Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Το ρύθμισαν και αυτό! Στέλνουν τους εκπαιδευτικούς να τρώνε στις Στρατιωτικές Λέσχες...



ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΑΝ και αυτό!!! Η τρικομματική κυβέρνηση σωτηρίας του Αντώνη Σαμαρά, το ρύθμισε και αυτό! Μετά από όλα όσα έχουν ρυθμίσει μέχρι σήμερα σ’ αυτή τη χώρα, μετά από τους φόρους που συνεχώς και καθημερινά ρυθμίζουν για να γεμίσουν τα αδειανά ταμεία, μετά από τους μισθούς και τις συντάξεις που ρύθμισαν ώστε να μπορεί ο Έλληνας να δίνει για τη χώρα του… και αφού είχαν εξασφαλίσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας που δεν τους αρκεί ο μισθός για να σιτίζονται, κοινώς δηλαδή να τρώνε οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό καθημερινά στις Στρατιωτικές Λέσχες της πόλης τους, τώρα ο μεγάλος υπουργός Εθνικής Αμύνης το ρύθμισε και αυτό: τώρα θα μπορούν ΚΑΙ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να σιτίζονται από τις Στρατιωτικές Λέσχες!

Τέτοια χαρά πρωτοφανή…  και τι στον κόσμο δηλαδή! Έτσι, με μόλις 150 ευρώ που θα καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας κάθε μήνα για κάθε έναν εκπαιδευτικό, οι εκπαιδευτικοί  που διαβιούν στην επαρχία θα μπορούν να σιτίζονται αξιοπρεπώς. Όσον αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αυτοί θα πρέπει αν δηλώνουν την επιθυμία τους να σιτισθούν στις Στρατιωτικές Λέσχες με μηνιαία ή άλλη συνδρομή, η οποία στην ουσία αντιστοιχεί με συνδρομή μέλους ανθυπολοχαγού!
Ω ρε μάνα μου… έχουν να πέσουν μάσες, όσο θα τρώει και ένας ανθυπολοχαγός! Θα χορτάσουν φαγητό οι εκπαιδευτικοί! Πόσο άσχημα πρέπει είναι δηλαδή τα πράγματα, ώστε το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Σίτισης… και η μεγάλη σωτήρια τρικομματική μας κυβέρνηση να ρυθμίσει κάτι τέτοιο; Πάντως, σε συνέντευξη που είχαμε προχθές στην εφημερίδα μας τον πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Δράμας κ. Γιώργο Σαλπιστή και σε σχετική ερώτηση, μας απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάποιον εκπαιδευτικό στη Δράμα που να σιτίζεται αυτή τη στιγμή από την Στρατιωτική Λέσχη!
Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει, όμως αύριο, μεθαύριο, αντιμεθαύριο κανείς δεν ξέρει… Άλλωστε των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Άγνωστο παραμένει ακόμα  πάντως, τι θα γίνει με τους χαμηλόμισθους δημοσίους υπάλληλους αλλά και με αυτούς που τίθενται ήδη σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απόλυση εντός ενός έτους! Λέτε να υπάρξει σχετική ρύθμιση; Όσο για τους υπαλλήλους της Βουλής, προς το παρόν αυτοί σιτίζονται έτσι κι αλλιώς αδρά από το βαθύ πολιτικό πελατειακό σύστημα! Έρχονται χρόνια και καιροί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ