Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Όμως η πείνα έχει ήδη ξεκινήσει… Βρισκόμαστε στα όρια της ανοχής!!!

Προσπαθούν να σώσουν τη χώρα, λένε… Όμως η πείνα έχει ήδη ξεκινήσει… Βρισκόμαστε στα όρια της ανοχής!!!


M Βρισκόμαστε στα όρια της ανοχής! Προφανώς το έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες, αλλά μοιάζει να μην θέλουν να κάνουν πίσω… ή να μην μπορούν να κάνουν πίσω στο σημείο που μας έφταναν… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

D … «δεν υπάρχει πισωγύρισμα», που θα ’λεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου…


N Ήδη οι Έλληνες άρχισαν να πεινάνε… Οι καταγγελίες του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι μικροί μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία του λόγω ασιτίας, ξεπερνάει πια κάθε φαντασία…

I Στην Ελλάδα του 2011, παιδιά λιποθυμούν στο σχολείο τους από ασιτία!!!

L Η ίδια ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της Αθήνας, κάνει αναφορά επίσης και στην αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών σε σχολείο της περιοχής, για οικονομικούς λόγους.

N Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 17%, από το 2007 έως το 2009, σύμφωνα με μια έρευνα του Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγου στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ της Βρετανίας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει στην έρευνά του, ότι …

F … «Η εικόνα της … υγείας στην Ελλάδα είναι ανησυχητική»! Και ακόμα: «Διαπιστώνουμε ανησυχητικές τάσεις – διπλασιασμό των αυτοκτονιών, αύξηση των ανθρωποκτονιών, αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων μόλυνσης με HIV και οι πολίτες αναφέρουν ότι η υγεία του επιδεινώνεται, αλλά δεν επισκέπτονται γιατρό παρ’ ότι νοιώθουν ότι θα έπρεπε».

M Ελλάδα… όπου και να ταξιδέψω με πληγώνεις!

¯ Μια άλλη μελέτη για την αύξηση των αυτοκτονιών που παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από 25% έως 40%!

L Λέγεται ότι, στη Δράμα, συμπολίτης μας που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από μερικές ημέρες, πιεζόταν αφόρητα από τράπεζα που ζητούσε τις δόσεις του σπιτιού. Είχαν ειδοποιήσει μάλιστα ότι σύντομα η τράπεζα θα προχωρούσε σε κατάσχεση του σπιτιού!

Ø Ο Ντέιβιντ Στάκλερ, επισημαίνει επίσης ότι, «Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μια προειδοποίηση του τι μπορεί να συμβεί αν πραγματοποιηθούν σημαντικές περικοπές στον τομέα της υγείας εξαιτίας της ύφεσης»! Ζητώντας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν σοβαρά  υπόψη την όλη κατάσταση.

F ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ περίεργες οι δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως Ευάγγελου Λαμπάκη, ο οποίος, θέλοντας προφανώς να στείλει διάφορα μηνύματα προς την κεντρική εξουσία της Αθήνας, κατάφερε να ξεφύγει και ν’ αρχίσει να μιλάει για «ανεξαρτησία της Θράκης» και άλλα ευτράπελα.

M Πρόκειται για ένα παραλήρημα του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως, από το οποίο σταχυολογούμε ορισμένες μόνο φράσεις του, ενδεικτικά, για να πάρετε μια ιδέα:

L «Η Θράκη έφτανε μέχρι το Μόναχο» … «Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικού πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος».

I «Εσείς εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος».

D «Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι πάρα πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα».

N «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία, σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις»!!!

M Μιλώντας μερικές ώρες αργότερα στον Real FM ο ίδιος δήμαρχος, διευκρίνισε προς τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου: «Δεν είπα πως θα κάνω την Θράκη εγώ ανεξάρτητη. Αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση». Και αλλού: «Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Αθήνα, όσοι θέλουν να πέσουν πάνω στη Θράκη, θα το κάνουν».

N «ΑΦΗΣΤΕ την Ελλάδα να πεθάνει…», λέει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος Marcuard και χαρακτηρίζει ως «τρομακτική» την είδηση ότι η Τρόικα θα συναινέσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης, παρά την εκτίμησή της πως η Ελλάδα απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς της στόχους και για τη φετινή χρονιά.

L Και επισημαίνει η έκθεση του διεθνούς οίκου Marcuard: «Με την ύφεση της χώρας να εκτιμάται τουλάχιστον στο 5,5%  για φέτος και την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο 170%, γιατί δεν αφήνεται την χώρα να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και πιο ανταγωνιστικό νόμισμα;»

D Μάλιστα η Marcuard εκτιμά πως είναι ''ανήθικο'' να παίρνει η Ελλάδα βοήθεια χωρίς να πιάνει τους στόχους της και συμπληρώνει πως η Ιταλία, βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, δεν θα πάρει τα αναγκαία μέτρα αλλά θα προσποιηθεί πως προχωράει σε μεταρρυθμίσεις.

J Μιλώντας σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την κρίση της Ελλάδας και την ευρωζώνη, εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό καθώς για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη των γεγονότων».


¯ Τώρα θέλουν να καταγράφουν και τους διαδηλωτές! Παρατηρητήριο βιντεοσκόπησης το οποίο θα στελεχώνεται από πολίτες, πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα των ένστολων συνδικαλιστών με θέμα «Αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα», ο Χρήστος Παπουτσής πρότεινε να δημιουργηθεί παρατηρητήριο βιντεοσκόπησης των διαδηλώσεων, το οποίο θα στελεχώνεται από έγκριτους πολίτες καθολικής αποδοχής, ίσως νομικούς. Το οπτικό υλικό που θα συγκεντρώνεται θα παραδίδεται στη Βουλή και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως αποδεικτικό μέσο στις περιπτώσεις διεξαγωγής δίκης. Ακόμα, πρότεινε οι δημοσιογράφοι να φορούν ειδικά γιλέκα στις διαδηλώσεις, πρόταση η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιφύλαξη από τους δημοσιογράφους, διότι έτσι θα στοχοποιούνται απέναντι σε άλλους χώρους όπως τον αντιεξουσιαστικό, κάτι που εξέπληξε τον υπουργό. Γεγονός είναι πάντως, ότι, αυτή η κυβέρνηση, καθώς παραπαίει, θ’ ανακαλύψει στο τέλος και το γνωστό παλιό φακέλωμα, όπου θα καταγράφονται και επίσημα οι ταραξίες! Αν δεν το έχει κάνει ήδη…

Ε, αν ο Τζόρτζ Σόρος απευθύνει έκκληση να σωθεί το ευρώ… εγώ αισθάνομαι ήδη άρρωστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ