Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δεν είναι ανίκανοι, αλλά ανήθικοι, ανέντιμοι και αναξιόπιστοι…


M ΕΝΑ από τα καλά ανέκδοτα που κυκλοφορούν τελευταία. O Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα. Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».


J Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω». Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει». Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο». Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;» και ο Billy απάντησε «Θα το βάλω σε λοταρία». Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία τον ψόφιο γάιδαρο» και ο Billy απάντησε «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος».

C Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε «Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο;» Ο Billy απάντησε: «Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 998 δολάρια». Ο αγρότης ρώτησε «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;» και ο Billy απαντάει «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια». Ο Billy πλέον συνεργάζεται με την «Goldman Sachs».

F Ο Billy, είναι αυτό που λέμε, κερδοσκόπος! Αυτοί είναι και οι κερδοσκόποι της «Goldman Sachs» που αποθηκεύουν σήμερα το παγκόσμιο χρήμα!


M ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ο Βενιζέλος, αρέσκεται φαίνεται να λέει διάφορα ανέκδοτα… όπως αυτό ότι, μετά τους τόσους αβάσταχτους φόρους και χαράτσια που επέβαλε ο ίδιος με την Τρόικα, και τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων…

L … γυρίσαμε στο 2004! Τότε δηλαδή πώς ήμασταν κ. Βενιζέλο; Πάλι πληρώναμε αβάστακτα χαράτσια; Είχαμε τόσο χαμηλούς μισθούς; Κι όμως, εθνικά βρισκόμασταν σε ανάταση. Οι μεγάλες νίκες της Εθνικής μας ομάδας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

D … για τους οποίους βέβαια ακόμα δεν έχουμε μάθει τον τελικό απολογισμό, πόσο κόστισαν!!!

F Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν γίνει τρεις απανωτές αυξήσεις στον ΦΠΑ μόνο, χώρια τις διάφορες αυξήσεις που έχουν γίνει στα διάφορα βασικά είδη διατροφής.

C Η βενζίνη και το πετρέλαιο δεν κόστιζαν όσο κοστίζουν σήμερα. Οι άνεργοι το 2004 ήταν λιγότεροι από 600.000, ενώ σήμερα ξεπερνούν πλέον τις 800.000 τα επίσημα νούμερα. Και αισίως οδεύουμε προς το ένα εκατομμύριο ανέργους…

K Η Ελλάδα ήταν καλύτερη το 2004 από ό,τι σήμερα κ. Βενιζέλο! Θα ήταν ευχής έργον να γυρίσουμε εκεί και να μην έχουμε στο κεφάλι μας όλα όσα έχουμε σήμερα! Αλλά κάτι τέτοιο, προφανώς, δεν είναι εφικτό!

M Με την πολιτική που ακολουθείται και τις εντολές που σας δίνει η Τρόικα, δεν υπάρχει παρόμοια εποχή στην οποία γυρίζουμε. Αλλά σίγουρα, όσον αφορά την φτώχεια και τους μισθούς, γυρίζουμε πολλές δεκαετίες πίσω!

L Γυρίζουμε ακόμα πιο πίσω κι από τη δεκαετία του 1960!!!

F ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους… κάποιοι από τους βουλευτές μας, και κυρίως του ΠΑΣΟΚ…

D Θυμάστε τον κ. Κουσελά που προ ημερών έλεγε από του βήματος της Βουλής ότι υπήρχε λίστα με 3.500 φοροφυγάδες που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ο καθένας;

K Και ότι τη λίστα αυτή την είχε δώσει μάλιστα και στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου; Ε, τώρα, τα αλλάζει ο άνθρωπος και μας λέει ότι ποτέ δεν είχε πει κάτι τέτοιο. Οι δηλώσεις του τότε είχαν προκαλέσει και την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα  Γρ. Πεπόνη…

G … ο οποίος διέταξε την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης  για την εξακρίβωση, εάν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

D Και έρχεται τώρα και κάνει μια πλήρη αναδίπλωση, λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε ότι υπήρχε τέτοια λίστα φοροφυγάδων, την οποία κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό οι κυβερνώντες!

M Πλήρης αναξιοπιστία, σε όλα τα επίπεδα. Από το ότι υπόσχονται ότι δεν θα ξαναπάρουν μέτρα, μέχρι το ότι λένε διάφορα κάνοντας δήθεν … δομική αντιπολίτευση για να φανούν καλοί στα μάτια του κόσμου και μετά από μέρες το αναιρούν!

J ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ όλοι τον γνωρίζουμε ποιος είναι. Και οι προτάσεις του ήταν πάντα κάπως φευγάτες. Προ ημερών, δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook, μια τολμηρή πρόταση, από την οποία η χώρα θα μπορούσε να κερδίσει 100-150 δισ. € αν τις εφαρμόσει!

F Είπε λοιπόν ο κ. Μάνος, ότι, τις αμέσως επόμενες 20 μέρες που μας δόθηκαν μετά τη συνάντηση Σαρκοζί – Μέρκελ, ή θα αποφύγουμε την χρεοκοπία ή «θα χρεοκοπήσουμε νομοτελειακά»!

M Γι’ αυτό λοιπόν προτείνει: [1. Να υιοθετήσουμε, εδώ και τώρα, μια από τις 2-3 προτάσεις μαζικής εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που έχουν τεθεί υπόψη της κυβέρνησης. Θα αποφέρουν 100-150 δις Ευρώ οπότε το χρέος θα περιοριστεί κάτω από το 100% του ΑΕΠ και θα αναπνεύσουμε.]

F Και: [2. Να περιορίσουμε δραστικά τις κρατικές δαπάνες ώστε ήδη το 2011 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Για παράδειγμα, να κλείσουμε αμέσως τον ΟΣΕ (και, έως ότου πουληθεί, ας μείνουμε για μερικούς μήνες χωρίς σιδηρόδρομο). Δύο αποφασιστικές κινήσεις (πώληση και περικοπή δαπανών) φθάνουν για να αποφύγουμε την χρεοκοπία και τις καταστρεπτικές της συνέπειες.]

G Και συμπερασματικά καταλήγει: [Το ερώτημα που μένει είναι: Ποιος θα κάνει τις δύο αποφασιστικές κινήσεις; Η κυβέρνηση; Αν δεν μπορεί ή δεν τολμά, να παραχωρήσει τη θέση της σε άλλη. Έχουμε 20 μέρες μπροστά μας.]

M ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και μάλιστα θα πέσει με πάταγο, η κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν μπορεί να κρατήσει πολύ ακόμα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποσυντίθεται τόσο γρήγορα, που πλέον επιβιώνει μόνο λόγω του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

D Απόρροια του γεγονότος αυτού, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, καθώς βλέπει τον εαυτό της να καταρρέει και να αποσυντίθεται, προσπαθεί να προλάβει να εκτελέσει όλες τις εντολές που έχει λάβει από την Τρόικα και τις άλλες δυνάμεις που προσπαθούν να ελέγξουν την χώρα!

L Ό,τι προλάβει και παραδώσει στους Γερμανούς και στους εταίρους τους. Γι’ αυτό και προσπαθεί να προλάβει να ισοπεδώσει τα πάντα. Το θέμα είναι να μπορέσει η χώρα να κρατηθεί, χωρίς να υπάρξει πολιτική κρίση διαρκείας. Να μπορέσει να σταθεί στο ύψος της και να μπορέσει να προχωρήσει σε εκλογές χωρίς πολιτικά παρατράγουδα.

J Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάντως, αν σύντομα γίνουν εκλογές, οι ειδικοί λένε ότι, μόνο το 10%-15% των σημερινών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να επανεκλεγεί στις θέσεις του! Οι υπόλοιποι θα πάνε σπίτι τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ