Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Πως λειτουργεί αυτό το υπέροχο ελληνικό κράτος!

● ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, πως ακριβώς λειτουργεί αυτό το υπέροχο ελληνικό κράτος! Στήνει στο λεπτό δίκες – εξπρές για να διώξει τους αγρότες από τα μπλόκα, και οι δίκες που έπρεπε να στηθούν εδώ και μήνες για Χριστοφοράκο της SIEMENS, για Βατοπέδι, για τα Ομόλογα, για τους Κουμπάρους, για τον Ασωπό, για το περίφημο Χρηματιστήριο και τα δεκάδες σκάνδαλα, ακόμα προσπαθεί!

● Κι αυτό, γιατί το ελληνικό κράτος του οποίου οι όποιες υπηρεσίες θα έπρεπε να δρουν ανεξάρτητες και αυτόνομες, εντούτοις διχάζονται και βουλιάζουν στον κυκεώνα των κομματικών εξαρτήσεων! Ποιος Εισαγγελέας θα τολμήσει; Κανένας! Ενώ στους αγρότες που ανοιγοκλείνουν πέντε δρόμους, εκεί εξαντλείται αμέσως και χωρίς δισταγμό η αυστηρότητα και η ελληνική δικαιοσύνη δρα ταχύτατα! Με δίκες εξπρές, για παρακώλυση συγκοινωνιών!

● Έτσι τώρα, μπορούμε να αντιδράσουμε επιτέλους ως λαός και να πούμε ότι, επιτέλους, κατακεραυνώσαμε τους «κακούς» αγρότες – τρακτεράδες και τους στείλαμε στο σπίτι τους! Το θέμα δεν είναι αν διαφωνούμε με το κλείσιμο των δρόμων ή όχι! Σαφώς και κανένας δρόμος δεν είναι σωστό να κλείνει, τουλάχιστον για μέρες, δεν μπορεί να εμποδίζεται η διακίνηση των αγαθών του εμπορίου, ο κόσμος που πηγαίνει στις δουλειές του. Σαφώς και δεν μπορεί η διαμαρτυρία μιας κοινωνικής ομάδας να ενοχλεί άλλες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες, στο κάτω-κάτω έχουν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα.

● Το ίδιο κάνουν και στα σχολεία! Η Εισαγγελία Χαλκίδας, ετοιμάζει νέα «μαθητοδικεία», επαναφέροντας στην επιφάνεια το θέμα της ποινικοποίησης των μαθητικών καταλήψεων. Ήδη, η Εισαγγελία Χαλκίδας καλεί σε απολογία μαθητές που οργάνωσαν και συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις δύο σχολείων της ευβοϊκής πρωτεύουσας το 2009.

● Το θέμα αναμοχλεύθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γονέας μαθητή(;!) ενός από τα δυο σχολεία που έγιναν καταλήψεις, ισχυριζόμενος ότι καταλήφθηκε δημόσιο κτήριο, παρακωλύθηκε η προσέλευση του παιδιού του στο σχολείο, καθώς και η παρακολούθηση του μαθήματος.

● ΟΜΩΣ, ΕΤΣΙ ΕΝΕΡΓΕΙ το κράτος και οι κυβερνήσεις! Το ζήτημα είναι να αποδίδεται δικαιοσύνη άμεσα σε όλους τους τομείς, σε όλα τα ζητήματα. Και όχι να εξαιρούνται κάποιοι όταν δεν συμφέρει σε κάποιους. Για κοιτάξτε τι γίνεται με τις άρσεις των βουλευτών! Ούτε ένας ψήφισε υπέρ της άρσης βουλευτών στο Κοινοβούλιο! Γιατί; Μα γιατί αύριο – μεθαύριο μπορεί να τύχει σ’ αυτούς το πρόβλημα!

● Για παράδειγμα, ο βουλευτής Θ. Καράογλου ο οποίος όρμησε παράνομα στο γήπεδο ενώ διεξάγονταν ποδοσφαιρικός αγώνας. Η δίωξή του σταματάει, καθώς δεν δόθηκε άρση ασυλίας της βουλευτικής του ιδιότητας. Για τον βουλευτή Αργ. Ντινόπουλο, ζητήθηκε άρση ασυλίας για αδικήματα που διέπραξε όσο ήταν ακόμα δήμαρχος Βριλησίων. 193 βουλευτές επί 241 ψηφισάντων κατά της άρσης ασυλίας του πρώτου και 237 επί 241 του κατά της άρσης ασυλίας του δεύτερου!

● Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε! Ή μήπως όχι; Όταν ένας πολίτης πράττει αδίκημα, εφαρμόζετε άμεσα η δικαιοσύνη. Είναι ζήτημα στοιχειώδους ηθικής, κατ’ αρχάς, να θέλει κάποιος να «καθαρίσει» το όνομά του από διάφορα αδικήματα. Οι ίδιοι θα πρέπει να το πράττουν! Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Σταύρος Τσακυράκης, γράφει μεταξύ άλλων στην «Ελευθεροτυπία» (25.1.2010):

● «(…)Εκτός, λοιπόν, από την περιφρόνηση της ισονομίας, επιδεικνύεται και αφάνταστη αδιαντροπιά με την κάλυψη πίσω από την ασυλία, η οποία φυσικά επιτείνει το κλίμα σήψης και διαφθοράς που επικρατεί σε όλη την κοινωνία. Με ποιο ηθικό κύρος, αλήθεια, οι ίδιοι άνθρωποι, που αποφεύγουν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, θα ερευνήσουν τα μεγάλα σκάνδαλα; Αντί για εξεταστικές επιτροπές για το Βατοπέδι ή τα ομόλογα, ας κάνουν μια μεγάλη εξεταστική επιτροπή που να ερευνήσει τον καθρέφτη με τα πρόσωπά τους».

● ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, το συντομότερο ανέκδοτο ακούει σε δύο λέξεις: Ισότητα και ισονομία! Όποιος τα βρει, σε πολλούς τομείς, ας μας πει κι εμάς πού υπάρχουν, τελικά!

● ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ πάντως, συνεχίζονται ακόμα οι βουλγαρικές παρεμβάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό έστειλε το Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα προκαλούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου και κατά συνέπεια στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

● Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι, «ο αποκλεισμός των συνόρων δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στη γείτονα και για ζημίες που υφίστανται σε καθημερινή βάση λόγω των κινητοποιήσεων».

● Η χώρα μας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία με επενδεδυμένο κεφάλαιο 3,2 δισ. ευρώ. Το συνολικό εμπόριο το 2008 έφτασε τα 2,5 δισ. ευρώ, και το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης έφτασε τα 1,85 δισ. ευρώ.

● ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΟ ΗΤΑΝ το μυστικό και μας δάνειζαν προχθές και έτρεξαν όλοι να πάρουν τα ελληνικά πενταετή ομόλογα με επιτόκιο 6,2%. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν από τους Financial Times, ότι η Ελλάδα επιδιώκει να προωθήσει στην Κίνα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 25 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους.

● Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε βέβαια την είδηση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά εντολή της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση ελληνικών ομολόγων με την Κίνα και τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν ισχύουν. Τα δημοσιεύματα βέβαια έλεγαν και κάτι άλλο: ότι η Κίνα θα έδινε ή προτίθεται να δώσει τα χρήματα αυτά, αρκεί να τοποθετούσε έναν στρατηγικό επενδυτή στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

● Στο μεταξύ, ο Nouriel Roubini, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στον CNBC.com, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει» και ότι «θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από την Κίνα». Ο Nouriel Roubini, είναι ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την παγκόσμια οικονομική κρίση τρία χρόνια πριν.

● Εκτίμησε μάλιστα πως, αν η κατάσταση γίνει πολύ άσχημη, η Ε.Ε. θα αναγκαστεί να διασώσει την Ελλάδα καθώς είναι πολύ μεγάλη απειλή για τη νομισματική ένωση. Ωστόσο, λίγο πριν, ο ίδιος τόνιζε ότι, η Ισπανία σε σχέση με την Ελλάδα, αποτελεί σημαντικότερο πρόβλημα για την Ε.Ε. Η Ισπανία είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ε.Ε., με σημαντικό πρόβλημα χρέους, υψηλότερη ανεργία, μεγαλύτερη απώλεια ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το 10% της Ελλάδας και με τις τράπεζές της σε πολύ δυσχερή θέση.

● Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βραχυπρόθεσμα δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, εκτίμησε ότι η νευρικότητα των αγορών θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη υψηλότερα τα spreads των ελληνικών ομολόγων και ανέφερε ότι στην περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα, αυτό θα επηρέαζε και τις τράπεζες της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ