Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

«Θα πάτε φυλακή κύριοι…»

«Θα πάτε φυλακή κύριοι…» 
Κυριάκος Χαρακίδης, δήμαρχος Δράμας για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα»

M ΔΕΝ ΛΕΩ… καλό το χιούμορ… όταν όμως δεν γίνεται κατανοητό και αποδεκτό, τότε καλύτερα να το αφήνουμε κατά μέρος! Αναφέρομαι στο ζήτημα που δημιουργήθηκε για την … ποντιακή διάλεκτο στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο της Δράμας.
J Σε ένα θέμα που συζητούνταν στο σώμα, σχετικά με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει ο Δήμος με επίσημη γλώσσα την αγγλική, στάθηκε αφορμή για γίνει για άλλη μια φορά ο χαμός στην αίθουσα και να φαγωθούν μεταξύ τους δημοτικοί σύμβουλοι και να αποβληθεί ένας πολίτης που παρακολουθούσε την συνεδρίαση.

Ø Στο πρόγραμμα, θα μετέχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι από τη Δράμα, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα. Αναρωτώμενος ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης ποιοι θα είναι αυτοί, εξέφρασε την απορία του για το αν μπορούν  να βρεθούν αυτά τα άτομα… και είπε ότι δεν θα ψηφίσει η παράταξή του το σχετικό πρόγραμμα.
K Αμέσως ο πρόεδρος του σώματος κ. Μπέσσας, αν και σοβαρά μιλώντας… αλλά μάλλον και ίσως… αστειευόμενος… είπε: «εμείς προτείναμε στους ευρωπαίους εταίρους του προγράμματος … την ποντιακή διάλεκτο αλλά δεν έγινε δεκτή…»
@ Οι δημοτικοί σύμβουλοι όμως της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» … δεν αντιλήφθηκαν το χιούμορ του κ. Μπέσσα και έγινε ο χαμός κυριολεκτικά… ζήτησαν να ανακαλέσει, ακούστηκαν για άλλη μια φορά βαριές εκφράσεις…
L Την άποψή του προσπάθησε να εκφράσει και το στέλεχος της παράταξης του κ. Σούτου, ο κ. Παν. Αθανασιάδης που παρακολουθούσε την συνεδρίαση. Φυσικά, ο κ. Μπέσσας του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, καθώς, όπως του είπε…
F … «οι πολίτες που παρακολουθούν το δημοτικού συμβούλιο, οφείλουν να συμμορφώνονται και διαφυλάσσουν την τάξη και όχι να προκαλούν αναρχία…». Βγαίνοντας ο κ. Αθανασιάδης είπε: «… σαν Πόντιος περνάω έξω…». Η ένταση συνεχίστηκε για λίγα λεπτά, με τον κ. Μπέσσα να προσπαθεί να συμμαζέψει το σώμα!
S Νέος γύρος προέκυψε πάντως, όσον αφορά την συζήτηση που προς το παρόν είχε σταματήσει για λίγο, σχετικά με τις δαπάνες της ΔΕΝΑΔ και της ΔΕΚΠΟΤΑ, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Θωμά Μαργαρίτη.
D Η κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλοβο και τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσεις ο Δήμος για τις εκδηλώσεις της ημέρας. Η συζήτηση προχώρησε στο ζήτημα του προϋπολογισμού και του απολογισμού…
v … και ο δήμαρχος κ. Χαρακίδης είπε ότι θα γίνει απολογισμός… «Και όταν γίνει ο απολογισμός θα τρίβετε τα μάτια σας …» είπε. Και σε κάποιο άλλο σημείο, απευθυνόμενος προς τον κ.  Παπαεμμανουήλ μίλησε για «φουσκωμένους λογαριασμούς»:
M «Ποιον φέρνατε… την Μαντόνα φέρνατε… και φουσκώσατε και φτάσατε τη ΔΕΚΠΟΤΑ στο σημείο που την φτάσατε… φυλακή θα μπείτε και δεν το καταλάβατε ακόμα… και μας λέτε για τα 1.800 ευρώ; … χαμπάρι δεν πήρατε τι έγινε…» και αφού ανταλλάχθηκαν διάφορες κουβέντες… συνέχισε ο δήμαρχος «… εδώ δεν είναι ψαλτήριο…» και ρωτώντας ο κ. Χαραλαμπίδης της «Νέας Εποχής»: «θα μας πάτε φυλακή;» …
L … και απάντησε ο κ. Χαρακίδης «κ. Χαραλαμπίδη πιθανόν… πιθανόν… τι να κάνουμε δηλαδή… ψηφίσατε να κάνουμε έλεγχο στη ΔΕΝΑΔ και στη ΔΕΚΠΟΤΑ… και αυτό κάναμε…»
F Λίγο αργότερα ο κ. Χατζηγιάννης απευθυνόμενος προς τον κ. Χαρακίδη και τον κ. Μπέσσα είπε … «οι απειλές κομμένες… ποιος είσαι δηλαδή… ο Αμίν Νταντά; Πώς την είδες την δουλειά … εδώ κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση …»
D … αντηλλάγησαν κουβέντες του είδους «ποιος είσαι εσύ εδώ…», «γιατί να σε γνωρίζω, έχουμε δουλειές μαζί;» και άλλα … ευτράπελα… μέχρι που ηρέμησε η κατάσταση κάπως.
{ Σημασία έχει μετά από όλο αυτό… ότι αφέθηκαν απειλές εκατέρωθεν και κυρίως από την πλευρά του κ. Χαρακίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε για άλλη μια φορά όπως και παλαιότερα, ότι ουσιαστικά ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου!
L Το «θα πάτε φυλακή κύριοι…», είναι μια μέθοδος που προφανώς αφήνει συκοφαντικές υπόνοιες… για το ότι κάποιοι στην προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Θωμά Μαργαρίτη… καταχράστηκαν χρήματα… άρπαξαν χρήματα και δούλευαν με δόλιο τρόπο!
N Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές… μια εκδήλωσε με φουσκωμένο λογαριασμό… θα μπορούσε ίσως να λογιστεί ως σπατάλη… αλλά από εκεί και πέρα μέχρι το … «θα πάτε φυλακή κύριοι…» υπάρχει πολύς δρόμος!
Ø Συχνά χρησιμοποιεί παρόμοιους τρόπους άσκησης πολιτικής ο κ. Χαρακίδης στο δημοτικό συμβούλιο… και είναι απορίας άξιο για το τι πραγματικά συμβαίνει! Ο ίδιος πάντως υπόσχεται ότι «… σύντομα θα τρίβεται τα μάτια σας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ