Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Θα λειτουργήσει το ΙΕΚ Δράμας;

Θα λειτουργήσει το ΙΕΚ Δράμας;

Κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ!

Έντονα προβλήματα για το ΙΕΚ του ΟΕΕΚ στη Δράμα, που βρίσκεται στη διασταύρωση της ΒΙ.ΠΕ., στο κτήριο όπου στεγαζόταν το πρώην Γυμνάσιο Ξηροποτάμου, ή πρώην Αθλητικό Γυμνάσιο. Προς το παρόν, δεν έχει ακόμα οριστεί ο νέος διευθυντής του, καθώς ο προηγούμενος, ο κ. Βασίλης Τσιαμπούσης έχει συνταξιοδοτηθεί. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθυντή του ΙΕΚ Δράμας έληξε την περασμένη Παρασκευή και η τοποθέτηση νέου αναμένεται γύρω στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αν κάποιος επισκεφτεί τον χώρο, πράγμα που κάναμε χθες το πρωί απ’ όπου και η φωτογραφία, εύκολα θα διαπιστώσει ότι το κτήριο παραμένει κλειστό και παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, το ρεύμα έχει κοπεί από τη ΔΕΗ, για το λόγο ότι ο λογαριασμός δεν πληρωνόταν. Ο λογαριασμός του ρεύματος πληρωνόταν από τον Δήμο Δράμας, μέχρι την στιγμή που δούλευε στον ίδιο χώρο το Αθλητικό Γυμνάσιο. Από την στιγμή αυτό καταργήθηκε, ο Δήμος δεν μπορούσε να συνεχίσει να πληρώνει, καθώς το ΙΕΚ – ΟΕΕΚ είναι στην άμεση δικαιοδοσία του Υπουργείου Παιδείας και όχι του Δήμου. Το Υπουργείο Παιδείας την περυσινή χρονιά δεν πλήρωσε κανέναν λογαριασμό και έτσι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα.

Ο νέος διευθυντής που θα ανοίξει τις πόρτες μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, θα έχει να αντιμετωπίσει αρχικά την εικόνα της εγκατάλειψης, να προσπαθήσει να συνδέσει το ρεύμα μέσω της πληρωμής των λογαριασμών από το Υπ. Παιδείας και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Μήπως το Υπ. Παιδείας έχει κατά νου να μην το λειτουργήσει και καθόλου; Θα δείξει…
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ