Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ανοίγουν Κερκόπορτες ...


Ανοίγουν Κερκόπορτες με την προβολή των τουρκικών σίριαλ, που δεν θα μπορούν να κλείσουν ποτέ!




Η σύγχρονη Λυσιστράτη του Τόγκο, αρχηγός της γυναικείας πτέρυγας του συνασπισμού «Ας σώσουμε το Τόγκο», Ιζαμπέλ Αμεγκάνβι κάλεσε τις γυναίκες να απέχουν από το σεξ από τη Δευτέρα και για μία εβδομάδα, με σκοπό να ασκήσουν πίεση στους άνδρες ώστε να δράσουν ενάντια στον «πρόεδρο» Φορέ Γκνασιγκμπέ.




Ερωτική αποχή στο Τόγκο!
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ του Τόγκο ρίχνουν στην μάχη εναντίον της κυβέρνησης, ρίχνουν ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα που διαθέτουν και απαιτούν πλέον την αποχώρηση του προέδρου της χώρας από την εξουσία. Αρνούμενες στους άνδρες το σεξ, υποστηρίζουν την καμπάνια για την απελευθέρωση των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης που συνελήφθησαν κατά τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Απεργία στο σεξ για μια εβδομάδα. Ένας τρόπος όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων για να πείσουν τους άντρες τους να εντείνουν την αντίσταση και τις προσπάθειες τους ενάντια στην κυβέρνηση. Οι γυναίκες που συμμετέχουν στην καμπάνια της αντιπολίτευσης, ακολουθούν το παράδειγμα των γυναικών της Λιβερίας που  το 2003 απείχαν για εβδομάδες από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», σε μια μορφή διαμαρτυρίας για να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις της χώρας να εργαστούν για την ειρήνη. «Θα κρατήσουμε την απεργία για όσο καιρό τα παιδιά μας θα βρίσκονται στη φυλακή. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να τα απελευθερώσουμε» δηλώνει μια μητέρα συλληφθέντα στις πρόσφατες ταραχές.
Πάντως ο αντρικός πληθυσμός της χώρας δεν έχει ακόμα πεισθεί για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μορφής διαμαρτυρίας. Ακόμα και τα μέλη της αντιπολίτευσης έχουν τις αμφιβολίες τους, με στέλεχος της να δηλώνει στην διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης. «Μια εβδομάδα είναι πολύ. Ας το κάνουμε καλύτερα για πιο λίγες μέρες, για δύο». Για να ξεσπάσουν σε γέλια όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Αυτό όμως που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλα, είναι ότι στην Ελλάδα η είδηση αναφέρθηκε χωρίς να γίνει η ελάχιστη αναφορά στη Λυσιστράτη. (Μόνο το «ΒΗΜΑ» αναφέρθηκε σ’ αυτό). Πρόκειται για την γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, όπου οι γυναίκες της αρχαίας Αθήνας, με επικεφαλής την Λυσιστράτη, την Κλεονίκη, την Μυρρίνη και την Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, κηρύσσουν ερωτική αποχή με σκοπό να σταματήσει ο μεγάλος Πελοποννησιακός Πόλεμος.
Το σχέδιο της Λυσιστράτης συμπεριλάμβανε και την κατάληψη της Ακρόπολης από ηλικιωμένες γυναίκες, καθώς εκεί βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο των δημοσίων χρημάτων με τα οποία επιδοτούνταν οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Η μεγαλοπρέπεια της προπαγάνδας!
ΑΠΟ ΤΑ βιβλία της Ρεπούση με την … ολίγον παραποιημένη Ιστορία της Σμύρνης, ή τουλάχιστον με την διαστρέβλωση των γεγονότων, όταν οι Έλληνες περίμεναν συναθροισμένοι στο λιμάνι της Σμύρνης τα πλοία, χωρίς να γίνεται αναφορά στη μεγάλη φωτιά της Σμύρνης, στις σφαγές των Ελλήνων κτλ., μέχρι τις επιστολές των λεγόμενων Τούρκων της Δυτικής Θράκης που απαιτούν (κατά κυριολεξία), την εξομάλυνση της ελληνικής Ιστορίας σε σχέση με την Τουρκία, φτάσαμε στα τουρκικά σίριαλ που έχουν καταλάβει ολοκληρωτικά πλέον την ελληνική τηλεοπτική ζώνη.
Και τώρα, ο μεγαλοπρεπής εφοπλιστής Μίνωας Κυριακού, το μεγάλο αφεντικό του ΑΝΤ-1, ξεκινάει να προβάλλει ένα από τα πλέον προπαγανδιστικά σίριαλ της τουρκικής τηλεοπτικής βιομηχανίας. Τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή». Ουσιαστικά πρόκειται για μια πατσαβούρα, κυριολεκτικά, της νέο-οθωμανικής προπαγάνδας, αφού αντιμετώπιση ακόμα και τις μεγάλες διαμαρτυρίες πολλών Τούρκων, επειδή το σίριαλ επικεντρώνεται κυρίως στις ερωτοδουλειές του Σουλεϊμάν!
Πέρα απ’ αυτό, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής (1494-1566), ήταν ο δέκατος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1520-1566). Κατά τη βασιλεία του η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε τη μέγιστη γεωγραφική της έκταση και στο απόγειο της δύναμής της. Στην βασιλεία του, κατέλαβε το Βελιγράδι, τη Ρόδο, την Ουγγαρία, την Τρανσυλβανία, την Σλοβενία, τη Μολδαβία, την Ευρώπη, το Κουρδιστάν, τη Μεσοποταμία, τη Γεωργία στην Ασία, την Τύνιδα, το Αλγέρι στην Αφρική.
Τι μας περιμένει ακόμα να δούμε από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια που ενδιαφέρονται μόνο για την είσπραξη χρήματος και αδιαφορούν πλέον αν αλώνουν την χώρα τα τουρκικά σίριαλ; Μένει να δούμε την ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή και την Άλωση της Πόλης σε τουρκική έκδοση; Ή μήπως μένει να δούμε το πώς ο Κεμάλ Ατατούρκ έγινε ο σφαγέας των Ελλήνων; Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση ενδιαφέρεται μόνο για το αν βωμολοχούν ο Λαζόπουλος και ο Κανάκης;
Αλλά από ποια Πολιτεία περιμένουμε να ενδιαφερθεί; Από αυτήν που οι βουλευτές της διορίζουν αβέρτα τους συγγενείς τους; Μετά την Κύπρο, τα Ίμια, τις «γκρίζες ζώνες», την προδοσία του Οτσαλάν και άλλα, ο Ελληνισμός ζει την μεγαλύτερη πολιτιστική άλωση από την Τουρκία. Αφού κάποιοι εκ των ένδω ανοίγουν συνεχώς Κερκόπορτες, όπως έκαναν το 1453 κάποιοι άλλοι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες!

Κοινωνικό Παντοπωλείο
ΣΤΑ σκαριά βρίσκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Δράμα, που πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει από τον Δήμο. Αν και πρέπει να πούμε ότι άργησε αρκετά να ξεκινήσει μια τέτοια ιδέα και στην πόλη της Δράμας, παρ’ όλα αυτά καλοδεχούμενο φυσικά και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει όπως πρέπει τους δικαιούχους του.
Για το λόγο αυτό, ήδη, ο Δήμος Δράμας προχώρησε σε προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης (σίτισης) για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προϋπολογισμού 89.789,57 ευρώ. Εν αναμονή λοιπόν!

Απορίες!
ΓΙΑΤΙ τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, που κόπτονται για την ενημέρωση, δεν έδειξαν την επέλαση των φανατικών ισλαμιστών Πακιστανών στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας και στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη; Κρατώντας πακιστανικές σημαίες, φωνάζοντας ακατάληπτα συνθήματα και παίζοντας από τα μεγάφωνα ανατολίτικους αμανέδες, μερικές χιλιάδες Πακιστανοί, έκαναν έφοδο στο Σύνταγμα, κυριολεκτικά, ενώ αργότερα έκαναν και πορεία στους δρόμους της Αθήνας. Γιατί τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν τίποτα απολύτως από τη διαδήλωση αυτή που έγινε πριν από μερικές ημέρες; Και γιατί ακόμα και οι εφημερίδες την αποσιώπησαν; Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και το μέλλον της χώρας μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ