Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Και γιατί σου φαίνεται απίστευτο...

Και γιατί σου φαίνεται απίστευτο που οι υπουργοί της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου δεν είχαν διαβάσει το Μνημόνιο, ασχέτως αν το υπερψήφισαν για να σώσουν την χώρα; Έτσι κι αλλιώς, η άγνοια νόμου… εφαρμόζεται μόνο στους πολίτες από μια θλιβερή Δικαιοσύνη που με κόπο επιβάλλεται!




M ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό… Θα μπορούσαν να μας το έλεγαν ως ένα φανταστικό ανέκδοτο, αλλά προφανώς είναι η μόνη σκληρή αλήθεια… γιατί… στην Ελλάδα ζούμε και το ξέρουμε τώρα πια… ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί…
L … σπανίως διαβάζουν τους νόμους που ψηφίζουν… ή ακόμα… δεν ξέρουν καν τι ψηφίζουν! Το έχουν αποδείξει άλλωστε περίτρανα στο παρελθόν, όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές αλλά και οι Νεοδημοκράτες, οι οποίοι απερίφραστα δήλωσαν ότι δεν ήξεραν ποιες τροπολογίες ή νόμους είχαν ψηφίσει, όταν την επόμενη μέρα είχε γίνει κυριολεκτικά ο χαμός!

J Αλλά πέρα από ένα … φανταστικό ανέκδοτο, είναι το τελευταίο αληθινό πολιτικό ανέκδοτο … ή το πρώτο πολιτικό ανέκδοτο της χρονιάς… αφού δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν διαβάσει το Μνημόνιο, καθώς είχαν άλλες σημαντικότερες ασχολίες!
Ø Η άλλοτε περήφανη υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη (κρίμα… γιατί μέχρι σήμερα μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις…), παραδέχθηκε: «εγώ προσωπικά διάβασα το Μνημόνιο ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες και τον ίδιο χρόνο είχαν και άλλοι υπουργοί πριν το ψηφίσουν».
D Αλήθεια, πόσο χρόνο θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένας υπουργός για να διαβάσει ένα Μνημόνιο, που από την επομένη της ψήφισής του θα υποθήκευε την χώρα; Και αν ένας υπουργός δεν είχε περισσότερη ώρα, τότε πόση ώρα θα έπρεπε να είχαν οι πολίτες για να καταλάβουν τι ακριβώς θα τους συμβεί…
K … με την τρομερή παραπληροφόρηση που συνοδεύει τέτοιες καταστάσεις και τους ηθικούς και οικονομικής εκβιασμούς για την σωτηρία της χώρας; Ο υπουργός και ο κάθε υπουργός, όπως και ο κάθε βουλευτής… μπορεί να ίσως να κοιμάται ήσυχος το βράδυ…
@ … ξέροντας ότι πρέπει να το ψηφίσει ούτως ή άλλως … για την σωτηρία της χώρας (αφού έτσι έχει πεισθεί ότι είναι…), αλλά φυσικά και την σωτηρία της θέσης του… γιατί δεν λέει να είσαι αντάρτης στη Βουλή και ανεξάρτητος βουλευτής… επειδή … έξω από το μαντρί τα πρόβατα τα τρώει ο λύκος ή το μαύρο το σκοτάδι!!!
I Την ίδια δήλωση έκανε και ο νυν υπουργός Ανάπτυξης κτλ., Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο».
J Τελικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεν κατάφερε να προστατέψει τους πολίτες ούτε από το καθημερινό έγκλημα… καθώς αυτό γιγαντώθηκε σε απίστευτο βαθμό… ούτε όμως κατάφερε να προστατέψει τους πολίτες από τις επιπτώσεις του Μνημονίου…
M … που ήταν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η δημιουργία ενός εκατομμυρίου ανέργων, η αύξηση των αστέγων και ο διπλασιασμός των ανθρώπων που πεινάνε στη χώρα… η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, η πτώχευση της χώρας και η φτωχοποίηση του λαού της… ακόμα και οι όποιοι εθνικοί κίνδυνοι παραμονεύουν ολοφάνερα πια…
¯ … εφόσον δεν ήταν δική του δουλειά! Πάλι καλά δηλαδή που η Λούκα Κατσέλη είχε τρεις ώρες στη διάθεσή της να το διαβάσει… και αντιλήφθηκε ως ένα βαθμό τι γινόταν ή τι επρόκειτο να γίνει και προφανώς αντέδρασε όπως αντέδρασε στη συνέχεια!!!
N Και πέρα από αυτό, αυτός ο άνθρωπος… ο Χρυσοχοΐδης… που σήμερα προφανώς έχει καταλάβει τι συμβαίνει… όμως προσπαθεί να βγει αρχηγός… έχει αρχίσει να λέει διάφορες αλήθειες… με τις οποίες πιστεύει ότι θα συγχωρεθεί και  θα μπορέσει να είναι υποψήφιος αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ…
I  … ή να ζητήσει την ψήφο του κόσμου! Ελπίζω να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς θα πρέπει να του δώσει!!! Και ξέρετε κάτι; Είναι κι άλλοι πολλοί βουλευτές και υπουργοί που δεν το διάβασαν… απλά φοβούνται, τρέμουν να το παραδεχθούν!
u Τελικά, σ’ αυτόν τον κόσμο που ’ρθαμε… θα πεθάνουμε με τις απορίες! Πέρα από τους δύο παραπάνω υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ευθαρσώς δηλώνουν ότι δεν είχαν διαβάσει το Μνημόνιο… έρχεται τώρα και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος εν’ ολίγοις … σύμφωνα με όσα λέει τώρα… παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος!
@ Και καταλογίζει ευθύνες και στην προηγούμενη κυβέρνηση για την αποτυχία του Μνημονίου, εκτιμώντας ότι, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου… «και άργησε να πάρει μέτρα και υπήρξε αναποτελεσματική». Και όλα αυτά με άρθρο του στους Financial Times.
{ Γράφει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία ο κ. Προβόπουλος: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, η εφαρμογή πολλών από τα μέτρα υπήρξε βραδεία και αναποτελεσματική». – «Η εμπειρία δείχνει ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής  που βασίζονται κυρίως σε περικοπές δαπανών, προκαλούν μικρότερη ύφεση σε σχέση με εκείνα που βασίζονται στην αύξηση των φόρων».
F Και ακόμα: «Στην Ελλάδα, τα δημοσιονομικά μέτρα της περασμένης χρονιάς ήταν ένα μείγμα που βασίσθηκε κατά 60% στα έσοδα (κυρίως φόρους) και κατά 40% στη μείωση των δαπανών. Αυτό το μείγμα είχε αρκετές παρενέργειες. Περιόρισε τα κίνητρα των επιχειρήσεων για επενδύσεις, αφού μείωσε την καθαρή (μετά από φόρους) απόδοση των επενδύσεών τους».
N Και κάτι τελευταίο: «Την ίδια στιγμή, οι αυξήσεις των φόρων μείωσαν το καθαρό εισόδημα των πολιτών περιορίζοντας και την ιδιωτική κατανάλωση. Η συμμετοχή του κράτους στο ΑΕΠ παρέμεινε πάνω από 50%, εκτοπίζοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις, που θα έδιναν ώθηση στην παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών, κάτι που θα βοηθούσε εν συνεχεία στην επέκταση του εξαγωγικού τομέα και την οικονομική ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, ένας από τους τομείς όπου μειώθηκαν απότομα οι κρατικές δαπάνες, ήταν οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας».

M ΜΕ ΤΑ πιο ζοφερά χρώματα παρουσιάζει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Δράμας, την οικονομική ύφεση στο νομό, κυρίως όσον αφορά το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας άμεσα την μείωση του πετρελαίου, τουλάχιστον στην περιοχή του νομού Δράμας.
L Τα στοιχεία που αποστέλλει το Επιμελητήριο προς τον υπουργό Οικονομικών για τη Δράμα, είναι συγκλονιστικά: - Πάνω από το 30% των οικοδομών δεν αγόρασε καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης. – Πάνω από το 60% έβαλε μειωμένη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης. – Υπάρχουν σχολεία και λύκεια που θερμαίνονται ελάχιστες ώρες και μετά αναστέλλουν την θέρμανσή τους. – Μεγάλος αριθμός πολιτών, ιδιαίτερα ηλικιωμένων, συνωστίζονται σε θερμαινόμενους χώρους (ΚΤΕΛ, φαρμακεία, ιατρεία, δημόσια κτήρια κτλ) λόγω αδυναμίας να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης.
Ø Και ακόμα, όπως σημειώνει το Επιμελητήριο στην επιστολή του: «Η αύξηση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης έχει εξαθλιώσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Έχει δημιουργήσει τριτοκοσμικά κοινωνικά φαινόμενα. Ποιος ο λόγος να συνεχίζετε αυτή την απαράδεκτη πολιτική; Ποιος ο λόγος να εξωθείτε στην εξαθλίωση οικογένειες και επιχειρήσεις;»
@ Λέτε να μπει στον κόπο να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος; Και μάλιστα θετικά; Ίδωμεν…

N Το πρόβλημα με το πετρέλαιο προβλέπεται να μεγαλώσει τις επόμενες ημέρες, καθώς ξεκινάει ήδη το εμπάργκο των ΗΠΑ τω Στενών του Ορμούζ, προς το Ιράν. Ο αποκλεισμός του ιρανικού πετρελαίου που θα πλήξει κυρίως τις ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα σε υπέρμετρο βαθμό, καθώς η χώρα μας αγοράζει καθημερινά μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από την συγκεκριμένη χώρα.
Ø Και το χειρότερο είναι ότι, η απόφαση πάρθηκε και από τους 27 υπουργούς Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας απόφασης που λέει ότι, θα απαγορεύεται η αγορά, εισαγωγή ή και διέλευση από τα εδάφη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετρελαίου από το Ιράν.
C Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να εγείρει ενστάσεις προβάλλοντας την μεγάλη εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, αλλά φυσικά ποιος θα την ακούσει και ποιος θα της δώσει σημασία!
F Το μόνο παρήγορο προς το παρόν, είναι ότι, η απόφαση της απαγόρευσης εισαγωγής πετρελαίου από το Ιράν, θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου 2012, καθώς μέχρι τότε τα υφιστάμενα συμβόλαια προμήθειας πετρελαίου θα μπορούν να εκτελούνται.
S Μπορεί να έχουμε καιρό πέντε μήνες για νέα συμβόλαια με νέες αγορές, όμως σκεφτείτε μέχρι τότε, τι πάρτι πρόκειται να κάνουν οι κερδοσκόποι! Ποια λαμόγια πρόκειται να κονομήσουν χρήμα, ποιοι θα μας εκβιάσουν να αγοράσουμε το πετρέλαιό τους κτλ.
{ Ο αποκλεισμός του Ιράν από την πετρελαϊκή αγορά, δεν συμφέρει την Ελλάδα. Και ίσως κάποτε σ’ αυτή τη χώρα, θα πρέπει να μάθουμε ότι… οι εχθροί των «συμμάχων» μας δεν είναι απαραίτητα και εχθροί μας! Αλλά άντε να το καταλάβουν αυτό οι εξαρτώμενες και υποδουλωμένες κυβερνήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ