά, σε τι χώρα ζούμε; Μου γεννώνται απορίες, για το τι πραγματικά συμβαίνει. Και μάλιστα, μετά από συνεννόηση του Μπόικο Μπορίσοφ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά! (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23 ΙΑΝ 2010).
● Αυτό δεν ακούγεται παράλογο; Δεν είναι απίθανο; Το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου μας είπε ότι είχε μιλήσει πριν με τον Παπανδρέου ο Μπορίσοφ. Και κατάφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, να ανοίξει ο Προμαχώνας έστω και για μερικές ώρες να περάσουν τα εμπορεύματα. Η συνομιλία έγινε επί βουλγαρικού εδάφους. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς ένα τέτοιο γεγονός;
● Ξεκάθαρα πια, και στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια, ήρθε η ώρα να χωνέψουμε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια! Μπορεί να λέγαμε κάποτε, έτσι αδιόρατα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει τις εντολές, όμως αυτή τη φορά έχουμε επέμβαση / παρέμβαση πρωθυπουργού γειτονικής χώρας. Μήπως να έρθει ο Μπορίσοφ στην Ελλάδα να λύσει το αγροτικό ζήτημα; Εκεί φτάσαμε…
● Άρχισε τελικά η εφαρμογή αυτού που έλεγε προ ημερών ξανά και ξανά ο Έλληνας πρωθυπουργός; Ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία; Ως πού θα μπορούσε, για παράδειγμα, να φτάσει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, αν η Βουλγαρία κρίνει ότι κινδυνεύει ακόμα περισσότερο από τις όποιες οικονομικές ή άλλες εξελίξεις στην Ελλάδα; (Ποιος μπορεί να μου απαντήσει;) Ή η όποια εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτή είναι μήπως η μία μορφή επιτήρησης;
● Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ είναι πλέον τραγική. Ούτε ο προεκλογικός «σωτήρας» μας Γιώργος Παπανδρέου μπορεί πια να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Όχι γιατί έπρεπε … «να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε», όχι γιατί έπρεπε να ακολουθήσουμε το κλεμμένο σλόγκαν του (από τον Καστοριάδη), «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», αλλά γιατί απλά μας πούλησε χοντρό παραμύθι!
● Αυτή είναι η πραγματικότητα! Κι όχι τίποτα άλλο, απλά δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πολιτική τακτική, δεν μπορούν να ελιχθούν. Όσο κι αν ομολογεί την τραγική αλήθεια ο υπ. Εργασίας Γ. Λοβέρδος ότι «δεν υπάρχει σάλιο…», δεν μπορεί να το λέει, γιατί έτσι διαλύει, τουλάχιστον ψυχολογικά, την αγορά.
● Δεν μπορεί επίσης να λέει ο Λοβέρδος ότι δεν θα βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη οι ένστολοι και οι στρατιωτικοί και να αντιλέγει αμέσως μετά ο υπ. Άμυνας Β. Βενιζέλος και να λέει ότι αυτό δεν αφορά το υπ. Εργασίας αλλά το υπ. Άμυνας! Ή έχεις σχέδιο και λες ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα βγει κανείς στη σύνταξη στα 45 του γιατί δεν γίνεται διαφορετικά και το ακολουθείς, ή όχι!
● Το να κοιτάς απλώς τις αντιδράσεις του κόσμου και ανάλογα να πράττεις, το έκαναν και άλλοι πριν και το πλήρωσαν ακριβά. Ή έχεις πολιτική ή δεν έχεις! Σαφώς και θα αντιδράσει ο πολίτης. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή, όταν του λες ότι θα του μειώσεις τη σύνταξη και το μισθό του; Πώς θα αντιδρούσε δηλαδή κάποιος, αν του έλεγες ότι ξαφνικά του κόβεις τα επιδόματα που έπαιρνε τόσο καιρό;
● Για να πούμε την αλήθεια πάντως, κάποια μέτρα πρέπει να τα πάρουμε στα σοβαρά και που χρόνια τώρα έπρεπε να εφαρμοστούν, με ίσως όχι τόσο έντονο τρόπο. Τώρα όμως, δεν πάει άλλο. Για περικοπή σύνταξης σε δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
● Θα γίνονται περικοπές στους πρόωρα συνταξιοδοτημένους υπαλλήλους, εφόσον εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και 70%, για ποσά άνω των 733 ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι, ο απασχολούμενος πολιτικός ή στρατιωτικός συνταξιούχος, θα λαμβάνει το 30% της σύνταξής του για ποσό άνω των 733 ευρώ, εκεί που ως σήμερα έπαιρνε ολόκληρη τη σύνταξη, καθώς και την αμοιβή της εργασίας του. «Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοστεί ακόμη και στα 850 ευρώ» είπε ο Γ. Κουτρουμάνης.
● Να σημειωθεί ότι, όπως ισχύει ήδη, ο πολιτικός ή στρατιωτικός συνταξιούχος που καλείται να εργαστεί εκ νέου στο δημόσιο, χάνει το 70% της σύνταξής του από το πρώτο ευρώ, καθώς το κράτος δεν μπορεί να χορηγεί ταυτόχρονα και μισθό και σύνταξη. Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή του 1997, που θεσπίστηκε για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται δεν επεκτάθηκε ποτέ στο Δημόσιο και παρά τις εξαγγελίες.
● Και έτσι, όσοι έφευγαν νωρίς από την υπηρεσία τους χάρις στα ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης τους Δημοσίου και των στρατιωτικών, εργάζονταν κανονικότατα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι συνταξιούχοι των λοιπών Ταμείων καταφεύγουν στη …μαύρη – ανασφάλιστη εργασία για να συμπληρώσουν τις αποδοχές τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ