Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Όλα είναι ξεκάθαρα!


ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά! Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου. Και είναι ίσως ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών, που λέει ότι όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή. Τόνισε επίσης, ότι, «πρέπει να κάνουμε υπομονή για ένα έτος» και ότι, αν τώρα χαλαρώσουν τα μέτρα, τότε, «η επόμενη δόση δεν θα έρθει».

Είπε επίσης ότι «ο ελεύθερος επαγγελματίας θα φορολογείται πλέον από το πρώτο ευρώ στο καθαρό του αποτέλεσμα». Όσο για τα σενάρια που τον θέλουν να έχει πολιτικές φιλοδοξίες και για το εάν είναι πολιτικός ή τεχνοκράτης, ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική και ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Στον ορίζοντά μου βλέπω την σωτηρία της χώρας».
Η σωτηρία της χώρας προέχει, ή μήπως προέχει η σωτηρία των αριθμών! Μήπως προέχει και η σωτηρία των τραπεζών; Τι γίνεται αλήθεια με την σωτηρία των κερδοσκόπων; Και ακόμα, τι θα γίνει με τη σωτηρία των φορολογούμενων πολιτών και ψηφοφόρων; Αυτό το παραμύθι με τη σωτηρία της χώρας από τους διάφορους σωτηράκηδες πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η χώρα και ο υπήκοοί της δεν αντέχουν άλλο.
Από το 2008 που ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση, η χώρα μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αποβιομηχάνιση, από κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων, από τον κατακερματισμό του εμπορίου και άλλα πολλά. Και μόνο από τις οικονομικές επιπτώσεις. Χωρίς να υπολογίσουμε τις ηθικές βλάβες που έχουν υποστεί οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο. Χωρίς να υπολογίσουμε τις εκατοντάδες αυτοκτονίες, χωρίς να υπολογίσουμε μισθούς και συντάξεις.
Κι αυτοί, σφάζονται για μια λίστα, για την οποία μόνο ένας δημοσιογράφος δίνει στοιχεία στη δημοσιότητα και κανένας άλλος. Το παιχνίδι που έχουν στήσει για να μην βγει η λίστα αυτή στη δημοσιότητα, για να μην υπάρξουν ποινές και τιμωρία ξεπερνάει κάθε φαντασία. Το ποιος διέγραψε ονόματα, το αν ήταν ξαδέρφες του ή όχι, αν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είχαν τη δυνατότητα να διαγράψουν ονόματα, ακόμα και ο τρόπος παραλαβής της λίστας από την Γαλλία, έγιναν τόσο μπερδεμένα, ώστε να μην βγαίνει καμία απολύτως άκρη.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε ρευστή κατάσταση, καθώς τα συμφέροντα που υποδηλώνονται ότι βρίσκονται πίσω από τη λίστα, ξεπερνούν τα όρια της λειτουργίας του. Και αν μην τι άλλο, ένα νέο παιχνίδι ξεκίνησε, από τη νέα παραλαβή της λίστας, για το αν ακολουθήθηκαν, λέει, οι σωστές διαδικασίες. Τον τρόπο δηλαδή που οι Οικονομικοί Εισαγγελείς θα έπρεπε να την παραλάβουν, το πρωτόκολλο και τον τρόπο που την άνοιξαν για να τη δουν!
Ποια χώρα είπαμε ότι είναι πρώτη σε διαφθορά στον πλανήτη κ. Στουρνάρα μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ