Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Διαμοιράζουν τα ιμάτια της χώρας και του Ελληνισμού!


● Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ καλά θα κάνει να πάψει να μιλάει με συμβολισμούς. Καλά θα κάνει να βγει και να μιλήσει ανοικτά για όλα όσα συμβαίνουν κι ας αφήσει κατά μέρος την φουμαρολογία! Δεν είναι ανάγκη να τρέχει στο Καστελόριζο και να μιλάει για Οδύσσεια και για Ιθάκη. Γνωρίζει λέει το δρόμο για την Ιθάκη, τον έχει χαρτογραφήσει! Παραμύθια της Χαλιμάς γνωρίζει…

● Θα πρέπει να μας λέει για πιστόλια στο τραπέζι και άλλες ανοησίες για να καταλάβουμε την πραγματικότητα; Η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Ο λαός αυτός, πάνω απ’ όλα, χρειάζεται ένα στήριγμα. Κι αν αυτό το στήριγμα δεν το βρει από την κυβέρνηση, τότε πού θα το βρει; Αν δεν του το προσφέρει η κυβέρνηση, ποιος θα του το δώσει;

● Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πέρα από την πολιτική και ύπουλη φρασεολογία του Γιώργου Παπανδρέου, περί «Μηχανισμών στήριξης», περί «μαξιλαριού» του ΔΝΤ και άλλα ευτράπελα, ο κόσμος έξω βλέπει ότι εδώ υπάρχουν μόνον πέτρες, σκληρές, που κατρακυλάνε απ’ το βουνό. Αλλά κανονίστε, μην και αυτές οι πέτρες στο τέλος αλλάξουν κατεύθυνση κύριοι της κυβέρνησης και βρεθείτε να τις αποφεύγετε!

● Δεν θέλει φιλοσοφία να καταλάβεις τι συμβαίνει έξω στην αγορά. Στην πραγματική αγορά. Εκεί που ο κοσμάκης δυσανασχετεί για το μεροκάματο, εκεί που ο κόσμος ματώνει για 100 ευρώ. Και ο κόσμος αυτός είναι γύρω μας, είναι όλοι εμείς. Η αγορά αλλάζει τρόπο ζωής, προσπαθεί να επιβιώσει. Μεταβάλλεται. Το θέμα είναι ποιος και πώς θα επιβιώσει τελικά.

● Ήδη, καταστηματάρχες της πόλης, έχουν αρχίσει και ζητούν μείωση των ενοικίων που ήδη πληρώνουν προς τους ιδιοκτήτες. Η αλήθεια είναι, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είχε παραγίνει το κακό. Τα ενοίκια σε καταστήματα κυρίως γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, έχουν φτάσει σε παράλογα ποσά. Σήμερα όλα αυτά τα μαγαζιά αντιμετωπίζουν προβλήματα.

● Κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζήτησαν μείωση των ενοικίων τους και την πέτυχαν. Έστω και ένα – δυο κατοστάρικα. Ψάχνεις για να ενοικιάσεις σπίτι, και βλέπεις ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι όπως παλαιότερα. Δεν υπάρχει πλέον ακατέβατη τιμή. Το έχω 250 ευρώ, σου λέει, όμως σου διευκρινίζει αμέσως: μπορούμε να κάνουμε όμως κάτι καλύτερο. Πριν ακόμα ο υποψήφιος ενοικιαστής ζητήσει καλύτερη τιμή!

● Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο μάλιστα, είναι καλύτερο. Δείχνει ότι οι τιμές σε κάποια επίπεδα της αγοράς αρχίζουν κι αλλάζουν προς τα κάτω. Όμως αυτό σημαίνει ότι το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά είναι σαφώς λιγότερο απ’ ό,τι ήταν πριν. Αυτή είναι η διαφορά. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε και άλλες μειώσεις, σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και άμεσης ανάγκης.

● ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν κατάλαβα γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να πάει στο Καστελόριζο για να εξαγγείλει την επίσημη προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Δεν τόλμησε να βγει σε εθνικό διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, για να μιλήσει για μια τόσο δύσκολη στιγμή. Προφανώς, προσπαθεί να υποβιβάσει την σοβαρότητα της κατάστασης κι αυτό δεν είναι προς τιμήν του.

● Στο υπουργικό συμβούλιο της 19 Μαρτίου 2010, έλεγε ο ίδιος: «Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια και με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε … υπό αυτούς τους όρους η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν, ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ούτε από το διεθνές νομισματικό ταμείο…»

● Τα παραπάνω λόγια, τα είπε στην αρχή του υπουργικού συμβουλίου. Λίγα λεπτά αργότερα, στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι η Ελλάδα ζητεί από τους εταίρους της να βάλουν το πιστόλι στο τραπέζι, να ετοιμάσουν μια λύση για την περίπτωση που θα χρειαστεί, και κατέληξε: «Δεν θέλουμε το ΔΝΤ, αλλά αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσουμε»!!!

● Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ μιλούσε για «κόκκινες γραμμές» που θα έθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν γνωρίζω αν τις έθεσε, αλλά και αν τις έθεσε, αυτές έχουν σπάσει όλες. Και τώρα ετοιμάζονται να σπάσουν οι «κόκκινες γραμμές» που η χώρα έχει ορίσει για το Αιγαίο. Οι φήμες των τελευταίων ημερών είναι διάχυτες:

● Φημολογείται ότι θα αναλάβουν αμερικανικές, τουρκικές και ελληνικές εταιρείες την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αιγαίου, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια και ότι η κάθε χώρα θα λαμβάνει το 20% των εσόδων. Σημειώστε το… και μην πείτε ότι δεν το είχαμε γράψει!

● Παίζεται σκληρό και χοντρό παιχνίδι! Διαμοιράζουν τα ιμάτια της χώρας, της Ελλάδας και του Ελληνισμού!
[ΑΠΟ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ