Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Όλοι έχουμε ευθύνες…


ΓΙΟΡΤΕΣ τέλος, λοιπόν. Η γιορτή του Αη Γιαννιού, σηματοδοτεί το τέλος του Δωδεκαημέρου με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα πολύχρωμα φωτάκια μαζεύονται στην αποθήκη και στα πατάρια. Τα πλαστικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια μαζεύονται στα κουτιά τους και όσοι είχαν φυσικό δεντράκι, ψάχνουν χώρο να το πετάξουν! Όσοι πρόλαβαν να πάρουν τα δώρα τους από τον Άη Βασίλη, τα πήραν. Οι υπόλοιποι, αν είναι τυχεροί, του χρόνου! Πάντως, μην ευελπιστείτε να σας ξεχάσει η Εφορία, αλλά ούτε και η ευφορία να σας επισκεφθεί, καθώς το χαράτσι θα συνεχίσει να έρχεται, οι φόροι θα συνεχίσουν να τρέχουν, οι μισθοί και οι συντάξεις θα παραμείνουν μειωμένα και τα ενοίκια θα συνεχίσουν να τρέχουν.

Το μόνο ιδιαίτερο που αναμένεται να συμβεί εντός του 2013… θα είναι νέοι φόροι, άντε και η επίσκεψη του κομήτη από πάγο στα τέλη του χρόνου, που θα μπορούμε να βλέπουμε την πλουμιστή ουρά του ακόμα και την ημέρα και θα είναι τόσο φωτεινή και πλατιά, όσο περίπου και το φεγγάρι!
Κατά τ’ άλλα, μπορεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 ο κόσμος να μην καταστράφηκε απότομα μέσα σε μια μέρα, αν σ’ αυτή τη χώρα δεν γίνει κάτι, τότε σίγουρα θα έχουμε καταστραφεί όλοι μαζί! Θα πρέπει να έχουμε ανοικτά τα μάτια και τ’ αφτιά μας, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια ευρύτερη έννοια στον όρο της «καταστροφής» του κόσμου, ή της χώρας.
Το 2013, θα είναι χρονιά κατά την οποία το σαθρό πολιτικό και πελατειακό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει πλήρως. Η πιθανή ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό χώρο – ηγέτη θα καθορίσει νέα ήθη στο πολιτικό τοπίο και η πιθανή τρίτη  θέση της «Χρυσής Αυγής» στα έδρανα της Βουλής, θα αλλάξει ριζικά όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα περί Δημοκρατίας σ’ αυτόν τον τόπο.
Στις ιστορικές αλλαγές που θα συμβούν στη χώρα το 2013, όλοι έχουμε και θα έχουμε ευθύνες. Ο καθένας με την σειρά του και με τη στάση του και με την αξία του! Μικρές ή μεγάλες, οι ευθύνες είναι ευθύνες. Από το πώς ψηφίζει ο καθένας, μέχρι τον τρόπο που διαμαρτύρεται και αν διαμαρτύρεται. Η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα και οι πιέσεις προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα ώστε αυτό να μπορέσει να αλλάξει, εξαρτώνται απολύτως από όλους εμάς και από κανέναν άλλον!
Στο χέρι μας είναι, να μπορέσει να αλλάξει ριζικά το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό σύστημα που επιχειρούν να στήσουν στη διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει αν τους αφήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ