Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Κοίτα να δεις με τι ασχολούνται οι άνθρωποι: ψάχνουν να βρουν την πόσθη του Ιησού!!!

Τι απέγινε η περιτομή του Ιησού;


Η Βίβλος του Χριστιανισμού κάνει λόγο για περιτομή του Ιησού οχτώ μόλις μέρες μετά την γέννησή Του. Η πληροφορία αυτή στάθηκε αφορμή μιας διαμάχης μελετητών του μεσαίωνα οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή γνώμη για την τύχη του κομματιού δέρματος που αφαιρέθηκε κατά την περιτομή (πόσθη).

Τους μελετητές απασχόλησαν ερωτήματα όπως το που βρίσκεται η πόσθη- στη γη ή στον ουρανό; "Ακολούθησε" Τον Ιησού όταν Εκείνος ανεστήθη στους ουρανούς ή πήγε εκεί ανεξάρτητα από τον ίδιο τον Ιησού; Είναι σαφές ότι οι γενετιστές θα μπορούσαν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα για το dna του Χριστού, αν είχαν στη διάθεση τους ένα κομμάτι από το σώμα του!

Αν όλα αυτά ακούγονται ανατρεπτικά έως και προσβλητικά για την θρησκεία, σημειώστε ότι δημοσιεύτηκαν στην «Επιθεώρηση Ουρολογίας», με τίτλο άρθρου «Η περιτομή του Ιησού Χριστού» και αποτέλεσαν αντικείμενο προβληματισμού πολλών επιστημόνων!

Η άποψη ότι η πόσθη παράμενε στη γη φαίνεται πως επικράτησε, αφού 21 μεσαιωνικές εκκλησίες και αβαεία υποστήριζαν πως την είχαν στην κατοχή τους Μάλιστα αναφέρεται πως η Αγία Αικατερίνη της Σιένας φορούσε στο δάχτυλο της την πόσθη του Ιησού ως δαχτυλίδι.

Η αυστριακή Άγκνες Μπλανμπεκιν που έζησε από το 1244 ως το 1315 υιοθέτησε διαφορετική άποψη. Παθιάστηκε τόσο πολύ με την Θεία πόσθη, κάνοντας συχνά λόγο για την αιμορραγία και τον πόνο που υπέφερε ο Ιησούς κατά την διάρκεια της επέμβασης. Έπειτα ο Ιησούς της αποκάλυψε ότι τόσο ο Ίδιος όσο και η πόσθη αναστήθηκαν συγχρόνως στον ουρανό το Πάσχα. Εξαιτίας των ισχυρισμών της, η εκκλησία απαγόρεψε οποιαδήποτε αναφορά στα λεγόμενα της!

2 σχόλια:

  1. Είναι αυτό που λέμε "κυριολεκτικά γτπ" το θέμα ή μόνο εγώ το νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω, ναι, ακριβώς έτσι είναι! Θα έλεγα να τους έδινα τη δική μου... αλλά ο γιατρός μου δεν μ' άφησε να την κρατήσω... χαχαχα! Σωστά το νομίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ