Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Άλλος κλέβει ... κι άλλος παραδίδει!!!!!

● ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ σίγουρα δεν συμβαίνουν καθημερινά. Και όποτε συμβαίνουν, πάντα προκαλούν έκπληξη σε όλους μας. Δύο 12χρονα παιδιά έσπασαν και διέρρηξαν το παγκάρι της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα, αφαιρώντας τα λίγα χρήματα που υπήρχαν μέσα, για το φιλόπτωχο ταμείο. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ πριν από δυο μέρες, κινητοποιώντας Αστυνομία, Πυροσβεστική και αναστατώνοντας τους περίοικους.

● Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος περίοικος είδε τα παιδιά ανεβασμένα ψηλά στη σκεπή του μνημείου. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία Άρτας η οποία κινήθηκε ταχύτατα, όπως και η Πυροσβεστική η οποία ειδοποιήθηκε συγχρόνως. Αρχικά οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν ότι τους έφυγε η μπάλα και πήγε ψηλά στην εκκλησία, όμως το κομμένο καλώδιο του συναγερμού, εξωτερικά της Αγίας Θεοδώρας, δημιούργησε από την πρώτη στιγμή υποψίες ότι το κίνητρο μπορεί να ήταν κλοπή.

● Ο ένας από τους δύο 12χρονους ομολόγησε στη συνέχεια ότι αυτός έκοψε το καλώδιο του συναγερμού. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πώς δύο ανήλικοι, σκαρφίστηκαν και έπλεξαν ολόκληρη μηχανορραφία. Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια. Η είδηση δεν δίνει λεπτομέρειες για την οικογενειακή κατάσταση των δύο αγοριών. Δεν θα εξέπληττε κανέναν ίσως αν τα παιδιά αυτά ήταν αθίγγανοι, ενώ αντίθετα θα εξέπληξε πολλούς από μας, αν τα παιδιά είναι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών.

● Προ ημερών στη Δράμα, ένας 18χρονος μαθητής του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Δράμας (πρώην Ορφανοτροφείο), ασχολούμενος ως εθελοντής στην Ονειρούπολη, βρήκε πορτοφόλι με 1.500 ευρώ. Το παρέδωσε στους υπεύθυνους της Ονειρούπολης, οι οποίοι αναζήτησαν τον κάτοχο του πορτοφολιού και του το παρέδωσαν.

● Ο μαθητής δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Ούτε καν στους υπεύθυνους του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, οι οποίοι το έμαθαν από τρίτο πρόσωπο, γιατί θεώρησε την ενέργειά του επιβεβλημένη. Διαφορές ανθρώπων μεταξύ τους. Κανείς δεν μπορεί να πει πώς και γιατί ενεργεί ένας άνθρωπος. Το μόνο εύκολο για τον 18χρονο, ήταν να κρατήσει τα 1.500 ευρώ! Κι όμως, δεν το έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ