Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ενδιαφέρουν και προκαλούν

[Κοινό στεφάνι κατέθεσαν οι βουλευτές Δράμας Τζίμας και Αηδόνης στο μνημείο των σφαγιασθέντων την Τρίτη. Μπορεί να είναι κάτι που έχει γίνει κι άλλες φορές, όμως σε περίοδο εκλογών, η εικόνα φαίνεται διαφορετική. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κομμάτων μεγάλος και σε τοπικό επίπεδο. Ποιος από τους δύο θα είναι ο επόμενος κυβερνητικός βουλευτής από τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου; ]

Στη φωτογραφία από αριστερά: Αηδόνης Χρήστος και Τζίμας Μαργαρίτης.


● ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ της περασμένης Παρασκευής συνεδρίασε το νομαρχιακό συμβούλιο Δράμας, με θέματα καθαρά διαδικαστικά και χωρίς ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον

● Σημαντικό ήταν ότι σ’ αυτή τη συνεδρίαση, δήλωσε και επίσημα την παραίτησή του ο ν.σ. από το Κ. Νευροκόπι, Σάββας Ξανθόπουλος από την παράταξη του Χριστόφορου Κορυφίδη, αδερφός του υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ξανθόπουλου.

● Ο κ. Σάββας Ξανθόπουλος, δεν είχε το χρόνο να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου λόγω προσωπικών και επαγγελματικών ζητημάτων που τον απασχολούσαν περισσότερο, όπως δήλωσε. Τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος στη σειρά, επίσης από το Νευροκόπι, Στέλιος Παπαδόπουλος, πρώην αστυνομικός.

● Από τα θέματα που κατέθεσε πριν από τη συνεδρίαση ο κ. Χριστόφορος Κορυφίδης, ήταν να γίνει μελέτη για Φιλοσοφική Σχολή στη Δράμα, μια πρόταση που κατέθεσαν δύο συμπολίτες μας. Ο πρόεδρος του ν.σ. κ. Κάργας υποσχέθηκε να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

● Έθεσε επίσης το θέμα του οδικού άξονα Ε61 (τώρα Ε22), λέγοντας ότι η Καβάλα, δια του νομάρχη της κ. Καλλιοντζή θα ενώσει απευθείας την πόλη του με τις Σέρρες και ρώτησε τους ν.σ. του κ. Ευμοιρίδη, αν αισθάνονται «φτωχοί συγγενείς»! Απαντώντας ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης για τον Ε61, είπε ότι το ζήτημα έχει κλείσει για τη Δράμα, και δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.

● Αν και ο νομάρχης δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση του ν.σ., ο κ. Κορυφίδης κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι, «περιοδεύει από χωρίου εις χωρίον και εγκαινιάζει ό,τι βρει μπροστά του», υπονοώντας ότι όλα αυτά γίνονται για τις εκλογές.

● Επί του θέματος, ο πρόεδρος του ν.σ. κ. Κάργας απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, και ότι τα εγκαίνια είχαν ήδη προγραμματιστεί πριν από την ανακοίνωση των εκλογών να γίνουν.

● Ένα σοβαρό θέμα για τη δημόσια υγεία έθεσε ο ν.σ. κ. Κώστας Μιχαηλίδης, σχετικά με κάποιον κτηνοτρόφο που έχει 100 πρόβατα, μέσα στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος Σιταγρών. Και μάλιστα, ανάμεσα στα σπίτια.

● Κατήγγειλε ο κ. Μιχαηλίδης, ότι με παλαιότερη απόφαση του νομάρχη κ. Ευμοιρίδη, τα 100 πρόβατα …βαφτίστηκαν οικόσιτα ζώα. Οικόσιτα ζώα είναι 5 κοτούλες, δύο κουνελάκια, δύο σκυλάκια κτλ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

● Τα 100 πρόβατα εντός του οικισμού Σιταγρών, αποτελούν πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ζήτησε να ερμηνευθεί σωστά ο νόμος και να αλλάξει η απόφαση του νομάρχη.

● Για αδιαφάνεια και πελατειακές σχέσεις κατήγγειλε το νομάρχη η παράταξη Κορυφίδη, όσον αφορά την πρόσληψη μέσω stage δέκα ατόμων που ήρθαν «με φάκελο κατευθείαν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ από την Αθήνα» για να προσληφθούν στη Νομαρχία Δράμας. Προς στιγμήν πήγε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς ξεκίνησαν και τι πρεσβεύουν τα προγράμματα stage, αλλά σταμάτησε αμέσως, μιας και οι δυο παρατάξεις είχαν πολλά να πουν!

● ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ η φετινή τελετή που έγινε μετά από είκοσι χρόνια, στο μνημείο των σφαγιασθέντων επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Είχε την αίγλη που του έπρεπε, το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Με όλες τις τιμές.

● Και πάνω απ’ όλα, ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Πολύς κόσμος, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν πήγαιναν μέχρι το μνημείο του Κορυλόβου. Και υπήρχαν και κόλλυβα, που έλλειπαν τις προηγούμενες φορές.

● Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, είναι υποψήφιος βουλευτής και στη Ροδόπη, όπου βρέθηκε προ ημερών για περιοδεία. Όπως αναφέρεται στη «Ναυτεμπορική», είπε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: «Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη».

● Σύμφωνα με τα φτωχά ελληνικά που γνωρίζω, επικυριαρχία πάει να πει, ότι, είναι η κυριαρχία που ασκεί ένα άλλο κράτος σε μια αυτόνομη χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως υποτελής. Παράδειγμα: «H Kρήτη ανακηρύχτηκε αυτόνομη ηγεμονία υπό την επικυριαρχία (του σουλτάνου) της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας».

● Άρα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, η Θράκη είναι μια αυτόνομη χώρα, η οποία βρίσκεται υπό την επικυριαρχία της Ελλάδας; Αυτό λένε τα δικά μου ελληνικά, αν ερμηνεύω σωστά. Ή μήπως θα πρέπει να δεχθώ ότι ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε ένα τέτοιο, φραστικό, λάθος;

● Δεν ξέρω πώς να το πάρω όλο αυτό. Αν έτσι θεωρεί ο κ. Καρατζαφέρης, τότε είναι όντως επικίνδυνες οι θέσεις του. Μετά λέμε ότι φταίει η Τουρκία, ότι φταίνε οι διάφοροι υποψήφιοι των κομμάτων που μιλάνε με περίσσιο θράσος για τουρκική μειονότητα και άλλα τέτοια. Κρίμα, κρίμα!

● Μετά, γιατί να μην βγαίνει η κάθε Γιουλμπεϊάζ Καραχασάν να μιλάει για τουρκική μειονότητα; Γιατί να μην βγαίνει η υποψήφια με τη Ν.Δ. κα Αϊσέλ στην Ξάνθη, και να λέει ότι κατεβαίνει στον νομό Ισκετσέ στην αφίσα της; Η οποία κυρία Αϊσέ, γράφει στα φυλλάδιά της μεταξύ άλλων:

● «Να αποκτηθούν τα βασικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που πηγάζουν από Διεθνής Συμφωνίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. -Η άρση του συνόλου των εμποδίων στην εκπαίδευση και ομιλία στην δεύτερη επίσημη μητρική γλώσσα της Μειονότητας, την Τουρκική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ