Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

... "είμαστε Έθνος ανάδελφον"!

Ή μήπως ανάδελφων...


Δεκαέξι μέρες σε διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που τα στελέχη του ταλανίζονται ανάμεσα στη χρεοκοπία ή μη χρεοκοπία και κοντεύει να κηρυχτεί «εμφύλιος» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν, ο ίδιος, προσπαθεί να στήσει την ομπρελίτσα του! Εδώ, εκεί, παραπέρα…



Αχμέτ Βακάς
ΧΡΟΝΙΚΑ προηγήθηκε των γεγονότων με τη μεγάλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο. Πρόκειται για τον Πακιστανό που «δράκο», που κακοποίησε βάναυσα ένα 15χρονο κορίτσι στη Χρυσή Ακτή. Είχε καταθέσει αίτηση ασύλου δηλώνοντας Αφγανός, θύμα πολέμου. Κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και πουλούσε λαθραία προϊόντα, ενώ είχε δώσει και συνέντευξη σε πακιστανική εφημερίδα μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε παράνομα τα σύνορα.
Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Daily Times" του Πακιστάν, για να συγκεντρώσει το ποσό που του ζητούσαν οι δουλέμποροι, πούλησε γη της οικογένειάς του και ζήτησε από τον αδελφό του να δανειστεί από συγγενείς και φίλους ώστε να τον βοηθήσει οικονομικά.
Τελικά, κατέληξε να δουλεύει κάπου στην Πάρο, όπου για ακατανόητους λόγους, έφτασε στο σημείο να κακοποιήσει βάναυσα την 15χρονη. Αυτό που μέχρι στιγμής μαθεύτηκε, ήταν ότι ήθελε να της πάρει το κινητό της τηλέφωνο! Σε σχέση με τον επόμενο, Τάσο Θεοφίλου, η φωτογραφία του δεν έτυχε δημοσίευσης από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Πακιστανός ή όχι, η πράξη του είναι από τις χειρότερες που θα μπορούσε να διαπράξει ένας άνθρωπος!

Τάσος Θεοφίλου
Ο ΛΗΣΤΗΣ τράπεζας και δολοφόνος ενός αθώου ταξιτζή, στην Πάρο. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τελικά τον παρακολουθούσε εδώ και χρόνια, καθώς συνδεόταν με μια γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς» στο Αγρίνιο. Αργότερα συνδέθηκε και με τη «Σέχτα Επαναστατών», η οποία μοιάζει να εξαφανίστηκε αιφνιδιαστικά, όπως ακριβώς είχε εμφανιστεί. Τον συνδέουν ακόμα και με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλα.
Μετά την σύλληψή του για την ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο, ανακαλύφθηκε ένα κρυφό διαμέρισμα που κρατούσε στην Λαμία, όπου ετοίμαζαν νέα ληστεία. Σκοπός των ληστειών ήταν η χρηματοδότηση των τρομοκρατικών τους ενεργειών. Πρόκειται για έναν απόφοιτο Θεολογίας, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερη ενασχόληση με τα σόσιαλ μίντια στο διαδίκτυο, face book, twiter κτλ.
Με ένα μπλε ποδήλατο με λευκό παγουράκι και μικροκάμερα στη σέλα, έκανε βόλτες γύρω από τους δρόμους τράπεζας στη Λαμία, κάνοντας καταγραφή του χώρου για μελλοντική ληστεία. Οι γονείς του δήλωσαν στους δημοσιογράφους: «Σταματήστε να τηλεφωνείτε. Δεν κάνουμε άλλες δηλώσεις».

Νίκος Δένδιας
ΕΠΙ των ημερών του, επανήλθε ο τίτλος: Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με αυτό που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου: Προστασίας του Πολίτη. Έτσι, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ενώ δηλώνει ότι η λύση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους, παρ’ όλα αυτά τονίζει: «Δεν είμαι μάγος και γνωρίζω ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα».
Η αλήθεια ότι του «έκατσαν» δύσκολες μέρες, καθώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αλλά είναι γι’ αυτόν μια καλή ευκαιρία, να ασχοληθεί με την τρομοκρατία και τις διάφορες οργανώσεις της στην Ελλάδα. Μοιάζει να ακολουθεί τη δόξα του προκατόχου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη… αλλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
Τα λάθη των μελών των διαφόρων εξτρεμιστικών ομάδων που επιβιώνουν στη χώρα, μπορεί να τον φέρουν στο σημείο να φτάσει μέχρι και την εξάλειψή τους, έστω για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, οργανώσεις όπως οι «Πυρήνες της Φωτιάς», η «Σέχτα Επαναστατών» και άλλες, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Και όσα κεφάλια και αν κόψεις από την Λερναία Ύδρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Όμως, αυτή την εποχή, το μεγάλο στοίχημα παίζεται στο μεταναστευτικό. Οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στη χώρα αυξάνονται καθημερινά. Η επινόηση των επιχειρήσεων «σκούπα» με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» (τρομάρα μας…), δεν δείχνει να φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα!

Νίκος Κακλαμανάκης
Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ Ολυμπιονίκης μας, κάνει μια απίστευτη καταγγελία, ότι το 1988 αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ… δια χειρός Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ισχυρός άντρας της χώρας, είχε δώσει εντολή να προτιμηθεί ένας αθλητής, τον οποίο ο Κακλαμανάκης είχε κερδίσει σε 13 από 14 προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Όπως ισχυρίζεται ο Νίκος Κακλαμανάκης: «Το έμαθα πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τότε τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, πριν πεθάνει, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου ήταν εντολή Τσοχατζόπουλου. Ακούστηκε πως ο Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή».
Στην κορύφωση της καριέρας του Κακλαμανάκη, εμφανίστηκε ένας άνδρας και... «απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Στο Σίδνεϊ δεν απέδωσα και αυτό ήταν καταστροφικό για εμένα. Πάλευα ενάντια σε ένα διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα»...

Γκέρχαρντ Σρέντερ
ΒΡΕΘΗΚΕ για 10 μέρες στην Κω, απόλαυσε τις παραλίες, δοκίμασε τοπικές σπεσιαλιτέ και έδωσε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες, λέγοντας ότι ο ίδιος «ψηφίζει Ελλάδα»! Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και βολές κατά της Μέρκελ και της πολιτικής της. Όπως και να ’χει, τα παχιά τα λόγια όλοι μπορούν να τα λένε. Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν με πράξεις και έργα. Όσο για την … κακόμοιρη Ελλάς, συνεχίζει να τρεκλίζει απ’ εδώ κι από κει με δήθεν φίλους! Που είσαι Σαρτζετάκη όταν μιλούσες για «Έθνος ανάδελφον»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ