Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Εμπρός παλικάρια… να μην αφήσουμε την επανάσταση στην Ύδρα να πεθάνει!

Η «πράσινη ανάπτυξη» σήμερα στην Ελλάδα πριμοδοτείται γερά. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα Olympia.gr, εκείνα τα καμένα της Πάρνηθας, γέμισαν αίφνης από ανεμογεννήτριες! 



Η βόμβα…
Η ΒΟΜΒΑ των ημερών δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τα επεισόδια κατά του ΣΔΟΕ στην Ύδρα! Και όχι τόσο του τι ακριβώς έγινε εκεί, ποιος ξεσήκωσε τον κόσμο εναντίον της Εφορίας, αλλά περισσότερο του ποιος είναι ο ταβερνιάρης και αντιπροσωπεύει στη σημερινή ελληνική κοινωνία του ξεχαρβαλώματος. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ίσως έτσι καταλάβουμε το τι πραγματικά συμβαίνει και ποιοι κόβουν ή δεν κόβουν αποδείξεις!
Το αναφέρει η στήλη του «ΒΗΜΑτοδότη» στο χθεσινό «ΒΗΜΑ», απ’ όπου και το σχόλιο ολόκληρο: [Θέλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας να συναντηθεί με τα μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στη Ύδρα, εναντίον των φοροφυγάδων. Σε κάποια στιγμή ο υπουργός τους ρώτησε, εάν έχει ξαναγίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα και πότε και η απάντηση που πήρε ήταν μονολεκτική: «Όχι». Και όταν ρώτησε γιατί η απάντηση που πήρε ήταν εντυπωσιακή: «Ο ιδιοκτήτης ήταν παλαιό στέλεχος του ΣΔΟΕ...»!]
Έτσι λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί η χώρα αυτή καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάθε είδους! Έκαναν πάντα τα στραβά μάτια εκεί που ήθελαν και ήταν ανοιχτομάτηδες εκεί που υπήρχε η τιμιότητα και φόβος της Εφορίας και του προστίμου! Και όχι μόνο ανοιχτομάτηδες, αλλά όπως αποδείχτηκε και … ανοιχτοχέρηδες… προκειμένου να εισπράττουν από τις μίζες!
Τι λέτε, ο κ. Δένδιας μπορεί ακόμη να κερδίσει το στοίχημα ή απλώς το έχει ήδη χάσει; Το παιχνίδι είναι στημένο από την αρχή…

28 δισ. η φοροδιαφυγή!
ΣΤΑ 28 δισ. ευρώ υπολόγισε τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα το 2009 νέα ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, συγκρίνοντας δηλωθέντα εισοδήματα και δόσεις δανείων. Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους. Αν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε, σύμφωνα με τη μελέτη, τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το έλλειμμα του 2009 ή 48% εκείνο του 2010. Τα φορολογικά αυτά έσοδα αντιστοιχούν σε 11,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή περίπου τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία, το οποίο προβλέπει περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.
Στο σύνολο της χώρας έχουν υπολογίσει ότι κατά μέσον όρο το εισόδημα που διαφεύγει τη φορολόγηση διαμορφώνεται στο 11,9%. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και δικηγόροι. Από τη σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων και των αντίστοιχων δανειακών τους υποχρεώσεων προέκυψε ότι τα πραγματικά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών υπολογίζονταν 1,92 φορές υψηλότερα -κατά μέσο όρο- σε σχέση με αυτά που δηλώνονταν. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στην Ελλάδα εμφανίζεται να δαπανά το 82% των δηλωθέντων εισοδημάτων του στην εξυπηρέτηση χρεών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, το ποσοστό του εισοδήματος που μπορεί να φοροδιαφύγει σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ανέρχεται έως και το 68%. Ειδικότερα, οι περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής είναι η Κρήτη, η Αττική, η Πελοπόννησος και η Λάρισα.

Πυρκαγιές!
ΕΓΙΝΕ, κυριολεκτικά, του ολοκαυτώματος στη Χίο! Ο δήμαρχος του νησιού χαρακτήρισε το προ ημερών ολοκαύτωμα, ως τη χειρότερη καταστροφή στο νησί, μετά την μεγάλη Σφαγή και τον σεισμό του 1881. Τώρα, μόλις η καταστροφή τέλειωσε, βγήκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και άφησε υπόνοιες περί εμπρησμών! Χωρίς να πει τίποτα για ξένους πράκτορες όμως, ζήτησε από την ΕΥΠ, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, να αναλάβει τις έρευνες!
Τελικά αυτή η ΕΥΠ και πού δεν βρίσκεται: απαγωγές, στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, στην τρομοκρατία, στις πυρκαγιές. Μήπως έχουν αναλάβει και την κυβέρνηση … αντ’ αυτής; Αναλαμβάνοντας τις έρευνες η ΕΥΠ, σημαίνει μήπως ότι υπάρχει πρόβλημα με Τούρκους πράκτορες που καίνε ελληνικές περιοχές όπως έχει αποκαλυφθεί και παλαιότερα;

Αιολικά πάρκα στις φωτιές…
ΚΑΤΙ αρχίζει να διαφαίνεται πίσω από τους καπνούς των πυρκαγιών σε μεγάλες δασικές περιοχές της χώρας, που ονομάζεται «πράσινη ανάπτυξη». Η «πράσινη ανάπτυξη» σήμερα στην Ελλάδα πριμοδοτείται γερά. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα Olympia.gr, εκείνα τα καμένα της Πάρνηθας, γέμισαν αίφνης από ανεμογεννήτριες! Και μάλιστα, «η ταχύτητα με την οποία στήθηκε το όλο έργο, εκτός από την κυβερνητική υποκρισία, φέρνει βάσιμες υπόνοιες για τις αιτίες της καταστροφής», γράφει η εφημερίδα και καταγγέλλει: «Η ομερτά των βαρόνων, παροιμιώδης. Η σιωπή των εισαγγελέων, εκκωφαντική».
Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης φωτογραφίες, αδιάψευστος μάρτυρας του τι ακολούθησε της καταστροφής της Πάρνηθας. Είναι μήπως ο νέος λόγος για τον οποίο πλέον καίγονται τεράστιες δασικές εκτάσεις; Πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση;
Στα μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής υπαίθρου, στα καλύτερα φιλέτα στους κάμπους και στις πεδιάδες, τα φωτοβολταϊκά φυτρώνουν πλέον σαν τα μανιτάρια. Εκεί που έβλεπες σπαρτά, εκεί που έβλεπες σιτάρια, καλαμπόκια και βοσκότοπους, φυτρώνουν πλέον φωτοβολταϊκά. Τα οποία προς το παρόν μπορεί ίσως να αποδίδουν κάποια χρήματα, όμως δεν αποδίδουν τροφή! Αυτή είναι η διαφορά.
Ο αγροτικός κόσμος έχασε τον προσανατολισμό του! Πιστεύει ότι προς το παρόν μπορεί να βγάλει κάποια χρήματα, ξεχνάει όμως για άλλη μια φορά, το μέλλον του! Η εφήμερη πρακτική του κέρδους, αποδυναμώνει την ελληνική γεωργία… την αποδυνάμωσαν άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια! Τώρα την αποτελειώνουν… μαζί με την αποψίλωση των δασών για να στήσουν ανεμογεννήτριες! «Πράσινη ανάπτυξη» στο όνομα του κέρδους και το φάγωμα των επιδοτήσεων! Τελικά… ποιος νοιάστηκε για το περιβάλλον!

Ολυμπιακοί Αγώνες!
ΧΡΟΝΙΑ και χρόνια τώρα, ελάχιστοι γραφικοί γράφαμε για το χρήμα που φαγώθηκε κατά κυριολεξία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα! Για το πάρτι της κλεψιάς, της λαμογιάς, της απάτης, για την αφαίμαξη που έγινε βίαια από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, για να στηθεί μια γιορτή, που μόνο σκοπό της είχε την ρεμούλα και το φάγωμα δισεκατομμυρίων ευρώ!
Πολύ αργότερα, κάποιοι θυμήθηκαν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη στα λεγόμενα της Βούλας Παπαχρήστου περί Αφρικανών κτλ., χωρίς κανένας να αναφερθεί στα κλοπιμαία και τις μίζες που άρπαξαν οι λίγοι!
Ελάχιστοι γράφαμε το 2004, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα αποτελούσαν την οικονομική καταστροφή της χώρας, αλλά χαρακτηριστήκαμε ως γραφικοί, ανόητοι και γελοίοι και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, δεχόμασταν και τηλεφωνήματα για να πάψουμε να γράφουμε! Μέχρι και αντιπατριώτες μας έλεγαν τότε… μέχρι και διαγραφές από συνδρομητές εφημερίδων είχαμε φτάσει να βλέπουμε! Βροχή τα τηλέφωνα για να σιωπήσουμε!
Σήμερα, μετά από εννέα χρόνια και με την ευκαιρία των Ολυμπιακών του Λονδίνου 2012, κάποιοι ανακάλυψαν ότι τότε φαγώθηκαν εκατομμύρια! Δεν θα πω κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως όλα αυτά μου φαίνονται για άλλη μια φορά παραμύθια της Χαλιμάς! Κανένας απολύτως δεν έχει πάρει σοβαρά το ζήτημα αυτό! Εδώ χρειάζονται Εισαγγελείς που να το λέει η καρδιά τους, που θα αψηφήσουν τα πολιτικά τερτίπια, που θα αψηφήσουν την πολιτική νομενκλατούρα της χώρας, για να μπορέσουν να αποκαλύψουν την αλήθεια!
Αλλά βλέπω απλώς, ότι, μπορεί ίσως να την πληρώσουν ένα-δυο κατώτερα στελέχη και τα μεγάλα κεφάλια πάλι θα διαφύγουν! Θα καταντήσει άλλο ένα Βατοπέδι, θα καταντήσει άλλη μια SIEMENS!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ