Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο ρατσισμός είναι πάντα αμφίδρομος!!!


● Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Ο ρατσισμός είναι αμφίδρομος. Βαδίζει σε διπλούς δρόμους, σε μεγάλες λεωφόρους. Ρατσιστής είναι εκείνος που σιχαίνεται τους έγχρωμους, τους μαύρους, τους Πακιστανούς κτλ., αλλά ρατσιστής είναι και ο έγχρωμος, ο μαύρος, ο Πακιστανός όταν κάνει το ίδιο απέναντι στους άλλους! Ο ρατσισμός δεν έχει χρώμα, δεν έχει φυλή, δεν ξεχωρίζει ανθρώπους, έστω κι αν φαινομενικά αυτό μοιάζει να γίνεται.

● Ο ρατσισμός είναι τρόπος σκέψης, είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ο ρατσισμός είναι νοοτροπία απέναντι στο διαφορετικό, απέναντι στο ξένο, απέναντι στο άλλο, απέναντι … στο απέναντι! Ο ρατσισμός είναι μίσος, για ό,τι δεν είναι «εγώ», για ό,τι δεν είναι «εμείς», για ό,τι δεν είναι «υπάκουο», για ό,τι δεν «ανήκει», για ό,τι δεν είναι «ομάδα»!

● Στο ίδιο σφάλμα του ρατσισμού υπέπεσε και ο Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Καντερέ, ο οποίος ανέβαλε ομιλία του που επρόκειτο να γίνει στην Αθήνα στις 19 Απριλίου. Και την απόφασή του αυτή την πήρε, διαμαρτυρόμενος για τα όσα ρατσιστικά συνθήματα ακούστηκαν από μερίδα βατραχανθρώπων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

● Τι έκανε λοιπόν ο Ισμαήλ Καντερέ; Διαμαρτυρόμενος για τον ρατσισμό ορισμένων θερμοκέφαλων και ανεγκέφαλων ακροδεξιών σ’ αυτή τη χώρα, ταύτισε όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες, μ’ αυτούς! Υπέπεσε και ο ίδιος στο σφάλμα του ρατσισμού! Να θεωρήσει όλους τους Έλληνες ρατσιστές! Αυτή είναι η νίκη του ρατσισμού! Το ότι στο τέλος, γίνεσαι ρατσιστής ο ίδιος!

● Κι ας βγήκαν χιλιάδες Έλληνες που καταδίκασαν αυτό το επεισόδιο των ανεγκέφαλων ακροδεξιών! Κι ας αντέδρασε σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος. Κι ας αντέδρασαν κυβερνώντες και μη! Κι ας τα καταδικάσαμε! Ο Καντερέ μας έβαλε όλους μαζί σε ένα τσουβάλι. Γράφει γι’ αυτό ο Σπύρος Γιανναράς στην «Καθημερινή»:

● [Κατηγορώντας συλλήβδην έναν λαό για ρατσισμό, υπέπεσε στο ίδιο ολέθριο ατόπημα για το οποίο εξανέστη. Αυτό ουδόλως σημαίνει πως δεν υπάρχει (και πολύς) ρατσισμός στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και πάμπολλοι άνθρωποι που υποδέχθηκαν και βοήθησαν τους συμπατριώτες του να ξεκινήσουν από την αρχή της ζωής τους σε αυτόν τον τόπο. Αφανείς Έλληνες που άνοιξαν την αγκαλιά τους στον ξένο.] Το προσυπογράφω!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ