Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Α. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

«Νομός κατά παράδοση παραμελειμένος η Δράμα»
«Κόκκινη γραμμή για το ΛΑΟΣ, τα νέα βάρη στις πλάτες του λαού» - «Εκλογές το καλοκαίρι εκτός αν…»

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης του ΛΑ.Ο.Σ. Συνοδευόμενος από στελέχη της Ν.Ε. Δράμας του κόμματος, επισκέφθηκε τον Μαυρόβατο, την Μαυρολεύκη και τα Κύργια, συνομίλησε με στελέχη και μέλη του κόμματος στη Δράμα, ενώ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Κολοτρώνης, επισκεπτόμενος τις κοινότητες του νομού Δράμας επεσήμανε ότι «η Δράμα, είναι ένας νομός κατά παράδοση παραμελειμένος και διαπιστώσαμε αυτό που διαπιστώνουμε στην ελληνική περιφέρεια: εγκατάλειψη, ανεργία, απόγνωση και βέβαια το άγχος της επιβίωσης».
Αναφερόμενος στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι, «η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρότερο σημείο, από οικονομική και όχι μόνο άποψη των τελευταίων δεκαετιών. Η μοναδική ελπίδα για να προχωρήσει η χώρα, είναι, το πολιτικό σύστημα να αυτοκαθαρθεί. Και επειδή σύντομα θα έχουμε εκλογές, εκείνο που εμείς πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις, τις οποίες έχουμε προτείνει και μάλιστα κατά κόρον και εγκαίρως και σε ανύποπτο χρόνο, ο πρόεδρός μας Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει προτείνει λύσεις για την φυγή από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Μια από αυτές είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας που με έντονο τρόπο έχουμε καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο οι 16 βουλευτές του ΛΑΟΣ.»
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Κολοτρώνης είπε: «εμείς αποφασίσαμε να είμαστε στην κυβέρνηση γιατί πιστεύουμε ότι η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ήταν αναγκαία. Στην πορεία όμως, επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, διαπιστώνουμε δυσλειτουργίας. Ο πρόεδρός μας μίλησε για ένα μεγάλο κυβερνητικό σχήμα από 49 υπουργούς και υφυπουργούς το οποίο δεν είναι ευέλικτο και δημιουργεί προβλήματα. Βέβαια, ο κ. Παπαδήμος είναι ένας βαθύς γνώστης των οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι πολιτικός, είναι τεχνοκράτης. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά υπάρχει και έντονος προβληματισμός στον ΛΑΟΣ, για το κατά πόσον εξυπηρετεί την χώρα παραμένοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι τελικές μας αποφάσεις θα διατυπωθούν εντός των ημερών γιατί έχουμε και τις δικές μας κόκκινες γραμμές, καθώς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια και της υπομονής και της αντοχής του, όταν μάλιστα ακούει ότι νέα βάρη προτίθενται οι κυβερνώντες να βάλουν στις πλάτες τους.»

Η Γεν. Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ κ. Κολοκοτρώνης, σχετικά με την μόλις πρόσφατη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης λέγοντας:
«Θα ήθελα επίσης, από τη Δράμα, να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά, και να του πω ότι ο λαός της Μακεδονίας δεν πρόκειται να δεχθεί την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης. Και το επόμενο μήνυμα είναι ότι πολύ σύντομα, θα προκύψει μια άλλη κυβέρνηση στη χώρα, η οποία και θα επανιδρύσει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης γιατί ο τόπος αυτός δεν μπορεί να μένει απροστάτευτος και για λόγους ιστορικούς και για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ανάπτυξης.»

Αυτοκάθαρση
Ερωτώμενος από τον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Κολοκοτρώνης, σχετικά με την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν δεν έχει γίνει τόσα χρόνια, έχοντας υπόψη μας τα σκάνδαλα, τις πελατειακές σχέσεις κτλ. απάντησε:
«Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος αρμόδιος για να το πράξει αυτό, ψηφίζοντας ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι έχουν ιδέες, προτάσεις και μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο αυτό. Το διπολικό σύστημα που έχει ταλανίσει τον τόπο επί δεκαετίες και έχει προκαλέσει όσα ζούμε αυτή την στιγμή στη χώρα μας, νομίζω ότι θα πρέπει και το ίδιο να συνετιστεί, να βγουν νέοι άνθρωποι, πολιτικοί, όχι άνθρωποι που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους και δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην αγορά, στον κάθε επαγγελματία, τον βιοτέχνη, που βλέπει τη δουλειά του να απομειώνεται, τους εργαζόμενους να βλέπουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδης βιοτικές τους ανάγκες και κατά συνέπεια ο λόγος πέφτει πλέον στον ίδιο τον λαό. Γιατί με άλλον τρόπο, με την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού που πρέπει να υπάρχει για να υπάρχει δημοκρατία στη χώρα, νομίζω ότι δεν υπάρχει. Γι’ αυτό μίλησα για αυτοκάθαρση του κοινοβουλευτικού συστήματος.»

Εκλογές
Σε άλλη ερώτηση του «Π.Τ.», σχετικά με το πόσο σύντομα θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές, αλλά και πότε θα ήταν ο σωστός χρόνος για το ΛΑΟΣ, ο κ. Κολοκοτρώνης επεσήμανε:
«Εάν παρθούν μέτρα τα οποία να στοχεύουν στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, θα πρέπει να έχουμε μια στοιχειώδη απόσταση από την λήψη των μέτρων μέχρι τις εκλογές, για να μπορέσουν αυτά τα μέτρα να αποδώσουν. Με αυτή την έννοια θα προσδιόριζα τις εκλογές, όπως τις προσδιόρισε άλλωστε και ο πρόεδρός μας κ. Καρατζαφέρης, το καλοκαίρι. Εκτός και αν υπάρχουν τέτοιες δυσμενείς εξελίξεις για τους πολίτες, οπότε και θα υποχρεωθούμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου χωρίς όμως να συμμετέχουμε σ’ αυτήν.»

Κόκκινες γραμμές
            Αναφερόμενος στο ζήτημα των κόκκινων γραμμών και ποιες είναι αυτές, ο κ. Κολοκοτρώνης σημείωσε: «Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Καρατζαφέρης. Ότι ο ΛΑΟΣ, όταν αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα βάρη στις πλάτες του λαού. Αυτό είναι μια κόκκινη γραμμή, αδιαπραγμάτευτη και έχω ήδη τονίσει ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του κόμματος εντός των ημερών θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, γιατί εμείς δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε ένα νέο έγκλημα εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας.»

Πέτρες στην τζαμαρία
Αναφερόμενος στο ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να ανεβαίνουν τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς, ο κ. Κολοκοτρώνης σημείωσε ότι, «για τον ΛΑΟΣ, το πιο εύκολο και το πιο «έξυπνο» θα ήταν να βρισκόμαστε έξω από την κυβέρνηση και να πετάμε πέτρες στην τζαμαρία. Θα είχαν διπλασιαστεί τουλάχιστον τα ποσοστά μας. Το ζητούμενο όμως για μας δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε στην πατρίδα την στιγμή που περνάει πολύ κρίσιμες στιγμές. Και ελπίζουμε ότι η στάση μας αυτή θα εκτιμηθεί από το εκλογικό σώμα, γιατί είναι μια στάση που εκπορεύεται από την καρδιά μας και από την αφοσίωσή μας στο να προσφέρουμε θετικές υπηρεσίες στον τόπο μας».
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ