Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ημεροδείκτης


Γεγονός… Ο στρατός της Αιγύπτου που έριξε τον ισλαμιστή Μόρσι, διαβεβαίωσε ότι ο λαός έχει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, εφόσον δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Άρα, ο στρατός εγκρίνει ειρηνικές διαμαρτυρίες υπέρ του Μόρσι! Τι γενναιοδωρία!!!


Από το κακό στο χειρότερο!
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Οι εργαζόμενοι μέσω των σωματείων τους, καταγγέλλουν ότι πλέον το Νοσοκομείο βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας κάποιας κλινικής του, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Χαλυβίδης, η 4η Υ.ΠΕ. αρνείται να προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και για το υπόλοιπο του 2013 δεν υπάρχουν χρήματα. Σα να μην είναι αρκετό αυτό ζητούν από το ΔΣ του Νοσοκομείου να προχωρήσει στην έγκριση προϋπολογισμού για το 2014 μειωμένου κατά 1 εκ. ευρώ στα 7.2 εκ. Ευρώ.
Μαθηματικά πλέον μας οδηγούν με βεβαιότητα στο κλείσιμο.
Πριν από δύο περίπου μήνες, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου είχε ζητήσει ακρόαση από το δημοτικό συμβούλιο Δράμας. Όπου τέθηκε να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Ο ίδιος ο δήμαρχος είχε παραδεχθεί τότε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά και ότι δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα για την χρηματοδότηση. Είχε ζητηθεί μάλιστα να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη όλων των φορέων του νομού, ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς την κεντρική εξουσία και το Υπουργείο Υγείας. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Προχθές, ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας να συγκαλέσει το άτυπο συντονιστικό όργανο του νομού με τους αρμόδιους φορείς και να συζητηθεί το θέμα. Σήμερα (χθες) Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον, δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα. Το πρωί χθες, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σε δηλώσεις του για το Νοσοκομείο Δράμας, είπε ότι «είναι ώρα να δράσουμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο το Νοσοκομείο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην Υγεία».
Τα μαντάτα από το μέλλον προφανώς δεν είναι καλά. Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, φέρεται αποφασισμένος να συγχωνεύσει και να κλείσει ακόμα, Νοσοκομείο που δεν μπορούν να «προσαρμοστούν» ή να λειτουργήσουν στις νέες οικονομικές μνημονιακές συνθήκες. Η ίδια η κυβερνητική πολιτική, οδηγεί τα Νοσοκομεία της χώρας στη μιζέρια. Μειώνει συνεχώς τους προϋπολογισμούς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία τους. Δεν προσλαμβάνεται νέο προσωπικό και το υφιστάμενο παραμένει πολλές φορές απλήρωτο, χωρίς τις εφημερίες ή τις υπερωρίες του και αρκετοί φεύγουν στην σύνταξη. Αποτέλεσμα η μειωμένη λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών. Στόχος; Η μιζέρια και απαξίωση των Νοσοκομείων, όπως αυτό της Δράμας. Που λειτουργούσε όπως λειτουργούσε, με τα προβλήματά του, με τις δυσκολίες του, αλλά μέχρι σήμερα κατάφερνε να λειτουργεί. Από εδώ και πέρα, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί, χωρίς το κλείσιμο κάποιας κλινικής του!
Η πλειοψηφία των φορέων της Δράμας που μπορούν να  πιέσουν προς την κεντρική εξουσία, όλοι οι Δήμοι με τον πρωτεύοντα ρόλο του κεντρικού Δήμου Δράμας, η αντιπεριφέρεια, το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο, μπορεί να δείχνουν μεν διάθεση στα λόγια να «κάνουν κάτι», όμως από έργα ούτε ένα δράμι… Τίποτα επί του πρακτέου! Σιωπή βαθιά και νυχτωμένη.
Εκείνο που με τρομάζει περισσότερο, είναι οι συνήθεις φράσεις που λένε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ξανθόπουλος και ο δήμαρχος κ. Χαρακίδης: Αν και βλέπουμε τις δυσκολίες και θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν είμαστε αρμόδιοι… Τι θα πει αυτό; Όσο … αναρμόδιοι και αν είστε, πρέπει να βρείτε τρόπους να πιέσετε την κεντρική εξουσία! Ακόμα κι αν βάλετε φωτιά στα λάστιχα στους δρόμους!!! Δεν είστε εκλεγμένοι για να είστε αναρμόδιοι και να διεκπεραιώνεται γραφειοκρατικές διαδικασίες! Κάντε κάτι, τώρα!!!

Αξιοποίηση χειμάρρου Μοναστηρακίου
Η Οικολογική Κίνηση Δράμας, ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της Οικολογικής Κίνησης Δράμας στη οδό Χατζηανέστη 13, η παρουσίαση της μελέτης «Πρόταση-αξιοποίηση του χειμάρρου Μοναστηρακίου  στον αστικό ιστό της Δράμας». Η προκαταρκτική φάση της μελέτης ολοκληρώθηκε με την στήριξη της Raycap, όπως αναφέρθηκε και στην εφημερίδα της Οικολογικής «Καλημέρα κυρά-Γη».

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
Ξεκίνησε από χθες Παρασκευή 5 Ιουλίου, η καταβολή αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ. Η καταβολή των ποσών θα γίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.985 παραγωγών και ανέρχονται σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν εκκαθαρίσεις για τα έτη 2012-2013. Για τη Δράμα, πρόκειται να καταβληθεί το ποσό των 4.572,68 ευρώ. Η Καβάλα θα πάρει 1.960,06 ευρώ. Η Ξάνθη 3.335, 87 ευρώ. Η Ροδόπη 38.919,01 ευρώ. Ο Έβρος 134.118,57 ευρώ και οι Σέρρες 3 1.353,35 ευρώ.

Απάτη σε ανέργους
Σπείρα, είχε στήσει ολόκληρη απάτη γύρω από ανέργους. Δύο γυναίκες, είχαν στήσει μια κομπίνα και κατάφεραν να εξαπατήσουν μια γυναίκα και έναν άντρα, ότι θα τους βρουν εργασία, με την προϋπόθεση όμως, ότι έπρεπε πρώτα να πληρώσουν… Κατάφεραν έτσι να τους αποσπάσουν συνολικά 41.000 ευρώ. Μετά από καταγγελία οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν. Το θέμα είναι ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, κανείς δεν μπορεί να σου υποσχεθεί δουλειά. Και μόνο ότι τους ζητούσαν χρήματα, θα έπρεπε να ψυλλιαστούν και να μην τα δώσουν και να απευθυνθούν άμεσα στην Αστυνομία. Καμία συνάντηση μην επιχειρήσετε να κάνετε με κανέναν, αν δεν γνωρίζετε ποιος ακριβώς είναι και σε ποια επιχείρηση εργάζεται. Άλλωστε, οι δουλειές… δεν κλείνονται ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω ραντεβού σε μπαράκια και καφενεία!!! Πέρα από τους απατεώνες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, χρειάζεται και λίγη λογική… όσο απελπισμένοι και αν είμαστε!

«Είμαι θύμα του μνημονίου»

Δυστυχώς, οι Έλληνες συνεχίζουν να αυτοκτονούν εξαιτίας της κρίσης κι ας προσπαθεί ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να κρύψει τα νούμερα ή να απαξιώσει τις αυτοκτονίες. Υπάλληλος του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του Ωδείου. «Είμαι θύμα του μνημονίου αλλά και άστοχων ενεργειών μου. Μπαίνουμε σε έναν χειμώνα που θα διαρκέσει χρόνια…», έγραφε σε σημείωμα που άφησε. Ο 53χρονος, δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την οικονομική εξαθλίωση την οποία υπέστη και δεν μπορούσε να ζήσει με 600 ευρώ το μήνα, καθώς δεν είχε να πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού. «Πώς να σκεφτεί κανείς με άδειο στομάχι. Είμαι σε κινούμενη άμμο», έγραφε στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του και ήταν γεμάτο αίματα. Το σημείωμα του αυτόχειρα, είναι γροθιά στο στομάχι, καθώς περιγράφει με τα πιο ζοφερά χρώματα της κατάστασή ενός εκ των εκατομμυρίων Ελλήνων που αυτή την περίοδο διαβιούν δύσκολα, προσπαθώντας απλώς να υπάρχουν! Όσο για τους πολιτικούς μας… φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ