Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Όλα στην πυρά!



Όλα στην πυρά!
Φεύγοντας από το Υπουργείο Υγείας ο πρώην υφυπουργός κ. Σαλμάς, ανακοίνωσε ότι οι διαβητικοί θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν πλέον τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου. Σίγουρα μια μεγάλη απόφαση για τους διαβητικούς, αφού η καθημερινή ανάγκη μέτρησης του σακχάρου, μπορεί να προλάβει πολλές εξελίξεις σε μια ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους.
Όμως, πίσω από αυτή την … καλή είδηση, υπήρχαν και άλλες στο χώρο της συνταγογράφησης, καθώς από εδώ και πέρα, οι διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ασθενείς θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και έπειτα από εγκρίσεις, ενώ τα φάρμακα μπαίνουν σε νέους κανόνες. Μεταξύ αυτών, οι ασθενείς δεν θα μπορούν να παίρνουν όποια φάρμακα επιθυμούν, εάν αυτά δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην ασθένεια από την οποία πάσχουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υιοθετούνται 4 θεραπευτικά πρωτόκολλα σε πρώτη φάση, που αντιστοιχούν σε 4 θεραπευτικές κατηγορίες – ασθένειες. Για κάθε κατηγορία προβλέπονται και συγκεκριμένα φάρμακα που θα μπορούν να χορηγούν οι γιατροί. Σε περίπτωση που θα πρέπει να συνταγογραφηθεί ένα επιπλέον σκεύασμα που μπορεί να αφορά ακόμη και παρενέργειες ή συνοδό νόσημα που επηρεάζεται από τη βασική ασθένεια, ο ασθενής θα πρέπει όπως όλα δείχνουν να το πληρώνει από την τσέπη του. Ερώτημα παραμένει τι θα γίνεται στις περιπτώσεις που ένα φάρμακο δεν απευθύνεται στη βασική ασθένεια του ασφαλισμένου είναι όμως απαραίτητο για τη θεραπεία του. Ο ασθενής θα περνά από ειδική επιτροπή εγκρίσεων ή θα καλύπτει πλήρως το κόστος. 
Και όλα αυτά, στο πλαίσιο ότι οι γιατροί συνταγογραφούσαν ανεξέλεγκτα διάφορα φάρμακα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι, αντί να διορθώσουν, ως οφείλουν να κάνουν, την  υπερσυνταγογράφηση, τελικώς τα κόβουν για όλους και ανάμεσα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Όλοι και όλα στην πυρά… Αφού δεν μπορούμε να διορθώσουμε και να πιάσουμε τους μπαταξήδες γιατρούς, τότε να καούν όλοι οι ασθενείς που έχουν πρόβλημα!
Το ίδιο έκαναν και με τις συντάξεις εκείνων των γερόντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που τους έδιναν μια συνταξούλα 300 ευρώ, ένα ελάχιστο επίδομα ζωής και επιβίωσης, αφού δεν μπορούσαν να έχουν μόνιμη σύνταξη στην Ελλάδα! Επειδή κάποιοι αετονύχηδες μπορούσαν να εκμεταλλεύονται το νόμο και να κλέβουν το δημόσιο, το έκοψαν για όλους και τελείωσε! Είναι η λογική: πονάει κεφάλι, κόβεις το κεφάλι!

Πολύς λόγος φυσικά και για τα γενόσημα… και αξίζει να αναφέρουμε το ανεκδοτάκι που κυκλοφορεί! Γιατρός και αναισθησιολόγος στο χειρουργείο, ο ασθενής στο χειρουργικό τραπέζι! Ρωτάει ο αναισθησιολόγος τον γιατρό:
- Να δώσουμε ορίτζιναλ αναισθητικό ή γενόσημο;
Και ο γιατρός απαντά: - Γενόσημο, τι να κάνουμε; Ανάθεμα στην κρίση…
Και ο αναισθησιολόγος χαϊδεύοντας το κεφάλι του ασθενούς χορηγεί: «Νάαανι νάαανι νάαανι νάαανι, το αγόρι μου να κάνει… κι όπου το πονεί να γιάνει…»

Κόβουν συνεχώς…
Η λογική για να γεμίσουν τα υποτιθέμενα ταμεία, είναι να κόβουν συνεχώς χρήμα από την κοινωνική πολιτική. Πέρα από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και τους απίστευτους φόρους που όλοι τρέχουμε να πληρώσουμε κάθε λίγο και λιγάκι, τα χαράτσια της ΔΕΗ και άλλα, επιμένουν να κόβουν και επιδόματα στήριξης των παιδιών από τις οικογένειες. Τώρα, κόβουν τα Ειδικά Επιδόματα Τριτέκνων και Πολυτέκνων καθώς και το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων από τρίτεκνες, πολύτεκνες μητέρες και οικογένειες καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή κάποιο άλλο βοήθημα και ξεπερνούν τα υφιστάμενα, ασφυκτικά εισοδηματικά όρια. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία με τον υπουργό Οικονομικών να… αναρωτιέται για τις αντιδράσεις βουλευτών ακόμη και της ΝΔ και να κάνει για μια ακόμη φορά «κουρελόχαρτο» το Σύνταγμα αγνοώντας την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία είχε αποφανθεί ότι το εν λόγω μέτρο είναι αντισυνταγματικό.
Το «έγκλημα» του νέου αντικοινωνικού μέτρου το οποίο υπερασπίστηκε ο κ. Γ. Στουρνάρας, καταργώντας με βάση το περιεχόμενο της γνωμοδότησης της επιστημονικής επιτροπής, για μια ακόμη φορά, την έννοια του «Κράτους Δικαίου» (αλήθεια, με τη λίστα Λαγκάρντ πόσους έχει καλέσει από τους υπόπτους για εξέταση;), «κρύβεται» πίσω από μια μικρή λεπτομέρεια που εμπεριείχε η σχετική διάταξη: Όπως αναφέρεται στη σχετική παράγραφο του νομοσχεδίου το οποίο αποτελεί έναν ακόμη «μνημονιακό» νόμο του ελληνικού Κράτους, από εδώ και στο εξής τα εν λόγω επιδόματα θα δίνονται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που καθορίστηκαν πέρυσι και στα οποία θα λαμβάνεται υπόψη, πλέον, ότι το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα αλλά το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος!

Γονική παροχή!
Στην Ελλάδα, είναι σύνηθες το φαινόμενο, το παιδί να ακολουθεί τη δουλειά του πατέρα. Να κληρονομεί για  παράδειγμα το μαγαζί, ή να γίνεται κι αυτός εκπαιδευτικός, ή να γίνεται γιατρός κτλ. Όχι ότι είναι κακό, όμως όλοι δεν κάνουν για την ίδια δουλειά! Αυτό βέβαια μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη επίπτωση στην κοινωνία, όμως έχει επίπτωση στις ζωές όλων μας, όταν αυτοί οι άλλοι είναι γόνοι πολιτικών που χρόνια ολόκληρα κυβερνούν τον τόπο. Μ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζονται τα λεγόμενα «πολιτικά τζάκια», συνεχίζουν να κυβερνούν με τις ίδιες λάθρες λογικές και πελατειακές σχέσεις και συνεχίζουν  να υφαρπάζουν τις ελπίδες από τον τόπο. Η κόρη του Κεφαλογιάννη, ο γιος του Βαρβιτσιώτη, η κόρη και ο γιος του Μητσοτάκη, η κόρη του Γεννηματά, ο γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ανιψιός του τάδε και πάει λέγοντας! Το έχουμε ξαναγράψει, αξίζει να το ξαναλέμε. Όχι μόνο γονική παροχή… τσιφλίκι κανονικό κι ας ψηφίζει ο κόσμος!!!

Περονόσπορος…
Το γράψαμε και χθες… Τελικά, είναι να μην έρθει κάποιος στην Ελλάδα… είτε το ’χε το κακό το μάτι το Μητσοτάκη, είτε το ’χει ο Σαμαράς, εδώ κάτι συμβαίνει. Μόλις ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος της Cosco, ο Κινέζος Γουέι Τζιαφού ή άλλως κάπτεν Γουέι, ήρθε στην Ελλάδα και βραβεύθηκε μάλιστα, όταν γύρισε στην Κίνα απολύθηκε… εξαναγκαζόμενος σε παραίτηση! Θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις ζημιές που παρουσίαζε την τελευταία διετία η ναυτιλιακή εταιρεία. Και ήθελε να κάνει την Ελλάδα Κίνα… λέγοντας ότι του θυμίζουμε την χώρα του όπως ήταν πριν από 30 χρόνια!!! Αφού δεν έρχονται οι επενδύσεις και οι επενδυτές… στο τέλος ούτε επισκέπτες θα έρχονται… θα φοβούνται οι άνθρωποι!

Αναρωτιούνται…

Αναρωτιούνται ορισμένοι εις τας Ευρώπας, γιατί εφόσον οι ΗΠΑ ελέγχουν και παρακολουθούν όλο τον πλανήτη και όλο τον κόσμο, πώς δεν μπόρεσαν να προλάβουν τους βομβιστές της Βοστώνης και πώς δεν τους είχαν ήδη συλλάβει αφού προφανώς τους παρακολουθούσαν και πώς δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την επίθεση και πώς δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν Αμερικανούς πολίτες! Και χρεώνουν την αμερικανική κυβέρνηση με μια γκάφα… Και ποιος σας είπε βρε παλικάρια ότι είναι όντως γκάφα και ότι όντως ήθελαν να τους σταματήσουν; Και ποιος σας είπε ότι δεν τους συνέφερε να σκάσει μια βομβίτσα εντός των ΗΠΑ; Άλλωστε, με το να χάσεις πέντε ψυχές, μπορεί να σώσεις κάποιες χιλιάδες!!! Έτσι δεν προπαγανδίζουν οι σχετικές ταινίες του Χόλυγουντ;
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ