Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του Γυμνασίου Προσοτσάνης

Γιαννακίδης: «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε, σε μια διαδρομή δέκα ετών, η Δράμα να ξαναβρεί τον βηματισμό της.»




Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΤΗ δέουσα επισημότητα που αρμόζει στις περιπτώσεις, εγκαινιάστηκε χθες το πρωί το νέο κτηριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Προσοτσάνης, το οποίο μέχρι σήμερα στεγαζόταν σε άλλο κτήριο. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου και του δημάρχου Προσοτσάνης κ. Άγγελου Λύσσελη. Παρόντες ήταν επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας κ.κ. Αντ. Ματζιάρης, Γ. Ζιμπίδης, Ν. Κεφαλίδου, Στ. Παπαδόπουλος, Αργ. Πατατάκης της αντιπολίτευσης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Κιουλάνης, συνεργάτες της υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Προσοτσάνης όπως ο πρώην δήμαρχος κ. Β. Φατράλης,  καθώς και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο.
            Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων και τον αγιασμό, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και ο δήμαρχος Προσοτσάνης αποκάλυψαν μαρμάρινη πλάκα εντός του κτηρίου, στην οποία αναφέρεται η δημιουργία του σχολείου και ο εγκαινιασμός του από τους τρεις παραπάνω.
            Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Λύσσελης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς εγκαινιάζεται αυτό το διδακτήριο. Μια απόδειξη ότι τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και δημότη πιάνουν τόπο. Η παρουσία αυτού του κτηρίου, δείχνει την αγαστή συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»
            Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ξανθόπουλος τόνισε στον χαιρετισμός του: «Αυτό το κτήριο έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Είναι το προτελευταίο κτήριο σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παραδίδουμε. Το επόμενο και τελευταίο θα είναι το Πέμπτο Γυμνάσιο Δράμας που θα παραδοθεί την επόμενη Δευτέρα.» Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι από εδώ την κατασκευή τέτοιων κτηρίων αναλαμβάνουν πλέον οι Δήμοι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο μέλλον, ενώ επεσήμανε ότι το έργο κατασκευάστηκε μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

            Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιαννακίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δημιουργήσαμε κτηριακές υποδομές για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι ως Αυτοδιοίκηση. Σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια, εκτελούνται έργα, για να καλύψουν διαχρονικά ελλείμματα. Και να σας δηλώσω ότι πριν από δυο χρόνια, στις 1/1/2011 παραλάβαμε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο 32% και το έχουμε πάει στο 132%. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εκπληκτικής περιφερειακής συνεργασίας. Για μας δεν υπάρχουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα. Δεν υπάρχουν ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί. Κάναμε ένα πρόσταγμα ενεργοποίησης όλου του κοινωνικού δυναμικού σε μια κοινή πορεία. Εξ’ άλλου, μ’ αυτό που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες, είναι πολυτέλεια να αντιπαρατιθέμεθα σε επίπεδο κομμάτων. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε, σε μια διαδρομή δέκα ετών, η Δράμα να ξαναβρεί τον βηματισμό της. Να υπερκαλύψουμε το διαχρονικό και τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα που εμφανίζει ο Δραμινός λαός. Υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το καλύτερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ