Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Διαφθορά και ηθικές βλάβες!


ΤΟ ΙΔΙΟ το Κράτος αδυνατεί να κυνηγήσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά που μαστίζουν τα θεμέλιά του, όμως ξέρει καλά τον τρόπο να θέτει νέους φόρους και νέα πρόστιμα, αντί να διεκδικήσει αυτά που ήδη εκκρεμούν. Η νέα τρέλα… είναι ότι από εδώ και πέρα, το Δημόσιο, θα ζητά από τους φοροδιαφεύγοντες αποζημίωση για ηθική βλάβη! Γελάτε… αλλά είναι η πραγματικότητα. Και όχι, δεν έχουν λωλαθεί εκεί στο οικονομικό επιτελείο!

Για υποθέσεις φοροδιαφυγής που θα ξεκινούν από 20.000 ευρώ, η αποζημίωση για ηθική βλάβη κατά του Δημοσίου θα ξεκινάει από 2.000 ευρώ! Τα φορολογικά «φέσια» αυξάνονται με ρυθμό 1 δισ. ευρώ τον μήνα, γεγονός το οποίο θα φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους πολίτες που θα αφήνουν απλήρωτα τα χρέη τους προς την Εφορία αφού διώκονται ποινικά για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.
Η εγκύκλιος, που εξέδωσε η Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, εστιάζει στα σοβαρά αδικήματα της φοροδιαφυγής δίνοντας εντολή στους εφόρους να παρίστανται οι ίδιοι ή οι υπάλληλοι τους ως πολιτικοί ενάγοντες στα δικαστήρια και να ζητούν πρόσθετη χρηματική αποζημίωση για το Δημόσιο. Αυτή με την αιτιολογία της ηθικής βλάβης που υπέστη το Δημόσιο λόγω της προσβολής του κύρους του από τη συμπεριφορά του φορολογουμένου. Αυτή θα επιδικάζεται μαζί με την υπόθεση φοροδιαφυγής του κατηγορούμενου.
Αλήθεια, όταν το Δημόσιο έχει να πληρώσει μήνες και χρόνια οφειλές προς τους πολίτες, για παράδειγμα διάφορα τιμολόγια, επιστροφές ΦΠΑ, ή το καλύτερο τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς, τότε το Κράτος θα πληρώνει αποζημίωση για ηθική – και όχι μόνο… - βλάβη; Κάπως μονόπατα δεν τα βλέπουν εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών; Και θέλουν τον κόσμο να είναι συμπαραστάτης στους φόρους και στα χαράτσια; Πώς είναι δυνατόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ