Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Κουκούλες φορούσαν οι δωσίλογοι!


Το ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον στη χώρα της Ψωροκώσταινας, (Παλαιοκώσταινα κατά το νεότερον), αυτό είναι γενικώς παραδεκτό. Η τραγικότητα της κατάστασης είναι πέρα από κάθε φαντασία!
Από τα σημαντικότατα για την ελληνική κοινωνία γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και του Γενάρη του 2009 με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ από τον ειδικό φρουρό μέχρι και σήμερα, η ελληνική κοινωνία έχει διχαστεί για το αν οι κουκουλοφόροι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ατόμων που «επαναστατούν» απέναντι στο αστικό κράτος, ή κάποιοι άλλοι «άγνωστοι», που απλώς σπάνε, καίνε και ρημάζουν! Κι αυτό φαίνεται καθημερινά.... όταν κάτι δεν μας ενοχλεί άμεσα, τότε άστο να συμβαίνει! Μακριά από μας, κι όπου θέλει ας είναι, έλεγαν κάποιοι άλλοι! Όμως δεν είναι έτσι!
Ποτέ κανένας αγωνιστής, ποτέ κανένα κίνημα για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τον πλουραλισμό, για κανέναν αγώνα, δεν χρησιμοποίησε κουκούλα. Κουκούλες φορούσαν κάποτε οι δωσίλογοι, όταν παρέδιδαν τους αγωνιστές στους Γερμανούς και στους Βουλγάρους κατακτητές στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο! Τα έζησε αυτά η Ελλάδα.
Κουκούλες φοράνε όσοι πρέπει να κρύψουν τα πρόσωπά τους, γιατί αυτό που κάνουν είτε είναι παράνομο, είτε δεν θέλουν να δει ο κόσμος ποιοι είναι οι πληρωμένοι και πουλημένοι τρομοκράτες, δωσίλογοι και άλλοι παρόμοιοι!
Διαφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ότι θα φορούσε κουκούλα για να προστατευτεί! Έχει απόλυτο λάθος: γιατί πρέπει να κρυφτείς από τους αγώνες σου κύριε; Και τι θα γίνει αν σε φωτογραφήσει ο φακός του ασφαλίτη δηλαδή; Τι φοβάσαι; Τι έχεις να κρύψεις; Αν ο αγώνας σου είναι υπέρ της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, του πλουραλισμού, δίκαιος, δεν έχεις να κρύψεις τίποτα απολύτως!
Ποινικοποίησαν, λέει, την κουκούλα. Εντάξει! Ποινικοποίησαν το έγκλημα που κάνει αυτός που φοράει κουκούλα, ποινικοποίησαν τον εγκληματία με την κουκούλα! Αν και δεν βγάζεις νόημα με έναν νόμο που είναι άνευ σημασίας. Το ζήτημα δεν είναι να ποινικοποιήσεις την κουκούλα, δεν λύνεις έτσι το πρόβλημα! Ως εδώ τίποτα το παράξενο! Το παράξενο είναι όμως ΠΟΤΕ ποινικοποιήθηκε η κουκούλα! Αμέσως μετά τα γεγονότα στο Κολωνάκι! Τότε ποινικοποιήθηκε η κουκούλα! Γιατί με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 δεν έγινε καμιά ποινικοποίηση; Γιατί πριν δεν ποινικοποιήθηκε η κουκούλα; Γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν τίποτα γι’ αυτό;
Άλλο ένα πλαστό δίλημμα: τα έσπασαν οι κουκουλοφόροι στο Κολωνάκι, μετά από τόσα χρόνια σαματά που κάνουν στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές στην Αθήνα. Όταν έσπαγαν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα σε άλλες περιοχές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, εκεί κανένα κράτος δεν ευαισθητοποιήθηκε να ποινικοποιήσει την κουκούλα, ή να συλλάβει κάποιον κουκουλοφόρο! Τώρα που η κουκούλα έφτασε - δήθεν - στο Κολωνάκι, εκεί θυμήθηκε το αστικό κράτος ότι κινδυνεύει η υπόστασή του;
Αχά! Γιατί λοιπόν να μην υποθέσω ότι το αστικό κράτος που επιτρέπει στο παρακράτος του να βρίσκεται στον αφρό, προσπαθεί να δείξει ότι κινδυνεύουμε όλοι με τους κουκουλοφόρους και τώρα κάτι πρέπει να γίνει; Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, μπορεί κάλλιστα να είναι ένα προπέτασμα καπνού, μια παραπλάνηση, ένας αντιπερισπασμός, για να ....κουκουλωθούν άλλα πράγματα! Και γιατί άραγε στις επιθέσεις των κουκουλοφόρων την πληρώνει πάντα ο λαουτζίκος, ο μικρομεσαίος, ο φτωχούλης του κράτους; Αυτός που πληρώνει φόρους και φοράει και το σαμάρι; Ιδού η απορία μου!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ της Δράμας στις 4 Απριλίου 2009