Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα πεινάει... έχει ανάγκη αλληλεγγύης...


M ΣΥΣΚΕΨΗ μεταξύ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και φορέων του νομού Δράμας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (βλέπε και σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα της εφημερίδας).
J Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, όπου ανταποκρίθηκαν αρκετοί φορείς συλλόγων, σωματείων και εθελοντικών οργανώσεων της πόλης και του νομού μας. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν ακούσαμε καμιά πρόταση για το πώς θα βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας που ολοένα αυξάνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

L Οι εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων προτίμησαν να απαριθμήσουν τα δικά τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κάποιοι απ’ αυτούς προσπάθησαν να κάνουν και μια … ευκαιριακή προβολή του εαυτού τους! Προφανώς δεν γίνεται δουλειά έτσι…
Ø Η σχετική πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Μακρή, μέλος της κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» και αξίζει να ευχηθούμε ότι θα μπορέσει να γίνει κάτι. Γεγονός είναι ότι, στην περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη από αλληλεγγύη και βοήθεια.
N Είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου και επιβίωσης. Το γράφουμε σχεδόν καθημερινά. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δράμας, ο πατήρ Αναστάσιος, ιερέας στον Ι. Ν. των Αγίων 12 Αποστόλων, μέσω του οποίου γίνονται τα καθημερινά συσσίτια σε συμπολίτες μας…
C … απ’ όπου, καθημερινά, προσφέρονται 250 μερίδες φαγητού, με εθελοντική προσφορά γυναικών της ενορίας, οι οποίες τα μαγειρεύουν, ενώ προσφέρονται καθημερινά τουλάχιστον 5 δέματα με διάφορα τρόφιμα προς διάφορες οικογένειες.
Ø Μιλώντας με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Μακρή (συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο μας), μας είπε ότι στην Καβάλα, οι άνθρωποι που σιτίζονται καθημερινά από τα συσσίτια της Εκκλησίας, έχουν υπερδιπλασιαστεί δυόμισι φορές…
L … πράγμα που καταδεικνύει μια τραγική αλήθεια και πραγματικότητα: Η Ελλάδα πεινάει! Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα… Και όχι μόνο πεινάει αλλά και κρυώνει, και δεν έχει να ντυθεί και άλλα πολλά!

M ΤΙΣ τελευταίες ημέρες, έχουμε κατακλυστεί από δελτία Τύπου του τ. υφυπουργού Υγείας και βουλευτή Δράμας κ. Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος έχει πάρει με τη σειρά τα γραφεία των υπουργών και διοικητών στην Αθήνα, και με εκπροσώπους της Δράμας, προσπαθεί να λύσει προβλήματα του νομού!
J Όπως μας ενημερώνει μάλιστα, πήγε στον διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Κ. Νευροκοπίου, ο οποίος ενημέρωσε την Δραμινή αντιπροσωπεία ότι… «δεν υπάρχει κανένα προτεινόμενο σχέδιο μέχρι στιγμής. Τόνισε ότι για τέτοιου είδους αλλαγές στις μονάδες υγείας μιας περιοχής, θα προηγηθεί διάλογος (σ.σ. sic!) με τις τοπικές διοικήσεις για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό…»
Ø Φυσικά… διάλογος… όπως προηγήθηκε και σχετικός διάλογος με την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Οινολογίας των ΤΕΙ, όπως προηγήθηκε διάλογος με το κλείσιμο του Στρατολογικού Γραφείου, όπως προηγήθηκε διάλογος με την υποβάθμιση του Τελωνείου Δράμας…
@ … μα καλά, κ. Αηδόνη… ο υπουργός Υγείας κατά την ιδιωτική κατά τα άλλα επίσκεψή του στη Δράμα… δεν είπε τίποτα για το ΙΚΑ; (Γιατί εμείς δεν καλεστήκαμε να είμαστε εκεί…)
u Πήγαν ακόμα και στον κ. Κουκουλόπουλο, τον υφυπουργό Εσωτερικών και συζήτησαν για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και τη ΔΙΑΜΑΘ (ανακύκλωση σκουπιδιών), όπου … «…τονίστηκε ότι η ομαλή ροή της χρηματοδότησης θα δώσει την δυνατότητα της ομαλής λειτουργίας των εταιρειών». Ξέρετε ότι εκείνα τα περίφημα 300.000 ευρώ της Περιφέρειας προς το Χιονοδρομικό δεν έχουν έρθει ακόμα και έχουν κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες;
D Και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Μα γιατί… όταν οι βουλευτές ψήφισαν στην Βουλή τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα και διάφορα άλλα πολυνομοσχέδια «σκούπα»… πίστευαν ότι βοηθούσαν στη σωτηρία της πατρίδας!
N Τώρα, το αν υποβαθμίζονται οι τοπικές κοινωνίες, συρρικνώνεται το κράτος, κλείνουν οργανισμοί, εξαφανίζονται υπηρεσίες και άλλα διάφορα… αυτό προφανώς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
M ΔΕΝ ΘΑ έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω, όμως εφόσον ο σεβαστός συνάδελφος κ. Σπύρος Λάτσας μου έκανε την τιμή να αναφέρει το όνομά μου σε σχόλιό του στην εφημερίδα του «Εργασία συν», σχετικά με τον προχθεσινό σχολιασμό μου (Πρωινός Τύπος – Τρίτη 10 Ιανουαρίου) για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου στη Δράμα, απαντώ λοιπόν.
Ø Αναφερόμενος στον δικό μου σχολιασμό γράφει: [… όσο για τον άλλο συνάδελφό μου κ. Θανάση Πολυμένη ο οποίος σε σχόλιό του στην έγκριτη και με ιστορία εφημερίδα του Νομού μας … στον «Πρωινό Τύπο» … εκφράζει παράπονα και αφήνει αιχμές… για την μη ειδοποίηση για την επίσκεψη Λοβέρδου… και αναφέρει σε κάποιο σημείο για την απάντηση  του κ. Υπουργού σε Δραμινό δημοσιογράφο για τους λόγους της επίσκεψής του στην Δράμα… επειδή ο κ. Λοβέρδος απάντησε δύο φορές… σε δύο δημοσιογράφους για τον σκοπό της επίσκεψή του… (σε εμένα και στον Θανάση Φυλακτό…) αν εννοεί εμένα … προσωπικά… δεν με ενοχλεί καθόλου… γιατί έχω μάθει να κάνω ρεπορτάζ και τα Σαββατοκύριακα…]
J Σεβαστέ συνάδελφε κ. Λάτσα: Αλήθεια, εφόσον δεν αναφέρεται καν το όνομά σου στο σχόλιό μου, γιατί … κόβεσαι για ποια μέσα ενημέρωσης αναφέρομαι; Ήμουν όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται: αναφερόμουν στο ότι δεν ειδοποιήθηκε επίσημα κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης και ακόμα χειρότερα… ειδοποιήθηκαν μόνο μερικά μέσα ενημέρωσης… ή τουλάχιστον όσα πρόλαβε να ειδοποιήσει ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης τηλεφωνικά! Οι βολές λοιπόν πηγαίνουν απευθείας στον βουλευτή κ. Αηδόνη!
F Και όπως σωστά γράφεις παρακάτω, εσύ σαφώς και δεν είσαι υπεύθυνος για την σχετική ενημέρωση. Άρα λοιπόν… προσπαθώ να καταλάβω γιατί εσύ αναφέρεσαι στον εαυτό σου ενώ εγώ όχι, και γιατί ενώ θα έπρεπε ο ίδιος ο βουλευτής κ. Αηδόνης να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο ειδοποίησε τηλεφωνικά κάποιους και όχι όλους… για την κατά τα άλλα … δήθεν μυστική και δήθεν ινγκόγνιτο και άλλες μπαρούφες…  ιδιωτική επίσκεψη του κ. Λοβέρδου!
¯ Θα μπορούσες κάλλιστα πριν γράψεις κάτι, να επικοινωνήσεις μαζί μου εφόσον πιστεύεις ότι θίχτηκες! Εκτός κι αν γράφεις ό,τι γράφεις για … ξεκάρφωμα! Και κάτι τελευταίο, για να χρησιμοποιήσω τις δικές σου ακριβώς εκφράσεις από το ίδιο ακριβώς σημείωμά σου: [… σε μία μικρή κοινωνία  ζούμε… και πρέπει όλοι να σεβόμαστε όλους… (…) … και γενικά να ξέρετε (σ.σ. και να ξέρεις αγαπητέ συνάδελφε) … με λίγα λόγια … μη θεωρείτε την σιωπή … αδυναμία…] …
@ … κι ας μην κάνουμε ρεπορτάζ και τα Σαββατοκύριακα όπως κάνεις εσύ! Απορώ πάντως, πώς κάποιοι ήξεραν από μέρες πριν ότι θα έρθει στη Δράμα ο Λοβέρδος, κάποιοι άλλοι ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή και κάποιοι αγνοήθηκαν εντελώς! Σ’ όσους αρέσουμε… αλλά αυτό πηγαίνει σε αλλουνού αυτί αγαπητέ συνάδελφε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ