Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Έσκασαν, έφαγαν, τώρα ζητάνε να δουλεύουμε στο τζάμπα...

Αφού έσκασαν, έφαγαν, ρήμαξαν το Ελληνικό Κράτος, τώρα μας ζητάνε να δουλεύουμε στο τζάμπα... για εκμάθηση της εργασίας, για την απόκτηση εμπειρίας και άλλα ευτράπελα. Το λέει ο κύριος Πέτρος Δούκας, γαμπρός του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ουσιαστικά άλλος ένας πολιτικός που στήριξε τόσα και τόσα χρόνια το πολιτικό πελατειακό σύστημα! Υφυπουργός Οικονομικών σήμερα ο Πέτρος Δούκας, πιστεύει ότι αν οι σημερινοί άνεργοι δουλεύουν τζάμπα, δωρεάν, χωρίς καμία απολύτως αμοιβή, τότε η χώρα θα σωθεί! Οι ίδιοι βέβαια, ούτε λόγος να μην αμείβονται ως βουλευτές, να μετέχουν δωρεάν στις επιτροπές της Βουλής, εκτελώντας έργο για τη σωτηρία της χώρας! Τέτοια ρεμούλα και τέτοια λαμόγια σ' αυτή τη χώρα, απίστευτο...


Η είδηση όπως αναφέρεται στα "ΝΕΑ"

«Να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία»

Δωρεάν εργασία για όλους τους ανέργους προτείνει ο Πέτρος Δούκας


Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 

Όπως γράφει ο κ.Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ).

»Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή«, θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».

«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ