Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

«Η εργασία της Κυριακής είναι καταραμένη»


«Η εργασία της Κυριακής είναι καταραμένη»
Αμβρόσιος, μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

[Η Πολιτεία, παρασυρόμενη ή και καθοδηγούμενη από τις μασονικές και τις αθεϊστικές αρχές της παγκοσμιοποιήσεως, αποπειράθηκε να καταργήσει την αργία της Κυριακής! Δεν της έφθανε, βλέπετε, το γεγονός, ότι κατά τις έξι υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος «ψυχή δεν πατάει στο μαγαζί μου», όπως επί λέξει χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος καταστηματάρχης εδώ στο Αίγιο, επιχειρεί να ανοίξει τα καταστήματα και την «άλλη», την «εβδόμη ημέρα» ή αλλιώς «την ημέρα του Κυρίου», έτσι ώστε να ανατραπεί κ βάθρων η όποια ισορροπία στην εκκλησιαστική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων πολιτών.]

[Όσοι επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής υποβαθμίζουν τον άνθρωπο και τον μετατάσσουν από ελεύθερο σε σκλάβο, λέγοντάς του: «Δούλευε και σκάσε! Σκάσε και δούλευε!». Με άλλα λόγια ο άνθρωπος από Βασιληάς της Κτίσεως μετατάσσεται στην κατηγορία των ζώων! Το ζώο βόσκει, δηλ. εργάζεται, κοπρίζει και κοιμάται! Υπηρετεί το αφεντικό του! Δεν έχει «προσωπική ζωή»!].
Ο Αμβρόσιος υπογραμμίζει ότι όσοι επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής [«θέλουν να μας αποκόψουν από την Εκκλησία», «θέλουν να μας οδηγήσουν στην αθεΐα, ή την θρησκευτική ομογενοποίηση»].
Κι όλα αυτά για μια Κυριακή…