Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ …ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ …ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!

Διαμάχη μεταξύ των ΤΑΞΙ και των αστικών


ΓΙΑ την στάση του αστικού επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της Εμπορικής Τράπεζας, έχει ξεσπάσει διαμάχη εδώ και μερικές ημέρες, μεταξύ των ταξιτζήδων και του Αστικού ΚΤΕΛ της πόλης μας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε, όταν με απόφαση του νομάρχη Δράμας, ορίστηκε, το αστικό που πηγαίνει προς Κρατικά και Πανόραμα, να σταθμεύει μόνιμα στη θέση αυτή. Αποτέλεσμα αυτού όμως, είναι η ταυτόχρονη κατάργηση 13 θέσεων ΤΑΞΙ από το συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, τα πνεύματα εντάθηκαν χθες το πρωί, όταν οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν στάση εργασίας και στάθμευσαν τα οχήματά τους κανονικά στη συγκεκριμένη θέση.

Να θυμίσουμε ότι, μέχρι πρότινος, το αστικό περνούσε από τη συγκεκριμένη στάση και παραλάμβανε τον κόσμο, προς Κρατικά και Πανόραμα, χωρίς να σταθμεύει μόνιμα εκεί. Με απόφαση όμως που εξέδωσε ο νομάρχης Δράμας, αποφασίστηκε να γίνεται μόνιμη στάθμευση του αστικού εκεί, μέχρις ότου γεμίσει και φύγει στην ώρα του, αλλά και μετά από την επιστροφή του.

Αυτό όμως σημαίνει πρακτικά, ότι, καταργούνται αυτόματα 13 θέσεις αυτοκινήτων ΤΑΞΙ, τα οποία, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν που αλλού να πάνε. Όπως υποστηρίζουν τα σωματεία ΤΑΞΙ της πόλης μας, αυτό δημιουργεί άμεσα προβλήματα, τόσο στους ίδιους που χάνουν έσοδα, όσο και στο κυκλοφοριακό της πόλης, μιας και το σημείο δεν προσφέρεται για στάση αστικού λεωφορείου και επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, χθες το πρωί, αντιπροσωπεία των σωματείων ΤΑΞΙ της πόλης, συναντήθηκε με το νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιρίδη, όπου του έθεσαν το πρόβλημα και ζήτησαν την επανεξέτασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ