Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο έλεγχος της γνώσης και της πείνας!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ να κρατήσεις τον έλεγχο και τον φόβο ψηλά! Αυτό απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα, σε όλα τα επίπεδα. Και κυρίως μέσο της τηλεοπτικής καθημερινότητας. Στην πραγματικότητα, όλο αυτό το τηλεοπτικό τοπίο, αποτελεί μια τεράστια προπαγάνδα, για ένα σύστημα που έχει ήδη εδραιωθεί και εφαρμόζεται σταδιακά. Στόχος του, ο φόβος και ο έλεγχος του πολίτη.

Η δημοκρατία στον πλανήτη βρίσκεται σε ύφεση. Λιγότερο ή περισσότερο στις διάφορες χώρες του κόσμου, η εφαρμογή της παραμετροποιείται και διαφοροποιείται ανάλογα. Στο Δυτικό πολιτισμό κυρίως, γίνεται προσπάθεια κατάργησής της. Εσκεμμένα ή όχι, μέσα από τις «ανάγκες» της Παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, εφαρμόζονται διάφορες τακτικές, ώστε τα δημοκρατικά πολιτεύματα να αναγκάζονται να κατεβάζουν τον πήχη για τα δημοκρατικά δικαιώματα των υπηκόων τους.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον τρόπο που εφαρμόζει το δημοκρατικό πολίτευμα μια, σαφώς δημοκρατική και εκλεγμένη κυβέρνηση στις Δυτικές κοινωνίες. Για παράδειγμα η ελληνική κυβέρνηση. Μια στις τόσες Δυτικές κυβερνήσεις, σε έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά και δέχεται εκατοντάδες μεταβολές. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, δείχνουν ότι στήνεται ήδη ένα «κατ’ επίφαση δημοκρατικό» πολίτευμα, αιτία και απόρροια της οικονομικής ύφεσης που περνά η χώρα.

Το πιθανότερο είναι ότι βιώνουμε ιστορικά χρόνια, με βαρύνουσα σημασία ανά τους αιώνες, όσον αφορά τις τεράστιες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια οικονομία. Πρωτοφανής συσσώρευση του χρήματος και προσπάθειες δημιουργίας, παγκοσμίως, κοινού νομίσματος. Το οποίο θα ελέγχει και θα καθορίζει τις οικονομίες χωρών και την αξία τοπικών νομισμάτων. Αυτό και μόνο αρκεί, για τον έλεγχο στην εφαρμογή της δημοκρατίας σε διάφορες χώρες. Όλες οι οικονομίες θα εξαρτώνται από αυτό το παγκόσμιο νόμισμα. Στο ίδιο μοτίβο φυσικά, κινείται και ο παγκόσμιος έλεγχος της αγοράς!

Στα πλαίσια αυτά, οι κανόνες της παγκόσμιας αγοράς, θέτουν τον έλεγχο των προϊόντων. Κοινά προϊόντα για όλους σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Που σημαίνει ότι τίποτα δεν θα μπορεί να ξεφεύγει εκτός πολυεθνικών εταιρειών. Από το αυτοκίνητο, από τα προϊόντα των ηλεκτρονικών αγορών μέχρι τη διατροφής μας. Θα μπορεί να ξεφύγει ίσως μόνο η κοτούλα στην αυλή μας που θα μας δίνει μερικά αυγουλάκια! Αν μπορείς να τη διατηρήσεις κι αυτήν στην μεγαλούπολη! Ο έλεγχος των αγορών και μόνο, καταργεί ήδη τις δημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο που επιλέγεις προϊόντα και βασικά ήδη διαβίωσης, ποιότητας ζωής, διατροφής και επιβίωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο έλεγχος της μάζας του πληθυσμού μέσω του τηλεοπτικού δέκτη. Ένα πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία, παγκόσμια. Ανάλογα τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται κατά κόρον με τεράστια χρηματικά ποσά, για να καθηλώνουν τον δέκτη – τηλεθεατή στην πολυθρόνα του σπιτιού του! Προγράμματα που στοχεύουν στο συναίσθημα. Έντονα συναισθήματα της στιγμής, με κυρίαρχο το έντονο συναίσθημα του φόβου. Του φόβου έξω από το σπίτι, του φόβου στην αγορά, στο δρόμο. Η δημιουργία του φόβου απέναντι σε διάφορες ομάδες πληθυσμών και φυσικά, η δημιουργία αντιπαλότητας με τις διαφορετικές ομάδες πληθυσμών. Η αύξηση της εγκληματικότητας και η μη καταπολέμησή της, παίζει το δικό της ρόλο στο όλο σκηνικό του φόβου. Της τρομοκράτησης του πληθυσμού. Πρόσεξε, έξω κινδυνεύεις από παντού!

Οι πολιτικοί αδυνατούν να αντιδράσουν σ’ αυτό το σκηνικό για πολλούς λόγους. Είτε γιατί είναι εθισμένοι στην εξουσία και φυσικά στις όποιες απολαβές τους από αυτήν, είτε γιατί είναι ανίκανοι να το κάνουν, είτε γιατί έχουν άγνοια, είτε γιατί έχουν ξεχάσει για ποιο λόγο εκλέγονται από το λαό! Είτε γιατί, έχουν πλέον αποπροσανατολιστεί από την έννοια της Δημοκρατίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, ο παγκόσμιος έλεγχος της γνώσης। Ο οποίος, καθοδηγείται πλέον συστηματικά, κυρίως μέσω της ποιο σύγχρονης μορφής διάδοσής του: το ίντερνετ. Ένας χώρος, μέσα από τον οποίο ξεκίνησε συστηματικά ο έλεγχος της διάδοσης της πληροφορίας και της γνώσης. Αλλά ταυτόχρονα, της διάδοσης του πλαστού και του αποπροσανατολισμού! Τα φασιστικά καθεστώτα που εδραιώνονται, δεν χρειάζονται όπλα και σφαίρες. Ο έλεγχος της γνώσης και της πείνας, τους αρκεί!

Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ