Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Εδώ τα καλά εμβόλια!!!!!


Εδώ τα καλά εμβόλια, εδώ τα καλά εμβόλια, εδώ τα καλά, τα καλά, τα καλά εμβόλια! Ποιος θ' αγοράσει; Ποιος θα πουλήσει; Αλήθεια, ποιος θ' αγοράσει τα εμβόλια για τη γρίπη Η1Ν1, όταν όλες οι χώρες που τα αγόρασαν και δεν τα χρησιμοποίησαν, τώρα προσπαθούν να τα πουλήσουν; Διάθεση για πώληση υπάρχει... διάθεση για αγορά υπάρχει; Χαμός... Σκέτη αποτυχία τελικά.... Μόνο οι φαρμακοβιομηχανίες βγήκαν κερδισμένες!!!!!

Η παρακάτω είδηση όπως δημοσιεύεται στο In.gr

Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν να πουλήσουν τα εμβόλια για τη νέα γρίπη που έχουν μείνει στα... αζήτητα. Μετά την Γερμανία, και η Γαλλία πουλά τα αδιάθετα αποθέματα του εμβολίου, λέγοντας ότι αγόρασε παραπάνω από ότι χρειαζόταν και ότι οι Γάλλοι αποδείχθηκαν απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, το Κατάρ έχει ήδη αγοράσει 300.000 δόσεις εμβολίων, ενώ η Αίγυπτος βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς δύο εκατομμυρίων δόσεων.

Επαφές γίνονται επίσης με την Ουκρανία, το Μεξικό και άλλες χώρες.

Ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι το Παρίσι αγόρασε 94 εκατομμύρια δόσεις για τον εμβολιασμό των 63,6 εκατομμυρίων κατοίκων της, πριν γίνει ξεκάθαρο ότι χρειάζεται μόνο μία δόση εμβολίου κατ' άτομο και όχι δύο.

Επιπλέον, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι έκανε την αγορά πιστεύοντας ότι τα τρία τέταρτα των Γάλλων θα εμβολιαστούν. Ωστόσο, τα στοιχεία τους διέψευσαν: μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη μόνο 4,6 εκατομμύρια Γάλλοι εμβολιάστηκαν.

Τον Δεκέμβριο και η Γερμανία είχε ανακοινώσει ότι διαθέτει προς πώληση περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, μιας και ελάχιστο ποσοστό Γερμανών επέλεξε να εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ